דיבורים.......

_SOFISTO

New member
דיבורים.......

הקשר שאדם חש לעולם .... מה דעתכם על זה ? שאלה . האם אדם יכול לתת דעתו לעולם ,לחלק ממנו,לכולו....אם כן איך? לפניי שמי שקורא את זה יאמר לעצמו: על מה הוא מדבר??? האיש הזה... אחזור צעד אחורה בתוך מחשבותיי ,ואציג אותן למעבדים שלכם...(בדיחה) אמת ... המילה "אמת", מכילה,מקפלת בתוך עצמה משמעות-כמו כל מילה למעשה מילה שמבוטאת בצלילים היא רק קליפה ,מדוע זה כך? לדעתי בגלל חלקים ,יכולות אחרות בתוכנו. באדם ישנו כוח שדוחף אותו לגדול ,פיזית,מחבילה קטנטונת עד ל שניי מטרים ויותר. נפשית,בלמידה של התנהגויות שונות ,צבירה של זכרונות ,פיתוח של כישורים וכמובן ישנם עוד רבים.... לא ארחיב עוד מחשש לחרוג ממסרת הרעיון שרציתי לבטא מלכתחילה. (כן, יש פה רעיון למרות החשש שאני לא אפסיק להרחיב בדיבור...) אם כך כשאדם נולד ניתן לומר שהוא ריק ,נטול כישורים,חסר את הכישורים שאדם בוגר רואה כברורים מאליהם,(אני מכיר את התיאוריה שגורסת על נצח הנשמה וחיי גלגולים ,כך שלמעשה אנו נולדים מוכלים כבר בידע רב,נסיונות כל חיינו הקודמים לדוגמא,עם זאת משום מה רובנו כך נראה צריכים לפחות בתור התחלה לרכוש הבנות בסיסיות כשהידע הנשגב שלנו נותר בערפל -ואם כבר יש לזכור שזו רק תיאוריה וגם אם מקובלת הרבה יותר בניי אדם רואים דעה זו כהזיה חסרת שחר בטענה שאין שום הוכחה אמפירית-אבל נעזוב את זה) ריקנות הנולד-כוחות ההתפתחות: שני אלה מובילים את טענתי שמילה היא ריקה איך? כשתינוק קולט מילה ,סופג אותה , מאוחר יותר עושה בה שימוש ,אין ספק שבשלב כלשהוא ישים דעתו עליה ומשעשה זאת הכיל בחיים חדשים את המילה כי אם בתחילה פירש את המילה דרך חיקוי ולא היצירה למעשה לא הוסיף ולא הוריד ממנה דבר,אך מרגע שנגע בה ומכאן היא בו נוצר שם משהו חדש. אם כל התהליך שתיארתי היה נכון,אז כל מילה שפורשה באופן אישי קיבלה גם משמעות אישית ואז חדלה מלהיות אחידה במובנה המקובל בחברה. אין זאת לומר שהאנשים חדלים להבין אחד את בכל פעם שזה קורה (אם כך היה בתוך זמן קצר היינו מפסיקים לדבר והיינו מפתחים דרך אחרת ליצור קשר... כנראה) ושוב נחזור למילה הראשונית הזאת אמת... בואו נפרש פה מושג שעומד מאחוריי המילים :פנים-חוץ עולמו הפנימי של כל אדם,והעולם שנמצא מסביב לכל אדם. כשאדם מפרש לעצמו את העולם איך הוא עושה את זה? מכל מה שזה קיבל , הכיל , מסביבתו? או אולי להפך: מכל מה שיצר הוא לבדו? שילוב של השניים? מה נראה לכם ? באיזה אופן. לדעתי אדם בכל זמן גדילתו מעולל חסר אונים שתלוי בסביבתו שישימו אפילו אוכל בפיו-בתור כזה שחסר כל יכולת עצמאית לשרוד לכמה ימים בלי סיוע,לבטח חסר את היכולת ליצור ולהגות את שהתפתח בתור תרבות מאות ואלפיי שנים. מכאן עולה שאדם ראשית חייב להפוך בוגר-מעיין זמן ביינים עד שהכמוס יתגלה שאותן יכולות אפשריות יבשילו. ואז יוכל במידת יכולתו ובמידת פיתוחן של יכולותיו המולדות,ליצור ולהמציא ופה לאחר הקדמה לא קצרה זו הגעתי לרעיון שלי... החריגה מהחיקוי , הזניחה של הישן לטובת החדש ,היא היא ההתפתחות,זו נובעת מהיצירה. היצירה של פרט אחד או שילוב המשכי של פרטים,אלו מביאים לחריגה ולשינוי. אנחנו עדים לשינויים כאלה בחיינו,לדוגמא הפרט תומאס אדיסון,ממציא הנורה החשמל ועוד המצאות שונות משניות לעומת זו. אדם זה החל נטול כל גדל וגילה את מה שלא היה ידוע לפניו,משהו שלא היה קיים לפני כן,ומכאן מקורו בפרט אחד וע ו ל מ ו ה פ נ י מ י-שכן כאמור הידע הזה לא היה בנמצא לדעת אותו. מה זה עושה לידיעה של האדם את העולם -כל מה שכתבתי לעיל? איזה מובן יש למילה "הריקה"-עד שזו מקבלת משמעות מקורית,אישית,חיה,חדשה. ובכן לסיכום לדעתי אותו אדם שמאמין שהעולם מובן לו ,זה שחושב שמכיר את כל סביבותיו,אנשים,עצים,חיות,שמיים,כוכבים וכו" אותו אדם שחושב שהוא מבין את חברו הפונה אליו באותן מילים במבחינה צלילית חיצונית-אך בצורה אישית מבחינה פנימית/אישית. איזה מן קשר יש לו לאדם לעולם-????? אני הופך בשאלה זו בדעתי.

Tal_Ya_Tal

New member
I AM THAT I AM ../images/Emo123.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo98.gif B-

EVERY BEING IS THAT I AM WHICH IS THE ONE AND ONLY I AM
היי סופיסטו, איזו התפלספות...... ועל זה אושו היה אומר, "האם עגבניות יכולות להבין פסיכולוגיה של עגבניות?!?!?" טוב, אז נכון שהכל זה רק בתיאוריה. ומה שקיים כאן ועכשיו כל זמן זה רק: "הנני" והקורס בניסים אומר על כך: "כל מה שאני רואה... בחדר, הזה, בעולם הזה,... אין לו משמעות"....... "אני נתתי לכל דבר שאני רואה, את כל המשמעות שיש לו בשבילי." L&L TALYA

rivka2000

New member
על המנטרה יוגה

כשאנו לומדים מנטרה יוגה אנו למדים להשפעת המצלול על ההכרה גם ביהדות עלו על זה הצלילים שאנו חוזרים עליהם בתפילה הם משמעותיים מאד יש חיות בכל מילה, בכל שפה והעברית, שפת הקודש, חיה זאת יותר מכל אמת, אהבה, אור, אחד מה עושות המילים האלה להכרה?

gil_teva

New member
מנטרה

בכל אחד מאיתנו קיים ידע רוחני וידע מלא מי אנחנו, מהו אלוהים וכן הלאה. הידע הזה הוא חלק מנפשנו, שהיא בטבעה מלאה ידע, ניצחית ומאושרת. מכיון שהנשמה עטופה בגוף חומרי בשר ודם, ואנחנו חושבים עצמנו לאותו גוף, הנשמה שוכחת את טבעה האמיתי ומזדהה עם הגוף. הנאות החושים של הגוף משכיחות מהנשמה את טבעה האמיתי והיא נמצאת בבערות. כאשר אנחנו מדברים על אלוהים הידע הרוחני חוזר אלינו. לפעמים אנשים נזכרים באלוהים ברגעים קיצוניים של שמחה או צער. כשאדם זוכה בפרס הוא מברך את אלוהים וכשאדם נמצא בחרדה הוא מתפלל לאלוהים שיעזור לו. חיים רוחניים בניגוד למצב זה הם זכירת אלוהים בחיי היום יום. אז החיים הופכים לחיים אלוהיים בלי שיהיה צורך במשהו חומרי שיעורר אותם. לאלוהים יש שמות רבים. כל תכונה של אלוהים מקנה לו שם. לדוגמא אלוהים גדול (אללה) אומרת שהוא גדול. במילה אלוהים טמונה תכונה שלו שמתארת אפשרות לההפך לרבים. במילה בודהה טמונה יכולתו לדעת הכל. השם קרישנה מתאר את אלוהים כהכי מושך. כאשר הוא הופיעה הוא היה מאוד מושך והתחתן עם 16,108 נשים בו זמנית. גם בחיי היום-יום כל אחד מתעסק עם מה שמושך אותו. אם תקנה שעון תבחר את השעון שמושך אותך, ולא שעון אחר. מכאן כי קרישנה נמצא בתוך השעון המיוחד הזה וגורם לך לקנות אותו. כל חייך נשלטים ע"י קרישנה אשר מושך אותך לבצע דברים. השם קרישנה מושך כל הוא השם המומלץ ביותר בספרות הוודית. חזרה על השם קרישנה מחזירה את האומר למצבו הרוחני והוא מתקרב לקרישנה ונמשך אליו. מבלי חזרה זאת אנחנו נמשכים לאנרגיה של קרישנה, לדוגמא שעון זהב מושך. באמצעות המדיטציה הרה קרישנה אנחנו רואים את קרינה במרכז ורואים כיצד הוא מנווט ושולט על חיינו, וכך האשליה כאילו אנחנו הם השולטים מתמוגגת. הרה קרישנה.

יצירתיות

סופיסטו לא יכולתי להתאפק. אני מנהל הפורום "משחקי החיים" ובדרך כלל לא מגיב להודעות בפורומים אחרים. רציתי לשלוח לך משהו במייל אבל שלך חסוי (חבל) אנסה בכל זאת: אני ממציא כבר למעלה מ20 שנה. קראתי את מאמרך ורציתי לחלוק אתך איך אני אמרתי את זה במילים קצרות. CREATIVITY is the only remedy for the fatal disease called L.I.F.F אתה מוזמן לקרוא את המאמרים בפורום שלי ולקבל קצת כוח. חיים שפיר

desert water

New member
אני הולכת לעשות כך סופיסטו. ../images/Emo41.gif

תאלץ לסלוח לי שכן החלטתי לענות רק על השורה האחרונה בדיונך! העלית הרבה פרטים שניתן לפתוח אותם לדיונים רבים אך במקרה זה אני לא אשים את ליבי אליהם ואתן תגובה פשוטה על שאלה פשוטה. קשרו של אדם לעולם... קשרו של אדם לעולם הוא מאוד ברור ומשתנה מאדם לאדם (כמו כל דבר) כלומר- "עולם" בפני עצמו הוא ביטוי משתנה... למשל- עולמי שלי הוא לבטח לא עולמך שלך! ועל זאת כלל אין ויכוח, וזה מה שיוצר את טבעו של הקשר בפני אותו אדם, יתכן ולך החיים האירו פנים ואתה רואה את העולם בצורה חיובית...למרות שעל זה יש ויכוח שהרי אם גדלת בסביבה חמימה הרי שעצבייך חשופים ותפגע במוקדם או מאוחר... מצע שני...יתכן ויהיה להפך, כך שקשרו של אדם לעולם הוא דבר מאוד משתנה, ככל שתהפוכות הנפש הולכות וגוברות, כך קשרינו לעולם... במקרה הרע זה יהיה קשר עם תלות נפשית... או אפילו לאלה שמתנגדים לעולם בכל תוקף וניזונים מזה נפשית! גם הם תלויים נפשית בעולם...:) כל קיצוני והדומה שלו! בברכה...

למעלה