דיבור בלי הפסקה

שולץ12

New member
דיבור בלי הפסקה

יש לי ילד בן 8.pdd גבוה מאוד אבל המאפיין העיקרי שלו היום מעבר לבעייה החברתית הוא דיבור ללא הפסקה.וכשאני אומרת ללא הפסקה אני מתכוונת ללא הפסקה.למישהו עיצות????

schlomitsmile

Member
מנהל
האם הוא מודע לזה? האם הוא מדבר לזולת או ממש לא אכפת לו אם מקשיבים לו?
באיזו מסגרת הוא לומד? האם גם בכתה הוא מדבר כל השיעור?

שולץ12

New member
מודע מאוד

מודע.והוא מאוד אינטלגנטי ולכן אני מנסה להסביר לו אבל הוא לא מצליח לשלוט בזה.הוא משולב בכיתה רגילה ובבית הספר ממה שהבנתי מהסייעת הבעיה אינה ברמה כמו בבית.הוא מדבר לא ממש אכפת לו אם מקשיבים .אבל לרוב פונה אליי בדיבור(רק שנינו בבית) .לא מחכה בהכרח למענה.יכול גם להיות בחדר ולדבר משם אליי בקול רם כשאני בסלון.

dina199

New member
מה הכוונה 'בעיה אינה ברמה

כמו בבית' ? האם הוא מדבר במהלך שיעורים ? (ז"א כל 45 דקות של השיעור)

TikvaBonneh

New member
תנסי לנהל איתו דיאלוג

תתיחסי לדבריו, תבקשי שיענה לך. תעצרי אותו, תבקשי שיגיב לדברייך.
זה לא רעיון מקצועי, זה סתם משהו שאנחנו עושים בבית.
תתיעצי גם קלינאית תקשורת.

yuliyuli1

New member
האם יתכן שיש לו ADHD?

אצלנו יש לו גם ADHD, והדברנות נובעת מזה, כך שכשהוא עם ריטלין זה פוחת מאוד.

רחל119

New member
הוצאת לי את השאלה מהפה

הבן שלי לא בספקטרום אבל עם בעיית קשב וריכוז ואוהב לדבר ולדבר ולדבר...אני מנסה להביא למודעות שלו שהוא חייב לראות אם הנמען מקשיב או אבד אותו מזמן וכן לשים לב האם מתקיים חד-שיח או דו שיח ('פינג פונג')

כשנשבר לי, אני אומר לו, עוד שני משפטים וגמרנו, מחליפים נושא...
לא קל

dina199

New member
אני מבינה ש ADHD ו ADD הם דברים

נוירולוגיים , אז איך אפשר לעצור את זה במודע ובכח (ז"א לדרוש 'שליטה עצמית' *? (אני לא מדברת על התערבות תרופתית, כי תרופה לא דורשת 'שליטה עצמית')
שליטה עצמית יכולה להחזיק זמן מסויים (למשל הילד משתדל 'להחזיק את עצמו' בבית ספר . אבל זה הרי כמו סיר לחץ, זה חייב לצאת איך שהוא מהגוף, הגוף דורש את זה.
ולדעתי לא תמיד חייבים לענות . אפשר להגיד שידבר אבל יקח בחשבון שלא יקשיבו ו/או לא יגיבו. ואפשר שידבר לבד בתוך החדר שלו. ובימינו אפשר גם לדבר באינטרנט עם אנשים בעלי עניין דומה

ובמקרה של א"ס אני חושבת שזה יכולה להיות חשיבה בקול רם. וכשאדם חושב ללא הפסקה (א"סים חןושבים המון) ויש לו צריך לדבר, הוא גם ידבר ללא הפסקה.

גם לדעתי "שליטה" בבית ספר מביעה לפורקן בבית

גם רואה את זה על הבן שלי, גם על עצמי (אבל הפוך: חייבת לפעול כלפי חוץ ומכבה את הכפתור בבית כפורקן)

arana1

New member
דברנות לא נובעת מראשי תיבות

יכול להיות שהיא נובעת מזה שאוטיסטים ומופרעי קשב למיניהם הם אנשים שמצד אחד גם מאוד מוצפים בחוויות ותחושות ומידע ומצד שני התחושה הקיומית שלהם היא מאוד רופפת וחסרת אחיזה
המפגש של 2 המאפיינים האלה יוצר צורך מתמיד בקשר שיכיל את החוויה

ריטלין לא פותר את הבעייה הוא פשוט מטאטא אותה מתחת לשטיח
ביחד עם היצירתיות האישיות והמקוריות כמובן

dina199

New member

dina199

New member
מה הנושאים עליהם בוא מדבר ?

והאם מצבי לחץ מגביבירים את הדיבור ?

שולץ12

New member
מדבר על הכל

ולא. לא במצבי לחץ. גם במצבים שמאושר מאוד ולהיפך.

dina199

New member
גם אושר זה מצב לחץ

האם הוא דורש שתעני לו כשהוא מדבר ?

galitkm

New member
אם זה קורה לו בעיקר בבית

אני לא הייתי מנסה לשנות אלא מנסה להקשיב על מה הוא מדבר (בטח אפשר ללמוד ממנו גם כמה דברים מעניינים) ואם הוא מאפשר אז גם לנסות להתייחס לתוכן הנאמר. דבר כזה יכול לקרות אם הוא התחיל לדבר בגיל מאוחר יחסית ועכשיו הוא "משלים את הפער", או שהיה מופנם וסגור הרבה זמן ולא התבטא ועכשיו יש לו צורך מוגבר לבטא את עצמו, או אולי כי הוא מרגיש שלא מקשיבים לו ומתעניינים בו באמת (לא בטוח שזאת הסיבה אצלו, זה רק בגדר השערה)

כתבת שאולי יש לו תחושה שלא מקשיבים לו

ולא מתעניינים בו.
ואז "לתת לו" לדבר, הכוונה, שידבר ללא שנתיחס לזה - זה באמת לחזק את הסיטואציה הזו

למעלה