דיאטה ותולעי מעיים

ענתנוי

New member
דיאטה ותולעי מעיים

הלכתי קצת לאיבוד בשירשורים הארוכים האלו...

אם אפילפסיה נגרמת מעומס יתר של פעילות עצבית, אז כל שיטה שמורידה את העומס או מאיטה את הקצב יכולה להועיל.

דיאטה שמדמה מצב של צום או תולעי מעיים מורידים את העומס, כלומר - מקטינים את היין - או מורידים את קצב החיים.

יין ויאנג הם מושגים של קצב, לא של "משהו". השתמשתי במושגים "חומר ו"רוח" כי אין לי מילים מקבילות בשפה המערבית.

דר עומר

New member
למה מצב צום?

למה שדיאטה שמדמה מצב צום תוריד מהעומס של מערכת העצבים? על כמה זמן של צום אנחנו מדברים?
אילו תולעי מעיים??

AutismTimesTwo

New member
תשובה

לא יודע לגבי מצב הצום, לגבי התולעים, ענת מתכוונת למה שאני כותב כאן.
אם אתה רוצה לדעת הכל, תצטרך לקרוא מהתחלת הבלוג, אבל בגדול אלו תולעי מעיים שמפחיתות את הדלקתיות בגוף
ומיועדות לטיפול במחלות אוטואימוניות.

דר עומר

New member
לעולם לא הייתי רוצה לדעת הכל

ביום שאדע הכל, החיים יאבדו את הטעם

דווקא קראתי חלק גדול מהבלוג שלך, ואני מכיר את הנושא באופן חלקי, אבל רציתי לוודא על אילו תולעים מדובר.
אבל בהקשר ההודעה שלי, יותר עניין אותי החלק לגבי הצום.
תודה על ההבהרה.

nofaritrit

New member
ד"ר עומר

קראתי את הבלוג שלך בעיון והתרשמתי מאוד .
אני מאוד אשמח לדעת אם ידוע לך על מחקר שנעשה על השפעות החיסונים על ילדים אוטיסטים.
כלומר, הבנתי כבר מזמן שלא מצאו קשר בין אוטיזם לחיסונים אבל יותר מעניין אותי לדעת אם נעשה מחקר ספציפי על ילדים אוטיסטים והשפעת החיסונים עליהם.
אני לא מצאתי אבל יש אפשרות סבירה שאני לא יודעת איך ואיפה לחפש.

דר עומר

New member
לא יודע על מחקר ספציפי

אני אנסה לעשות קצת חפירות וחיפושים, ואם אמצא משהו, אפרסם.
בלי קשר, אני חושב שהקשר וההשלכות מבחינת ההשפעה על מערכת החיסון והקשר בין מערכת החיסון ומערכת העצבים מובנים לך יותר אחרי שקראת את הבלוג. הדוגמא שנתתי היא על ADHD, אבל בהקשר הזה יש דמיון רב לאוטיזם.

דר עומר

New member
הנה מאמר מעניין

הוא מדבר על חיסונים, על מערכת העיכול ועוד כמשפיעים על הפעלה מסויימת במערכת העצבים שלדעת הכותב מביאה להתפתחות אוטיזם.
לא קראתי את המאמר כולו, והוא מוגדר כחלק 1, אבל נראה לי התחלה מעניינת...

nofaritrit

New member
תודה אעביר גם לבן זוגי לקריאה

מדוקדקת יותר.
מטריד אותי שכל הזמן מברים על זה שחיסונים אינם גורמים לאוטיזם וחקרו את זה יחסית הרבה אבל אף אחד לא חשב לחקור את ההשפעה של החיסונים על ילדים בספקטרום.

דר עומר

New member
גם לך אני ממליץ

להיכנס ל:
www.frcarrickresearchinstitute.org
אני חושב שכיוון המחקר שמתנהל שם הוא יותר בכיוון שאת חושבת עליו.
ובקשר למה שכתבת - מה הכוונה ב"איך חיסונים משפיעים על ילדים בספקטרום"? האם הכוונה היא מבחינת תופעות לוואי מידיות? רגרסיה?
מה בדיוק את מחפשת? אני שואל כי לדעתי הדבר הכי חשוב כשמנסים למצוא מידע, היא להגדיר מה מחפשים...

nofaritrit

New member
אני מתכוונת לתופעות לוואי פיזיות

וגם לרגרסיה התנהגותית.
תודה על רבה על הקישור , אבדוק גם את זה.

דר עומר

New member
סיבה פשוטה שאין מחקר

כמו שכבר נאמר בדיון, רוב המחקר ממומן ע"י חברות התרופות שמיצרות את החיסונים, אין להם אף אינטרס לחור איך החיסון משפיע על אוכלוסיה זו או אחרת, על אחת כמה וכמה שיש הגיון ביולוגי שהאוכלוסיה הזו תושפע בצורה שלילית מהחיסון.
אני מקווה שנצליח לערוך מחקרים כאלו בשנים הקרובות...

ענתנוי

New member
הסברים הפוכים?

לא קראתי את כל המאמר, כי כבר בהתחלה הוא עורר אצלי אי שקט.
הבעיה במחקרים האלו היא הנחת יסוד שגויה, ואפילו הפוכה, לפיה אין נפש אלא רק גוף ולכן הסיבות הן תמיד ביוכימיות למרות שבאותה מידה המצב הביוכימי יכול להיות תוצאה של מצב נפשי.

מערכת החיסון היא נקודת המפגש בין הגוף (ביוכימיה) לנפש (קצב החיים) ושני המדדים האלו קיימים בו זמנית בדיוק כמו שבכל תופעה שלא קשורה לחיים יש "חלקיקים" ו"גלים".

התיאור שמצאתי במאמר, אם נתעלם מכל ההגדרות וההנחות השגויות, מתאים מאד לתופעה מוכרת ברפואה סינית עתיקה (לא קלאסית) שנקראת "גואי". מקור המילה הוא במודל רפואי עתיק יותר - שאמאניזם - ומשמעותה "רוח של מת שחודרת לגוף".
הסימפטומים של מחלות ה"גואי" מתאימים בדיוק לסימפטומים של הפרעות שקשורות לאוטיזם, וטיפול משולב שמבוסס על הידע העתיק הזה היה הדבר היחיד שמצאתי עד עכשיו שבאמת פותר את הבעיה ויכול "לחולל ניסים".

בשפה שלי, אוטיזם זו הפרעה של קצב, אוטיסטים הם אנשים שרגישים במיוחד להפרעות של קצב, ולכן גם הפתרון לבעיות הנלוות חייב להיות "קצבי" ולא ביוכימי.

דר עומר

New member
זו לא הנחה שגויה, אלא שפה שונה, לדעתי

אנחנו נכנסים כאן עמוק לתוך התחום המטאפיזי, וצריך לשאול את השאלה, לפי מה שאמרת - מה היא הנפש?
האם הנפש היא איזהשהו מרכיב קוסמי ש"חודר" לגוף ומאכלס אותו כל זמן שהגוף חי ועוזב אותו כשהגוף מת (כמו ברוב התפיסות הדתיות)?
האם הנפש היא פשוט החלק בנו שמרגיש, חושב, יוצר, מדמיין, מקווה וכו'?
בהנחה והתשובה שלך לשאלה יותר קרובה לאופציה הראשונה, אין שום אפשרות בה התפיסה הזו והמחקר כיום יכולים לדבר באותה שפה, ומכאן יבואו ויכוחים, חוסר הבנה, כעס, תסכול וכו'.
אם התשובה יותר קרובה לאופציה השניה, אזי אנחנו נכנסים יותר עמוק לתחום הנוירולוגיה, בהקשר של מהי בעצם הכרה? אילו מבנים במוח מעורבים בדמיון, מחשבה, רגשות וכו'?
במקרה הזה, אפשר בהחלט לבצע מחקרים עם הכלים העומדים לרשותנו היום ולהגיע לתובנות, גם אם לא שלמות. החוכמה היא לקחת את מכלול התובנות מחוקרים ומחקרים שונים, ולהטמיע אותם לתוך תפיסה אחת רחבה של פעילות מוחית, הקשר שלה לגוף וההשפעה הדו כיוונית של הגוף והמוח אחד על השני.
מבחינה ביולוגית, אין מה לעשות, כל דבר שמתרחש במוח קשור בביוכימיה (אך לא מוגבל לביוכימיה בלבד!). אין בכך לומר שאנחנו מבינים את כל הביוכימיה הזו, וזו נקודה חשובה כאשר מנסים להתערב בביוכימיה הזו. הרי אם היינו מבינים את כל הביוכימיה הקשורה למערכת העצבים, לא היה צורך להמשיך ולחקור אותה. כיוון שאנחנו עוד לא קרובים להבין אותה, אין ספק שצריך להמשיך ולחקור אותה.
אגב, גם מבחינה ביוכימית/נוירולוגית, אוטיזם קשור בהפרעה של קצב, אך במקרה הזה מדובר על קצב עיבוד מידע בתוך ההיספרות, ובין ההמיספרות. אני מסכים שהפתרון חייב להיות קשור לקצב העיבוד הזה (אני לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו דבר כשאנחנו משתמשים במילה "קצב"), אך אל לשכוח שהקצב הזה קשור ישירות לביוכימיה, ולכן חייבים לקחת אותה בחשבון, אפילו אם לא מנסים להשפיע עליה ישירות, אי אפשר להתעלם ממנה פשוט כי לא מבינים אותה...
אם בניסים עסקינן, אני שוב מפנה את כל הקוראים לספר בשם:
Disconnected Kids
יום מוצלח,
אני בדרכי להילחם בבירוקרטיה על זכויותיו של בני הקטן... אחלו לי בהצלחה.

abashel13

New member
מקווה שצלחה הדרך עם הבירוקרטיה

ולעניין השפות אני רואה כאן שלוש ולא שתיים...

השפה הראשונה היא שפת הנפש, השניה היא שפת הביולוגיה (ביוכימיה אם תרצה) והשלישית היא שפת המחקר.

אינטגרציה בין השלוש הללו תתן מערך אפשרויות שונה מהמצב היום בו הנחת העבודה היא שאוטיזם הוא התפתחות משובשת והשיבוש מצריך מענה.

כאשר תישאל השאלה מהי התפתחות אצל אוטיסטים כשלעצמה ולא כנבדלת מהתפתחות "נורמלית" המחקר יניב תוצאות חדשות.

דר עומר

New member
תודה, הלך בסדר

למען האמת הלך הרבה יותר קל ממה שציפיתי. אני מניח שכשיש את כל המסמכים, ויודעים קצת את החוק, אז הדברים יותר קלים, וכמובן שזה עוזר שהאנשים שאמורים לעזור, באמת מנסים לעזור. המלצתי מהיום - כאשר נכנסים לממלכת הבירוקרטיה, ליבשו חיוך על פניכם, אפילו אם בא לכם לצעוק, ככה האנשים שאיתם אתם צריכים לדבר מרגישים הרבה יותר רצון לעזור...
ולעניינינו, אני הייתי אומר ששפת המחקר תלויה בשפה של הכותב (דהיינו מאיזה כיוון הוא מגיע), אבל אני אקבל את מה שאמרת.
אין ספק שכדי לעשות שינוי במחקר, צריך לעשות קודם כל שינוי בתפיסה, ולשם כך החוקר (והקהילה המדעית בכלל) צריכים קודם כל להגדיר מה זה בכלל אוטיזם? אין היום הגדרה מעבר למה שכתוב ב DSM-IV שיסלחו לי כל אלה שאולי יפגעו מהמשפט הבא - אבד עליו הקלח לפני שנים רבות, במיוחד בכל מה שקשור למה שקרוי "הפרעות נוירו-התנהגותיות".
לבסוף, אני לא חושב שאפשר להתייחס להתפתחות אצל ילד עם אוטיזם בוואקום, בדיוק כמו שאי אפשר להתייחס להתפתחות אצל ילד בלי אוטיזם בוואקום. חייבים להתייחס אליה עם השוואה לאוכלוסיה בה הילד גדל. אני כן חושב שצריך לעשות הרבה יותר מחקר שכולל התייחסות להתפתחות ילדים עם אוטיזם ביחס לעצמם, ורק אח"כ להשוות לילדים בלי אוטיזם, ואני מסכים ששינוי הגישה יניב הרבה מידע חדש (זה חלק ממה שאנחנו מנסים לעשות).

abashel13

New member
חס וחלילה ואקום

לא אמרתי ולא התכוונתי.

בעניין ההשוואה לאוכלוסיות שונות הייתי עושה השוואה דו צדדית

כלומר מה ההשפעה ההתפתחותית ההדדית בין אוטיסטים ולא אוטיסטים

כי מנסיוני שלי ההדדיות עם בני הא"ס תרמה רבות להתפתחותי...

ומעניין אותי לחקור מה בדיוק...

ענתנוי

New member
שפה שלישית

קודם כל - שמחה שהצלחת. חיוך, או לפחות אסרטיביות שלווה זה תמיד יעיל יותר :)

לגבי ההגדרה של הנפש: לא זה ולא זה.
המציאות היא אחת ולכן גם "גוף" ו"נפש" זו אותה תופעה ולא סיבה ותוצאה. ההפרדה בין שני המושגים נובעת מהקושי שלנו לתפוס את המציאות בשלמותה, ולכן נדמה לנו ש"ברק" ו"רעם" הן שתי תופעות נפרדות או חומר ואנרגיה או גוף ונפש.

הבחירה בכיוון מחקר מסוים צריכה להתאים לתופעה אותה אנחנו מנסים לחקור: אנחנו יכולים להניח שאין משמעות לאנרגיה (חיכוך, למשל) כשמחשבים תנועה של כדור תותח, אבל לא יכולים להתעלם מזה כשחוקרים תנועה של אלקטרונים, למשל...
אנחנו יכולים להתעלם מההיבט ה"קצבי" כשאנחנו בוחנים פציעה או מחלה גנטית שמתבטאת בחסר של אנזים מסוים, אבל לא כשמנסים להבין או לטפל בבעיות מורכבות ובוודאי שלא כשמדובר בבעיות חברתיות, התנהגותיות, נפשיות וכ"ו.

על ה-DSM עדיף לא לדבר בכלל (ידעת שפעם אחת ההגדרות למחלה הייתה "רצון של כושי לברוח מהאדון שלו"?...) ולהתמקד בבעיות שבאמת מטרידות את רוב האוטיסטים ולא זוכות עדיין לשום מענה - בעיות שגורמות סבל לאוטיסט עצמו ולא לבני משפחתו או למורה שלו.
מבחינתי, לא משנה אם תופעה מסוימת מוגדרת כ"כניסה של רוח מת לגוף" או "כניסה של פתוגן לגוף" או "תגובה לאלרגן" - זה רק עניין של סמנטיקה ותרבות - אלא מה הבעיה, מה הם הסימפטומים שמאפיינים אותה ואיך אפשר לטפל בה.

והבעיה היא "הנתק התקשורתי" בין האדם לעצמו, בין האדם לסביבתו, בין חלקים באישיות שלו. זה המצב שבו האדם שסובל מהבעיה מרגיש שהוא מרחף מעל הקרקע, מחוץ לגוף שלו, צופה פסיבי במציאות שלו - או בעיני התבונן מהצד - מנותק, כלוא בתוך בועה, מדבר לא "לגמרי לעניין", מגיב כאילו הוא חי על כוכב אחר וכ"ו.

ענתנוי

New member
דיאטה מדמה צום

שמעתי על טיפול כזה שעזר והפסיק לגמרי התקפים אפילפטיים (שחזרו אח"כ בצורה אחרת ובהקשרים אחרים...) ואני יכולה רק לשער את הסיבה, כי אני לא מכירה את כל הפרטים.

אני מניחה שגוף שעסוק בהתמודדות עם צום יפנה את מירב תשומת הלב לאזורים אחרים ולא לעיבוד מידע במוח, ובכך יפחית את העומס העצבי.
אבל בכל מקרה, זה רק פתרון סימפטומטי שמיועד להקלה זמנית, ולא תרופה לבעיה.

למעלה