דחייה מבן גוריון

sq3031

New member
דחייה מבן גוריון

אז חודש וחצי אחרי המבחן הממוחשב עודכנה לי דחייה.

לפחות קיבלתי תשובה גם אם שלילית :(

נ.ב.

בוודאות המבחן הממוחשב אינו משתקלל עם הסכם כי הסכם שלי הוא 807! ודווקא חשבתי שהלך לי די טוב בממוחשב חחח

Rose45

New member
צר לי לשמוע , אם אפשר לשאול אותך מתי עשית את

המבחן הממוחשב?

sq3031

New member
11/05

אני פחות מאוכזב. כשלא קיבלתי בסבב הראשון כבר ציפיתי לזה. פשוט רציתי שזה יהיה רשמי. עכשיו אפשר לקבוע תאריך לטיסה :)

rrr73

New member
צר לי לשמוע :\

לפחות קיבלת תשובה, אני עדיין בטיפול וזה מלחיץץ אותי ברמות :\
אני יכולה לדעת איפה שלחו לך?

sq3031

New member
אני לא חושב שיש לך הרבה למה לצפות.

כשהתקשרתי למזכירות של וועדת הקבלה שאלתי אותה והיא אמרה שיצאו כל הזימונים לריאיון הראשון.

היא אמרה שאם לא קיבלתי זימון כנראה התשובה שלילית.

אני כבר התעצבנתי והסברתי לה כמה דברים אני דוחה בגלל המילה "כנראה" או "בטיפול" וביקשתי שתעשה ג'סטה ותגיד לי אם התשובה שלילית כי כל פעם מישהו זורק שקר אחר במדור הרישום.

אחרי קצת חפירות היא בדקה ואמרה לי שלא עברתי את המבחן הממוחשב.

הדבר הכי מגעיל בעניין הוא שהייתי צריך למלא קו"ח ולתת לאנשים למלא לי המלצות שאף אחד לא יסתכל עליהן בכלל.

אני יודע כמה קשה ומורכב היה להם לעשות את זה בייחוד מהסיבה שהם אנשים עסוקים מאוד.

אבל בקטנה... ניקח את זה בקלות :)

rrr73

New member
תודה לך

גם אני מרגישה שאקבל דחייה זה כמעט ברור מיכוון שהם השאירו אותי לרגע האחרון, אבל למה שלא ישלחו לי כבר דחיה וזהו :(
תודה רבה ובהצלחה בכל תחום אחר :)

הדסלה11

New member
באר שבע = ביזיון823

אני חייבת לכתוב את זה -
לא יאמן שאוניברסיטה שמכבדת את עצמה תעשה מבחן ממחושב יחיד חיצוני מחברת כוח אדם (שכל מזכירה במלון עושה ועוד בנוסף לראיון) שיקבע אם הוא ראוי או לא ראוי להיות רופא.
אין שום קורלציה אמיתית למבחן שכזה. חבל לי שהאוניברסיטה שכאילו יש לה כוונות טובות להוריד סכם בסוף עושה מעין הגרלה ובעצם עושה מבחן יחיד ומסנן שלא אומר כלום.
אף מבחן, מבדק רציני לא לוקח מבחן אחד ועוד ממוחשב בחשבון, ובטח שלא מבחני רפואה.
יאמר לזכרות המו"ר שיש מס' בוחנים והזדמנות להראות בכתב ובעל פה. גם למבחן זה את הבעיות שלו אבל אין ספק שהרבה יותר מהימן מהלוטו של באר שבע.
באר שבע - תתאפסו על עצמכם ולא יזיק איזה סטטיסטיקאי שילמד אותכם דבר או שניים..
ולנו - שלא נקח אותם ללב.
ובכל זאת, שיהיה במזל לכולם...

TauraMan

New member
דבר ראשון

משתתפת בצערך אם איכשהו השיטה החדשה פגעה בך אישית בסיכויי הקבלה.
שנית, כדאי שתבדקי מה שאת אומרת. לא מעט מחקרים כבר הוכיחו קורולציה גבוהה בהרבה לתפקוד בעבודה בין ראיון ממוחשב לחלוטין מאשר בין ראיון עבודה אישי. ראיון ממוחשב (ואני לא הייתי בזה של באר שבע, אבל ממה ששמעתי הוא יחסית עומד בכללים האלו) שמשלב מענה על שאלות אישיות סגורות/פתוחות, קורות חיים (בעיקר לטובת הכשרות) ובדיקת התמודדות קוגניטית מעטה צובר יותר נתונים שבהם ניתן להשתמש לתהליך ההחלטה על מועמד בנדבכים שונים של אישיותו מאשר ראיון. מה גם, שראיון לעולם לא חף מנושאים כמו רושם ראשוני, השלכה של המראיין על המועמד והמצב בו המועמד נמצא היום עם קושי לבחון איך הוא יוכל להיות בתום הכשרה מסוימת.
הסיבה בגינה לא עוברים ליותר מבחנים ממוחשבים בראיונות לחברות היא דבר ראשון כסף (תמיד תחשבי מי יפגע ממהלך כזה, במקרה הזה חברות כוח האדם) ודבר שני הרגל (אם מנהל מסוים תמיד שכר את העובדים שלו בעצמו, יהיו לו קשה שמבחן ישכור לו עובדים בלי לראות "בעיניים").

בלי קשר, בבאר שבע תמיד יוצאים יותר אנשים נפגעים כי סיכויי הקבלה שם קטנים יותר בגלל שמראש מזמנים יותר, צריך לזכור את זה לאורך כל תהליך הקבלה.
בהצלחה בהמשך!

הדסלה11

New member
לא שיכנעת

אז א׳ לא נפגעתי, זימנו אותי לפני יומיים לראיון אך עדיין לא חושבת שהשיטה שווה משהו. אמרת קורות חיים - אילו קורות חיים הם רואים?
בנוסף, בראיון ממוחשב כל אחד יכול להחליט מה ומי בא לו להיות היום. בראיון רואים אותך וזה המון!
ובסופו של דבר, מבחן ממוחשב אחד לא צריך לקבוע סופית כלום וגם בעבודות (והכי זוטרות) זהו כלי תומך בלבד.
מצטערת אך ממש לא שכנעת אותי..

oriaa15

New member
הדסלה11, אני איתך

מה שמפריע לי הוא עיקר ההתנהלות הרשלנית וחוסר השקיפות, אין ציונים, אתה לא יודע להשוות אותך ביחס לאחרים, אם לא עברתי- זה אומר שאני משוגעת? או שאין תכונות מסויימות שהם מחפשים לרופא? מערער ביטחון לחלוטין, שאין לך מושג על מה נפלת, אין לך שום אינדיקציה
פשוט מיון בדרך הנוקשה והאכזרית ביותר

TauraMan

New member
לא מנסה לשכנע

רק להראות גישה אחרת.
אמרתי קורות חיים במובן של הכשרה רלוונטית שהיא אחת הקריטריונים בהפעלת מבחן ממוחשב למועמדים (אני לא יודעת אם זה מתממש בבן גוריון, אבל ניתן להסתכל על הסכם הנדרש להגעה למבחן כמקביל לאלמנט הזה - האם המועמד עומד בתנאי ההשכלה/ההכשרה הדרושים)

בתור אחת שראיינה מאות אנשים ועם קשר לעוד אנשים בתחום - גם מראיון של שלוש שעות אתה לא יודע לחלוטין מי הבן אדם. אנשים יכולים להציג את עצמם בצורות שונות. דווקא להיות מול בן אדם בזמן ראיון שומר על רמת מתח ומודעות גבוהות יותר לעומת השיעמום שיכול להיות לשבת מול מחשב במשך 5 שעות ולענות על שאלות שחוזרות על עצמן.

בסופו של דבר ראיון מורכב מאנשים - כל אחד ומה שהוא סוחב/מכיר/מעריך ולכל אחד יכולות להיות שאלות אחרות. מבחן ממוחשב נקי מכל זה והוא סטטיסטיקה נטו.

אני מוכנה לקבל לחלוטין שסטטיסטיקה בנוגע לאופי הרופא הרצוי לא קיימת, ואי אפשר להגדיר לחלוטין מי יהיה רופא טוב ומי לא - אבל הטיעון הזה תקף גם על ראיונות וגם על מבחני מו"ר/מרק"ם.
בקיצור, אין על מה להכנס בצורה חריגה במבחן הממוחשב, כל מערכות המיון לוקות באותו חולי.

המון בהצלחה בראיון!!!

הדסלה11

New member
דרך אגב, אפשר כבר לעשות הגרלה

הגרלה תסנן בדיוק באותה רמה, אם יגיעו מועמדים יותר ראויים השנה מתמיד בגלל המבחן הממוחשב המדובר אהיה מופתעת מאד..

sq3031

New member
אין ספק שקיימת בעייתיות בעיקר בהתנהלות

קודם כל, הם יכולים לבחור איזה מבחן שבא להם ואנחנו נעשה אותו בכל זאת, אין לנו כל כך הרבה ברירה

אני באופן אישי, חושב שהמבחנים האלה אינם משקפים ונראה לי שהמחקרים שאת מסתמכת עליהם מומנו על ידי המכונים שמכינים את אותם מבחנים.

עם זאת, זה שבאר שבע נותנים הזדמנות לאנשים נוספים עם סכם נמוך יותר זה מכובד כשלעצמו.

יתרה מזו, עצם זה שהם לא גובים כסף על המבחן או הריאיון האישי גם ראוי להערכה.

אך לדעתי, צורת ההתנהלות של באר שבע בכל הנוגע לרפואה מהווה ביזיון.

כל השקרים שמפוזרים ממדור הרישום (ובאמת אין להם מושג על מה הם מדברים), לא מתקבלים על הדעת. אי המענה בנוגע לרפואה משום שמתקשרים אליהם המון סטודנטים לרפואה וחופרים להם הוא בגדר רעה חולה.

כשעבדתי בשירות לקוחות היו מתקשרים אליי ים של אנשים כדי לשאול על מצב חשבון עדכני. על אף שהם יכלו לראות את זה באינטרנט, באפליקציה האישית, מענה קולי וכו'... הם בחרו לשמוע זאת מנציג. זה חלק מהשירות שהם משלמים

עליו.

להזכירכם, שילמנו דמי רישום של 459 ש"ח, והמינימום שמגיע לנו הוא לקבל תשובה כששואלים שאלה ולא לומר לנו "רק במידע האישי" ולהתחמק מתשובה.

כל העננה סביב התאריכים, מתי מזמנים, כמה מזמנים, איך .... מביא את כל האנשים להתקשר. תחשבי על זה שקיבלו 500 אנשים ראשונים זימון לריאיון ונשארו עוד 1000 במתח, את לא מצפה שה-1000 יהיו במתח.

בדיוק אותו סיפור יקרה במעבר מהריאיון הראשון לריאיון השני.

פחות מעניינים אותי השיקולים שבאר שבע עושים במעברים, אך צריך לעבוד במעט היגיון ולא באנרכיה מוחלטת.

אגב, מהניסיון שלי, דחייה מתעדכנת באיזור האישי אי שם בעתיד הרחוק. אז רוב הסיכויים שאת הדחייה נקבל דווקא דרך שיחת הטלפון ולא דרך המידע האישי.

מאחל הצלחה לאלה שממשיכים הלאה :)

RBD1

New member
אני חושב שהבעיה העיקרית היא

שגם בתור סטודנטים וגם בתור מועמדים, אין לנו קשר לאוניברסיטה "הגדולה",אנחנו מופרדים גם מבחינת החוקים וגם מבחינה פיזית.
לכן למדור רישום אין באמת מושג מה הולך כאן בפקולטה, והתשובות שניתנות על ידם זה אותם תשובות שינתנו אם אדם היה מתמיין להנדסה כלומר הם יכולים לבדוק אך ורק במחשב אבל לאו דווקא יהיה להם מידע מועיל להעביר.

אני חוזר על זה כל שנה בפורום, המידע האמין ביותר הוא המידע המתקבל מהפקולטה לרפואה! לא ממדור רישום.

RBD1

New member
מסכים ולא מסכים

אני אומנם לא התמיינתי בתקופה של המבחן הממוחשב, אבל אני חושב שעצם קיומו, והמתכונת בו בחרו להשתמש בציון שלו **השנה** היא מאוד בעייתית וגרמה לפי דעתי לבן גוריון לאבד חלק מהיתרון הגדול שהיה לה במשך שנים לדעתי, שזה השיחה הארוכה עם המראיינים,.

בכנות ניגשתי בזמנו גם למו"ר, מרק"ם וראיונות ורק בב"ג הרגשתי שנותנים לי צ'אנס אמיתי להציג את עצמי במגבלת הזמן כמובן.השימוש הנוכחי שנבחר למבחן הממוחשב גורם להרבה מועמדים לאבד את הצ'אנס הזה שפעם היה ניתן להם. שנה שעברה כשהמבחן היה פיילוט, הוא הוצג למועמדים ככלי שבנוסף לראיון הראשון יהווה חלק מההחלטה האם לזמן אותך לראיון שני(מתכונת הרבה יותר טובה לדעתי). אך השנה בגלל שהוחלט להוריד את הסכם ב25 נקודות(זה המון) החליטו שזה יהיה ממיין, ופה הבעיה הגדולה של המבחן.

הסיבה שאני לא מסכים קצת איתך, היא שבתכלס מי שהביא את המבחן הממוחשב הזה, היה הלחץ שהפעילו המועמדים במשך שנים על מנת שיהיה יותר שוויון בין כל המועמדים כי הטענה שלהם הייתה שכל ראיון הוא שונה ולכל מראיין יש את הנוקשות שלו במתן הניקוד למרואיין. בעקבות הלחץ הזה הוחלט להביא מבחן שינסה ליישר קו בין כולם.
אז להתלונן שהמבחן לא קובע מי מתאים להיות רופא או לא או שהוא מחברה חיצונית או שאין הסבר לאיך מקבלים את הציון (זה בדיוק ההגדרות גם למור ומרקם) זה לא הוגן בעיניי.

sq3031

New member
גם אני מסכים ולא מסכים איתך

חשוב לי רק לדייק במה שאתה אומר... אני לא מתלונן על אם המבחן קובע מי מתאים להיות רופא או לא (זו לא המומחיות שלי). אני כן מסכים שדווקא ראיונות פנים אל פנים משקפים בצורה נכונה וטובה יותר את האדם מולו המראיינים

ניצבים.

ייתכן מאוד שאם אתה היית עושה את המבחן או אחרים מהמחזור שלך יש סיכוי שהם גם לא היו עוברים אותו. אנחנו לא יודעים מה בדיוק הם מחפשים.

אני ממש לא מסכים איתך שהמבחן יוצר איזשהו שיוויון, שהרי בכל זאת המועמדים עוברים שני ראיונות ואם זה ילך לפי המתכונת הרגילה יהיה להם משקל הרבה יותר גדול מהמבחן הממוחשב.

בסה"כ, המבחן נועד לתת צ'אנס לאנשים בעלי סכמים נמוכים יותר. ועובדה שהשנה זומנו אנשים מבעלי סכם של 735.

אני כן מתלונן על ההתנהלות. צריך לפעול בצורה הוגנת ולא להשאיר אנשים תלויים באוויר. עובדה שאני כבר יודע שנדחיתי וברור שיש עוד כמה כמוני שמתקשרים למדור רישום ואומרים להם שהם בטיפול וזאת למרות שהם כבר נדחו.

המריחה הזו, כמו גם הניכור שהם שומעים שמדובר בסטודנט לרפואה הם לא במקום.

חלק לא מבוטל בבעיה יש לפקולטה לרפואה אשר לא משחררת מספיק מידע בנודע לכל התהליך וזה מה שגורם למערבולת הזו.

אני לא בא לתקן את העולם ובטח לא את בן גוריון. אני כן מקווה שישכילו לפעול בצורה טובה יותר בשנים הבאות.

RBD1

New member
לא אמרתי שהמבחן יוצר שיוויון, אמרתי

שהוא נועד על מנת לנסות לייצר שיוויון. כמו כן, המבחן לא נועד בשביל שיותר אנשים יוכלו לקבל זימון, כי גם שנה שעברה הוא נעשה בלי הורדה בסכם ובלי זימונים נוספים.

לגבי כל השאר אני מסכים איתך, אין התנהלות נכונה מול המועמדים(לא רק פה אגב) וזה משהו שעוד מהתקופה שלי בתור מועמד זעקנו לשינוי, אבל זו דרך ההתנהלות ואחרי שמתקבלים לאף אחד כבר לא אכפת לשנות את זה.

Ooo39

New member
שיטה פסולה

תרגיל המבחן הממוחשב ,הינו תרגיל ציני

0rilele

New member
כל הכבוד לבן גוריון על שיטת הראיונות האישיים!

אין ספק שההתנהלות של מדור רישום בעייתית ומעצבנת.
לגבי המבחן הממוחשב, גם לי זו נראית שיטה מאד משונה לסינון. גם אני לא מבין איך העובדה שהחלטתי בזמן המבחן להראות שאני בן אדם חברותי עוזרת להם לסנן, וכך גם יתר הפרקים.
אני בהחלט מבין את התיסכול מהמבחן הממוחשב הזה.

אבל
בתור אחד שמכיר את שני תהליכי המיון, ומכיר אכזבות מכאן ומכאן, אני חושב שאין תחליף לשיחה של שעה עם שני מראיינים מרקעים שונים כדי להכיר אותך, ואז עם עוד שניים, כמו שבן גוריון מאפשרים, מבלי לגבות מאות שקלים נוספים על כך! לא רק זה, אלא שאם הרגשת שהיה שם משהו לא בסדר בהתנהלות, נותנים לך הזדמנות להגיש ערעור. לא פעם אנשים קיבלו זימון לראיון נוסף בעקבות כך שרשמו שהרגישו שהמראיינים לא היו מספיק ענייניים/ היו שיפוטיים על דברים לא רלוונטיים/משהו השתבש שם שלא באשמתך וכו'.

המיונים של המור/מרקם, בהם יש 8 תחנות קצרצרות, שאף אחד לא באמת מספיק להבין בהן מי אתה, מה אמיתי ומה מזוייף, מה שיננת ומה המצאת, ושבחלק מהן אתה בכלל נבחן, תסלחי לי, על היכולת שלך לשחק ולהעמיד פנים שיש לך אמפתיה לשחקן בן 30 שמספר שהוא ילד מוכה בן 6, הרבה פחות רלוונטיים בעיני. (ולגבי השאלון בכתב של יתר האוניברסיטאות - את יודעת על סמך מה הם מסננים שם? על סמך יכולת ניסוח מהירה? על סמך מספר השאלות שענית או התוכן? על סמך דימיון עשיר שמאפשר לך להמציא מצבים במקום? או על כמה זמן שהתכוננת בבית והתאמנת על לכתוב מהר? גם פה הקריטריונים למעבר לא משהו, רק שפה את יודעת איך להתכונן, כי יש ניסיון עם זה. את רוצה ציון? מה זה נותן לך? גם שם אף אחד לא מסביר לך על מה נפלת.
עוד מעט גם עם המבחן הממוחשב יהיה ניסיון ואנשים יסיקו, ינתחו ויפרשו מה מחפשים שם ואיך להתכונן.

אני דווקא חושב שמגיע להם כל הכבוד על כך שהם שומרים על שיטת הראיונות האישיים ומצליחים לא להכנע לאופנת הסימולציות ול"מסחרה" של המכונים האלה (שמרוויחים הרבה מאד כסף), ומקווה מאד שהמבחן הממוחשב המוזר הזה לא מסמל את תחילת ההצטרפות לסגנון המבחנים של שאר האוניברסיטאות.

בהצלחה לכולם!

למעלה