דחק טראומה.

arana1

New member
חושב שזו קהילה חשובה

חושב שכל קהילה שפורצת את מעגלי הזהות וההזדהות המקובלים על מנת להרחיב את ההגדרות של אהבה ויצירה ותרומה לחברה זה דבר מעולה

היה לי קשה בקיבוץ אבל בקיבוץ יש גם המון חופש וטבע ומקומות לברוח אליהם וגם בזמני גדלנו בלי הורים ומשפחה שכמו שאתה יכול להבין ממני במצב הנוכחי אני רואה בזה דבר טוב מאוד

זה לא תענוג גדול להיות חריג בקיבוץ, אבל זה לא שבעיר זה יותר טוב
וזה ממש לא נכון שדווקא בקיבוץ כולם צריכים להיות אותו דבר
בקיבוץ שבו אני גדלתי היה מגוון גדול מאוד של מטורפים מכל הסוגים ועובדה שאתה לא חי בקיבוץ ועדיין החיים שלך חרא

לא ממליץ לך לעבור לקיבוץ כיום כי אין שם אנונימיות שלאנשים כמונו זה מאוד חשוב

יש אהבה עם משיכה ויש אהבה בלי
והן משלימות אחד לשניה
לדעתי

nati6589884

New member
כן בהחלט החיים חרא גם בעיר.

שהייתי צעיר התלהבתי מהקיבוץ אבל אחרי שמעתי מה שאמרו כלמיני אנשים שחייו שם נבהלתי. אבל כנראה שזו חוויה אישית וזו תופעה כללית לגמרי. גם אני מאוד שמח שהקהילה הגאה מתפתחת. כמו שאתה רואה יש כבר הורים מקהילה ויש כל מיני סוגים של הורים. זה מאוד מעניין אני גם חושב על עניין הזה. חתונה לא מתאימה לי בכלל גם לא זוגיות באותו בית. זה מעניין אותי אפיילו שמטפלחת שלי זילזלה בי ואמרה " למה אתה חושב על אתה צעיר" כאילו בנימה מזלזלת אבל היא לא מבינה כמה חשוב לאוטיסט/לחריג לחשוב על וכמה זה יכול להיות קשה מה אתה חושב? זוגיות חריגה קשה בהרבה לא?
בקשר לקיבוץ זו טענה שמעתי שכאילו יש הררכיה מאוד מסיומות כי הקיבוץ בנוי על שתופיות. אז ככה אמרו לא יודע אם זה נכון כי לא גדלתי אף פעם בקיבוץ....

arana1

New member
אתה יכול להתנסה בכל מיני צורות של זוגיות

כאלה שהולמות את מצבך וצרכיך ויכולתיך באותו רגע,
גמישות בעניין זה חשובה מאוד בדיוק דווקא בגלל הנטיה שלנו להתמסרות טוטאלית שהופכת את כל העניין למתוח וקיצוני וקוצני מאוד

זוגיות במרחק ובנפרד יכולה להיות פתרון, ביניים, סביר, כי היא נותנת את השהות לעכל את מה שאחרת מציף למקומות מאוד קשים, והרבה פעמים הדברים האלה קורים לא בגלל שאתה לא בסדר או היא לא בסדר אלא גם בעיקר בגלל שבסך הכל כולנו, והאוטיסטים ביחוד, בתהליך של בניית שפה ומוסכמה שתשקף אותנו יותר בנאמנות והרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו ללא מילים וללא יכולת תגובה כי זאת הישנה מהווה בעצמה את הבעייה והחדשה עדיין לא קיימת אלא במקום מאוד פרטי אצלנו ולוקח זמן לבנות אותה ביחד

זה לפחות הנסיון שלי
או מה שאני רואה במידה מסויימת

בקיבוץ יש הרבה פחות היררכיה מבעיר
נכון שגם שם יש כאלה שנחשבים יותר או פחות אבל המסגרת עצמה לא מעודדת היררכיה ולא בנויה ככזאת שגם זה משהו
כי זה אומר שלפחות המוסכמה היא כזאת שבה כל מי שמנסה לדבר בשם היתרון המובנה מתוקף מעמדו נחשב כמי שלא זכאי לזה בכלל
וגם זה משהו לא מבוטל

מטפלים לא מבינים כלום וגם לא מנסים להבין כלום וגם לא רוצים להבין כלום
כתבתי את זה כבר אלף פעמים כאן ואני אחזור ואכתוב את זה עוד מיליון
וגם נסיונך מאשר את זה

לזוגיות חריגה יש הרבה יתרונות שצריך ללמוד אותם וכמו שכתבתי היא גם כוללת נסיון מתמיד להמציא את הגלגל אז מצד אחד זה מרתק ויפה ומושך ומצד שני זה לפעמים פשוט בלתי נסבל

nati6589884

New member
אתה צודק בקשר להתגמשות.

הבעיה שלי ושל עוד אוטיסטים שמצד אחד אני יכול להיות גמיש לגמרי ולאחר מכאן אני יכול להשתנות ממש בשניות. זה הפריע לא רק לאנשים רגלים אלא גם לאוטיסטיות. אמרתי שפתאום אני הופך לבן אדם אחר, שונה, לא אותו, דבר קשה, מריר וממש בשניות וקשה לעכל את זה לכן אני חושש להיות באותו בית באותה מסגרת כל הזמן. אני גם באופן כללי לא מסוגל לתקשורת הרבה זמן. ומצד שלישי אני לפעמים רוצה רק תקשורת כמו שאמרת
&nbsp
שהגאונות היא היכולת להיות שם וגם לא להיות בכלל כאילו לשלב את השניים. שזה מאפיין אוטיסט מה שמכונה , נראה ולא נראה" כתבה לך כבר אז פה שאני מאוד קשה וכו. לא יציב וזה מרתיע. הרבה אמרו לי את זה והבעיה שלי שאני כאילו ממש אומר הכל על התחלה. אתה מבין? אין אצלי משחקי,ם אין הסתרות זה מדהים אבל אנשים לא רגילים לזה וקשה להם לעכל. גם אוטיסטים אגב שהם יותר מפונמים, ואני פשוט נפתח ומנסה לתקשר עם כל אחד על התחלה. זה קרה גם בפורום " ספרים" ולעגו לזה, ובכל מקום. אני לא יודע לסנו, כמו שאמרת לדעת אם מי לתקשר ואם מי לא מבין? לדעת עם מי למתח את הקו ואם מי לעמוד במקום. זו הבעיה שלי.. ובקשר לקיבוץ באמת שלא ידעתי, פשוט ככה שמעתי אני חשבתי ההפך כי סיער יש יותר מרחב ,ואנשים לא אחד מול השני כל הזמן. כלומר ביער שלי באזורים מסיומים אני מוכר, או בשכונה, אבל בקיבוץ כולם דבוקים אחד בשני. וזה מעניין שאין יותר הררכיה במקום צפוץ כמו אצל מיעוטים מסיומים בחמולות.
למשל אתה מבין? ככה כאילו חשבתי ואמרו לי, אבל הבנתי ממך שזה שונה...

arana1

New member
קיבוץ אמנם סגור וצפוף אבל זה לא כמו אצל החרדים או הערבים

זו חברה שמצד אחד אמנם סגורה אבל הערכים שלה הם מאוד פתוחים,
אותנו למשל לימדו מגיל צעיר למרוד בהורים, לא להאמין לסמכויות ותמיד לשאול שאלות.
אתה רואה מצב כזה בחברה מסורתית כמו הערבית, מזרחית או חרדית, דתית ?

הסיסמה בתנועה שמדליקים אותה בכתובת אש זה "אל תשמע בני למוסר אביך"
למשל
בקיבוץ הבלגן חוגג, כשאני הייתי נער שם אז סמים וזיונים ומוזיקה ופילוסופיה ושטיות והשתולליות היא הסטנרד

כילד, העונש הכי חמור שקיבלתי היה ביטול הזכות לא לישון מ2 עד 4
ביסודי לא היו ציונים בכלל

לא יודע מה זה גאונות, יודע שגם אצלי יש תנודה מאוד חזקה ולא צפויה בין מצבים שבהם אני יודע ומרגיש המון דברים ובין מצבים שבהם אני משותק לחלוטין,
זה מאפיין אוטיסטי שאפשר לדון בו לאין סוף

כמו שגם הדודה זיהתה אצלי ולדעתי זה נכון גם לאוטיסטים אחרים אז החלוקה המקובלת בין מופנם ומוחצן לא ישימה לאוטיזם בכלל
אוטיסט הוא גם מופנם וגם מוחצן
זאת אומרת לא זה ולא זה
ועובדה זאת לא מאפשרת לסביבה להבין אותו כי גם לדיכוטומיות האחרות זהותו לא מצייתת
אבל זה בדיוק גם מה שפותח הזדמנויות בלתי רגילות
שכמובן נחסמות כי אין עדיין בסביבה מי שיודע להבין ולהכיל ולתמוך בגישה שעדיין לא שגורה למציאות

מאותה סיבה רוב אנשים לא מסוגלים להבין ולהכיל ולהגיב לפתיחות האין סופית של האוטיסט
אבל יתכן שאוטיסט אחרת תהיה מסוגלת להבין ולהגיב לזה ואפילו צריכה גם היא מישהו שיגיב בהתאם
אפילו סביר שכך

nati6589884

New member
מעניין מאוד מה שאת אומר.

אותי חינכו הפך כמו שאמרתי כבר אני גם מבין למה אתה בתור ילד פחות או יותר לא היה כואב לך עם הורים כמו ילדים אחרים. כי לפי מה שהבנתי היו לך הורים טובים ופתוחים. אבל חשבתי שהיה לך קשה כי אמרת שהם לא הבינו אותך ואפילו האיש הכי זר מבין אותך יותר. כמו שאמרתי לך אז שאתה מבין אותי יותר מכל אדם אחר שדברתי איתו.. בקשר למה שאמרת על החופש בקיבוץ את זה דווקא אני שמעתי. יש שטענו שזה לא טוב היו גם מקרי אונס לפי מה שהבנתי יש שיר שמדבר על זה " בלדה על הפגום" וזה מה שחדר לי לב..
&nbsp
בקשר לגאונות גם אני ככה יד ליליות שלמים בהם אני חושב המון דברים מופלאים ממש, כותב דברים נפלאים בראש, שנראים לי כשיא הגאונות, מבין דברים שלוקח להוגי דעות ללמוד שנים במוסדות אקדמים. שאני הבנתי לבד ללא עזרה. אבל יש ימים שאני משותק ולא עושה כלום ולא יכול אפילו לחשוב.
&nbsp
בקשר למה שאמרה הדודה עליעך אני חושב שהיא הבינה את זה מהתחלה עלי, היא אמרה שאני פתוח מאוד מצד אחד אבל עדן מאוד מופנם. אני חשבתי שאני פתוח מידי אבל היא אמרה שזה שונה. שזה מעין קליפה שקשה מאוד באמת לחדור עלי. היא אמרה שהתקשורת האמתית בנינו התחילה רק אחרי הרבה מאוד זמן. ובו נפתחתי ושניתי את הזווית שלי בהתאם עליה, ולכל אחד אחר זה מעניין ואני חושב שזה מאפיין מאוד אוטיסטים. וזה מושך אנשים מאוד מסיומים. לא כל אחד יכול להמשיך עליך או עלי או על כל אוטיסט בדרך כלל יש מאפיינים דומים מאוד.

nati6589884

New member
עוד פחד מסיום הוא להיות כמו אבי.

זה לא עוזב אותי וכנראה לא יעזוב, הדמיון שיש בני לבנו משגע מבחינת העצבים ,חוסר סבלנות ,לפעמים אדישות, חוסר אכפתיות, להבלע לתוך עצמך. זו גם הסיבה שגם לא נסיתי להיות בזוגיות אף פעם. ולא התקרבתי אף פעם ממש. כי פחדתי לפגוע בהן, זה באמת פחד מאוד מאוד גדול שלי שאני לא יודע מה לעשות איתו. החשש שלי הוא עצום כי באמת לא שולט על עצמי תמיד ואני מפחד שהיו תקלות, ואני ימוות מצער אחר כך. אני ממש מפחד מזה. אתה בטח מבין אותי. אמרתי לי שגם אתה פחדת לכן לא הבאת ילדים בגיל צעיר .כי לא היית מוכן. אני חשבתי על אולי להכיר מישהיא ולא נהל ממש זוגיות. כאילו שהיא תחיה את החיים שלה, ואני את שלי, ואני רק אראה את הילד, אבל לא נראה לי מישהיא תסכים. וגם אני לא רוצה להביא למי שאני לא ממש אוהב אותה , קיצור נושא מורכב...

arana1

New member
יש היום המון נשים שלא רק מסכימות לסידור הזה אלא רוצות אותו

nati6589884

New member
אני יודע שיש לא ידעתי שיש המון.

אולי אוטיסטיות אצלם זה יותר פתוח אבל דווקא מוסד החתונה הוא די בולט, מי שלא מתחתן נחשב " לא נורמאלי" ככה קראיתץי באיזו כתבה. מתייחסים לנשים כאלו באופן לא טוב , כשונות. הכל חרא בחברה הזו מי שונה ישר הוא פגום, תמיד זה היה ככה אבל אני מאמין שזה ישתנה ומחברה בהמית, שבטית נהיה חברה יותר הומנית ובאמת חברתית...

nati6589884

New member
תראה את הרצאה הזו.

הוא מדבר על כך שאם דרך מסיומת שאמורים ללמוד אותה בגיל צעיר לא נלמדת ע ידי אדם בגיל שבו כולם היו אומרים ללמוד האם הוא מוגבל.

מדבר על גבולות, על חוסר היגיון, ומדבר גם על " מחכים לגודו" שזה לפי דעתו המחזה הגדול של המאה עשרים ואני חושב שזה נוגעי בנו בגלל הגדרות המקובלות שהוא טוען שיש מושגים קבועים ולך יש מושג אחר, קיצור תראה ואז תגיב כדי לך זה מעניין לי פשוט 'קשה להסביר:.https://www.youtube.com/watch?v=Kwk6EB6LJKE

arana1

New member
מעניין אבל ממש לא מתחבר לפרשנות שלו

מה שבקט, ואונגר, לא תופש, זה שהמצב המתואר אינו קיומי אלא מבטא תגובה לשינוי פרדיגמה, לשינוי שהופך את כל הציפיות וההנחות המקובלות ללא רלוונטיות,
במצב כזה לפרט באמת מחכה תמיד למשהו שלא יקרה לעולם אבל זה לא מצב מהותי אלא מצב חלקי וזמני

בקט מבטא את רוח הזמן, את רוח זמנו, ולא יותר מזה

arana1

New member
הקטע על השמן והרזה לעומת זאת הוא ממש טוב

וגם מסביר למה אוטיסטים הם מפגרים גאונים,

אני רואה את זה גם על ביתי שמצד אחד היא מבינה איך ולאיזה תבניות היא אמורה להתבגר אבל מצד שני היא לא מאבדת את החיבור שלה לטמטום מוחלט.

ההסבר של ה"רזה" הוא בהחלט חלק מזה, מה שגם מסביר את הבעייה שלנו עם דבקות מוגזמת בהיבט המכני, אקדמי,
לאידיוט, למטומטם, לליצן, ולגאון, יש תמיד קשר בלתי אמצעי, ובמקביל, להיבט המטפיזי, הלא הגיוני, הלא לינארי,
וזה מהותי כי זה מה שמאפשר זהות מהותית ויצירתית ומוסרית יותר בכל מצב ,
גם מעבר לרוח הזמן או למוסכמות התקופה

nati6589884

New member
מעניין תוכל להרחיב?

העניין בין הפיזי לבין הרוחני בעניי לא ברור מצד אחד עושים הפרד ומושל מצד שני יש דתות שמשלבות במזרח הרחוק למשל לפי הבנתי. היום הבנתי שאמונה שיש לי באל היא אמונה שקיימת אלפי שנים מדת מזרח רחוק ( שכחתי) את שמה ולא קראתי או ידעתי על קיימה, הטענה שאלוהים נמצא בכל מקום בכל דבר. שאני גם האל אחרי שחשבו שאני מטורף היום אני מבין שקיים דת כזו ובילדותי כינו אותי " מטורף עם שיגעון גדלות" אחרי שציירתי דברים ביקורתיים וכל מיני מה שכינו " חזיונים/ פפיוזים" או שלא יודע איך קוראים לזה כלומר לרושם. למשיכחת צומת לב. התלהבו מאוד. אבל טענו שאני מטורף עם שגעון גדלות ורצון עז לשליטה...

nati6589884

New member
הבנתי.

כן כמובן לא אמרתי לך לעשות כלום רק שואל., פשוט היא אמרה לי שהיא רוצה לנקות את הראש כמה חודשים מכל מה שהיא עברה. ואחר כך תחזור לכתוב לי. אבל לא משנה הבנתי. תודה.

nati6589884

New member
היום אני מזדהה עם המשפט אוהב עלי.

כל העולם במה וכולנו שחקנים" משפט שנצרתי בלבי אין סופר שנים וימשך לנצח לעטות את אותן המסכות . אין חברים, אין אהבה, הכל מת.

arana1

New member
זה שאנשים כמותה נוהגים כבוד וזהירות בקשרים דווקא מראה ההפך.

דווקא לאנשים שחיים את הכל כמו הצגה אין שום בעייה להתקשר ולהיקשר וכמו רוב הנורמטיבים הם נוהגים בקשר בין אישי בקלות ראש אגבית ובלי שום בעייה,
הדודה דווקא לא כזאת בכלל,
ובגלל זה היא נגעה בך הרי,
אולי לא מתאים לה עכשיו קשר איתך, גם לך לא מתאים תמיד קשר וגם אתה לא תמיד מסוגל להתחייב לקשר נצחי עם כל אחד,
ובניגוד לסטיגמה שמטילים באוטיסטים דווקא התנהלות כזאת מעידה על יושרה ואמת גדולה מהממוצע

למי שלא ממוסך אין ברירה אלא להיות סלקטיבי יותר ממי שבשביל הכל בלווא הכי רק משחק,
זה אחד הדברים שכל המומחים נכשלים להבין בקשר לאוטיזם

למעלה