דיאטה בזמן הריון

maymay28

New member
דיאטה בזמן הריון

היי כולן,

זוהי הפנייה הראשונה שלי כאן בפורום ואני אשמח לתמיכה שלכן

במזל טוב אנחנו בהריון ואני מאוד שמחה על כך,
עם זאת... אני כרגע במשקל עודף של 75 קילו (אני מטר שישים), כלומר 16 קילו מעבר למשקל הרגיל שלי
ואני מאוד מאוד מודאגת מכמות העלייה במשקל בהריון (למיטב הבנתי עולים לפחות 10 קילו - שאז אני יהיה ממש גדולה!)
אני אשמח לטיפים ועצות בנושא- איך אפשר לשמור על המשקל ולא לעלות יותר מידי כי קראתי בכל מקום אפשרי שמסוכן לעשות דיאטה בהריון אבל מצד שני אני גם חושבת שזה יהיה מסוכן שאגיע במשקל כל כך עודף ללידה ולא אצליח להתמודד עם הלידה...

המון תודה לכל המגיבות זה חשוב לי מאוד

*מאי*

Kitty Pryde

New member
תגדירי דיאטה...

בתחלתי את ההריון עם עודף דומה.
מאז שאני בהריון אני מקפידה על הליכה כל ערב ולא לאכול ג'אנק.
לא מגבילה את עצמי באוכל- אבל כן משתדלת לאכול אוכל בריא: הרבה דגים וירקות.
עד כה, שבוע 25- עליתי בשני קילו ודי מרוצה מאיך שאני נראית

maymay28

New member
היי קיטי!

קודם כל ממש תודה על התשובה...
אני לא מצליחה להקפיד על הליכה כל ערב אבל אני כן אוכלת בריא, זה מספיק?
כשאני מגדירה דיאטה אני מדמיינת את גל גדות וכל דומותיה שכלל לא עלו משקל בהריון ונראה כי עברו לידה קלה ובריאה עם ילדות בריאות.
אני גם רוצה לא להעלות בכלל אבל אני חוששת שזה לא אפשרי :\

Kitty Pryde

New member
אז קודם כל, תשכחי מגל גדות...

אין סיכוי שלא תעלי משקל בזמן ההריון. זה טבעי ובריא.

כן יש סיכוי לעלות רק את מה שהכרחי.

לא יקרה לעובר כלום אם תפחיתי מכמות המתוקים או אם תתחילי לבשל את האוכל בתנור במקום לטגן אותו, או תוסיפי ירקות לתפריט- שזה מה שעשיתי.

בקשר לפעילות גופנית- מאד מאד ממליצה. תמצאי משהו שאת אוהבת שלא מעלה יותר מדי את הדופק ותקפידי עליו.
חוץ מלשמור על גזרה, זה עוזר לי כנגד כאבי גב ומשפר מצב רוח.
חוץ מזה, אני יוצאת להליכות עם בעלי וזה זמן איכות מאד נעים

LULlK

New member
O0 נדחפת

גל גדות היא מה זה לא אינדיקציה ולא רותם סלע ולא כל אחת שביום יום שלה היא מתחת ל BMI בכוונה או שלא בכוונה

קחי את לוליק מרופדת היטב אך לא במזומנים
מתוקה מרוב מחסור באנסולין זמין
אך לא העלתה גרם בהריון הנוכחי עד כה שבוע 17 בעקבות תזונה נכונה

וכל זאת ללא דיאטה בכלל אלא רק עם תזונה מוקפדת בליווי תזונאית של הקופה
הריון זה לא זמן לדיאטות פועל יוצא מדיאטה בהריון זה מחסור לעובר או מחסור חריף במיוחד לך ויש לי הרגשה שאת אוהבת את כל השיניים והשיער שלך ושלהתעלף עקב מחסור בברזל זה לא מהספורט המועדף עלייך

אלתחמירי עם עצמך
פשוט קחי עזרה ותלכי לפי הספר

maymay28

New member
תודה על התשובה!

התחלתי לעשות הליכות אבל אני מתעייפת מאוד מהר.... וקשה לי להתמיד כי אני גם עובדת וגם לומדת (סטודנטית)
אני מאוד משתדלת אבל זה לא קל... אני עוד יומיים אצל הרופא נשים ואני אבקש הפנייה לדיאטנית שתעזור קצת...

המון תודה!
נ.ב.
בגלל שהפורום קפץ עמוד לא שמתי לב שענית לי אז המון תודה על התגובה :)

הכי כדאי לגשת לדיאטנית

ורצוי כזו שמתמחה בתזונה בהריון.
בעיקר בגלל שכמו שכתבת את צריכה למצוא איזה שהוא שביל זהב בין לא להעלות יותר מדי לבין לא להגיע למצב של הרזיה שמסכנת את העובר - וכאן לדעתי צריך להיעזר באיש מקצוע.

אני מוגדרת בהריון בסיכון אז גם הולכת לדיאטנית

של המרפאה במסגרת המעקב השוטף.
אני לא מכירה דיאטניות אחרות דרך קופות החולים.
טובה קראוזה מאוד מוכרת בתחום - באופן פרטי. אני מניחה שזה גם יעלה לא מעט...
בכל אופן יש לה אתר מאוד נחמד עם הרבה טיפים בנושא וגם פורום שהיא עונה בו על שאלות. שווה לנסות.

את יכולה גם לנסות דרך קופ"ח

אם תכתבי באיזו קופה את ומאיזה אזור יכול מאוד להיות שבנות כאן יוכלו להמליץ לך על דיאטניות מוצלחות להריון שמקבלות דרך הקופה.

maymay28

New member
אני במכבי

ואני מאזור תל אביב, רמת גן והסביבה

אני מאוד אשמח להמלצות ומחירים אם ידוע לכן, אני סטודנטית וזאת תקופת החתונות אז אין לי הרבה כסף
אבל זה מאוד מאוד חשוב לי! אז אני כן מוכנה להשקיע
אבל אני כן הייתי שמחה לדעת טווח מחירים

babkas

New member
טובה קראוזה...

מעולה ומתמחה בהריון. יש לה גם ספר מצויין.

1linlin

New member
גם אני התחלתי הריון שני עם 10 ק"ג עודפים

אני משלבת הליכה יחד עם תזונה שפויה.לא עושה דיאטת הרזיה ולא מחסירה אוכל מעצמי
משתדלת לא לאכול הרבה מתוקים וג'אנק.
בנתיים חודש שלישי ולא העלתי במשקל.
שיהיה לך בהצלחה

livlavi

New member
חשוב לי לומר לך שלא תדאגי כי..

אני התחלתי את ההריון שלי עם משקל עודף של 16 קילו בדיוק כמוך, ואני שקלתי ועדיין שוקלת 80 ק"ג על 1.64 - סה"כ עליתי בהריון כי התפנקתי 13 ק"ג והייתי נראית מצוין, לא ענקית בכלל, אז אל תדאגי.
אצלי בכלל יש את הבעיה עם בלוטת התריס אז גם ככה אין לי סיכוי ולא היה לי סיכוי לרזות.
אז לגבי דיאטה - אל תחמירי עם עצמך, פשוט תאכלי נכון ומותר להתפנק גם במידי פעם.

יעל ND

New member
אל תדאגי!

חשוב שתאכלי את מה שא נמשכת אליו, חשוב שתאכלי כל זמן שאת רוצה לאכול ומתי שאת רוצה לאכול, ובשום פנים ואפן אל תחשבי אל דיחאטות הרזיה.

מה שכן, חשוב מאד שתקפידי על שתיה מספקת (לפחות כוס מים כל שעה) - חוץ מזה שזה חשוב בכלל, חוץ מזה שזה חשוב להריון, זה גם מונע אכילת יתר, כי הרבה פעמים אנשים מתבלבלים בין צמא לרעב.

חשוב גם שתקפידי על תזונה נכונה בהריון, כדי שלא תאכלי ג'אנק וממתקים שרק מוסיפים משקל במקום דברים חיוניים לגוף.

וחשוב שתקפידי על לקיחת פרנטל ואם לך צורך בתוספים נוספים - גם על לקיחתם: כשלגוף חסר אחת המזינים, הוא לא יכול להסביר לך איזה - הוא פשוט דורש עוד אוכל (בתקווה שאוכל הז יכיל את מה שהגוף צריך...) - ובצורה כזאת מחסור בויטמין או מינרל שניתן להשלים בכדור קטן יכול לגרום להשמנה.

בגדול - אל תדאגי מעודף משקל בהריון. תת-משקל בהריון - זה באמת בעייתי, אבל לעודף משקל בד"כ אין שום השלכות שליליות לא לאם ולא לעובר ולאחר ההנקה גוף חוזר לעצמו.

maymay28

New member
המון תודה ורק שאלה

הלינקים לא עובדים...
יש מצב שתוכלי להעתיקם שוב?
בכל מקרה החלטתי ללכת לתזונאית אין ברירה אני פשוט לא מצליחה לבד

תודה על התשובה

למעלה