דחייה מבן גוריון

spdf

New member
אז זהו - שלא.

אתה שוכח שאתה מקבל זימון לראיון שני רק אם עברת ראיון ראשון - זה אומר שבתכלס את הסינון הראשוני מבצעים רק *שני* מראיינים שתפקידם להחליט אם אתה מתאים להיות רופא או לא. המראיינים ממש לא תמיד מגוונים (מנסיון אישי), הראיון ממש לא תמיד מתנהל בצורה מקצועית, ואין אפילו מעט אחידות בראיונות בין אנשים. לפחות במו"ר אתה מוערך על-ידי בודקים שונים שמנקדים את הביוגרפי שלך ו-8 מעריכים שונים ביום התחנות (פחות נתון להטיות).
בקיצור, אתה עובר הערכה סובייקטיבית לאללה מלאה בהטיות מפה ועד סינגפור שכל (סטודנט זוטר בשנה א' לתואר כלשהו במדעי החברה יכול לנקוב בשמן מתוך שינה) על-ידי שני אנשים שבוחרים לראיין אותך כראות עיניהם, ולפסול אותך אם לא באת להם טוב בעין או אם אתה לא מדבר באותה השפה שהם מדברים (שזה כמובן כמו כל ראיון בכל מקום אחר - למשל חברה מסחרית - פשוט אם זה המצב, כבר עדיף שיעלו טיפה את הסף כך שמירב הסינון יתבצע על סמך פרמטרים "אובייקטיביים" יותר כמו ציונים).
לגביי משוב - טופס הערכה בזוי שאין בו מקום להפריד בין המראיינים השונים, שואל מספר שאלות לא ברורות ואין בו מקום לתוכן אמיתי. בנוסף טופס המשוב שניתן למלא *אינו* אנונימי ותנאי המשוב לא מוסברים למועמדים בצורה ברורה ועניינית שתעודד אותם למלא משוב אמיתי וביקורתי לצורך שיפור השיטה (אני לא מכיר הרבה מועמדים ששניה אחרי שיוצאים מראיון, ימתחו ביקורת על התפקוד של המראיינים שלהם כשהמראיינים נמצאים איתם באותו המסדרון וצופים בהם ממלאים את המשוב - וכן, גם זה קרה לי).
לגביי ערעורים - תהליך בזוי ומבזה בו אתה צריך להוכיח (למרות שאין לך יכולת אמיתית) שאתה מרגיש שהתפקוד של המראיינים שחלקם הגדול משתייכים לסגל הפקולטה, שלא לומר נשואים לדיקן הפקולטה) היה שלא כראוי, בלי יכולת אמיתית לעשות זאת או רצון אמיתי מצד גורמי הפקולטה להאמין לך אפילו טיפה.

הדברים נאמרים מחוויה אישית שלי ושל מקורבים שלי, שעברו את הראיונות, אגב, ולומדים בפקולטה ומספרים סיפורי זוועה על המאפיה שמנהלת את פקולטה בצורה מזלזלת. מאמין שיש אנשים, כמוך, שחוו חווית מיון אחרת לגמרי (שהייתה נפלאה) - אבל זאת החוויה שהזדמנה לך/כם, זה לא אומר שזאת החוויה השכיחה.

RBD1

New member
כמה דברים

1.הראיונות הם סובייקטיבים זה נכון אבל גם המור והמרקם, אני יכול להגיד לך שבהפרש של שבוע אחד מהמור והמרקם באחד קיבלתי 182 ובשני 217 כאשר יש להם 40 אחוזים משותפים .שזה רק אומר לך כמה סובייקטיבי זה היום הערכה וכמה אתה נתפס על ידי המראיינים ב7 דקות של תחנה. ותאמין לי שבמור ובמרקם אמרתי את אותם הדברים ובמקום אחד האמינו לי ובמקום שני לא. שזה בדיוק מה שקורה גם בבן גוריון

2.המשוב אחרי הראיון הוא סופר חשוב, אני הייתי עד באופן אישי לכמה מקרים בהם נרשם במשוב שהמראיינים העירו הערה שלא במקום והוצע לאדם לבצע ראיון נוסף בהפרש של יום יומיים מהראיון הקודם. היה פה גם בפורום מקרה שאחד המראיינים העיר על משקלה של המועמדת והיא התלוננה וקיבלה עוד ראיון

3.בתור אחד שלומד פה בפקולטה כבר 3 שנים, אני יכול להגיד לך שאין פקולטה בארץ ויש לי חברים בכל שנתון בכל שאר האוניברסיטאות שייתחסו לדברים שאתה בתור סטודנט מעלה, יתרה מכך אני יכול לספר לך שאם יש בעיה אישית הפקולטה לא רק שעוזרת לך להשלים את הפער ומציעה מועדי ג' אלא גם עוזרת לך לפתור את הבעיה ברמת האישית(לי אישית ניתנה מלגה מאוד מכובדת רק בעקבות פניה שפניתי לקלריס מנהלת הבית הספר. הפקולטה שמה דגש גם על מוערבות חברתית ושיתוף בין החברים לכיתה. כך שאני באמת לא יודע איזה סטודנט ממורמר אתה מכיר שלומד כאן, אבל תאמין לי שזה לא המצב. ואני לא בא לסנגר על הפקולטה כי אני לומד פה, יש גם לא מעט דברים שלא נעשים כמו שצריך לטעמי כאן. אבל היחס של בית הספר לרפואה לסטודנטים שלו בכללי הוא יחס טוב.

spdf

New member
המטרה לא ליצור שרשור התנגחות, אז רק הבהרה:

הכוונה המרכזית (שיכול להיות שהתפספסה) של כל מה שכתבתי למעלה היא שלעניות דעתי אין טעם להניח או לרמוז לכך שחוויה סובייקטיבית כלשהי היא החוויה השכיחה (הגם שהיא חוויית מיון נהדרת), רק כי היא מה שאנו מכירים.
אנשים התלוננו על השירות של באר-שבע, ונשמע שבצדק, אין קשר בין זה לבין מערכת הראיונות או אם היא נפלאה או לא.

חוץ מזה לגביי ה"סטודנט הממורמר שלומד בב"ג" - מכיר כמה אנשים מאוד מרוצים מהרבה דברים ומספרים המון דברים חיוביים שאותם לא טרחתי לפרט כי זה לא שירת את המטרה של ההודעה שהייתה כמובן מאוד מגמתית (כפי שהסברתי לעיל). המטרה לא הייתה להכפיש את הפקולטה באינטרנט (את זה אני עושה בלייב מספיק), אלא פשוט לתת את דעתי במספר נושאים שקשורים להתנהלות שלהם כלפי מועמדים, וכן גם כלפי סטודנטים במקרים מסוימים...

וגם לגביי עניין הערעורים והציונים שלך במו"ר אותה התשובה - מקרה יחיד (או גם עשרה מקרים שרצו פה בפורום) לא מעידים על הכלל או על השכיח.

RBD1

New member
לא ראיתי את התגובה כהתנגחות, אלא כדיון באמת

בין שני אנשים.

הבעיה במור ובמרק"ם היא לא מקרה בודד כמו שהצגתי את המקרה שלי, הבעיה היא יותר רחבה. בסופו של דבר במו"ר, כמו שנאמר על ידי אנשים אחרים בדיון כאן, אתה גם נדרש ליכולת משחק.בשנתיים האחרונות פחות, ממה שהיה כשאני עשיתי כי ירד הדיון הצוותי והדיון הקבוצתי, בו כל אחד פתאום דיבר במשפטים שלמד מראש כמו :"אני מאוד מעריך את דעתך אבל דעתי שונה וטוענת ככה וככה" כאשר לא היה לזה שום קשר לנושא השיחה...להבדיל מהמרק"ם שבו אין משחק מול שחקנים אמיתיים והכול נעשה בגדר שיחה נחמדה עם המראיין. ככה שגם ההחלטה לאיזה מיון תשלח יכולה להשפיע בהתאם לאופי המרואיין ויכולות המשחק שלו.

מה שאני מנסה להגיד, ואני אומר אותו כבר לא מעט שנים זה ששיטת המיון בכל פקולטה היום היא גרועה ולכל אחת יש את החסרונות והיתרונות שלה, שמתאימים לסוגי מועמדים שונים ולכן יש גם לא מעט דעות לגבי איזה שיטת מיון עדיפה.

בסופו של דבר, המטרה היא להתקבל, ועד שלא יפתחו פה בתי ספר נוספים שיגרמו לתחרות אמיתית בין בתי הספר וכתוצאה מכך שבתי הספר ירצו לרדוף אחריך ולא להפך(כמו היום)כמו שקרה בלא מעט פקולטות אחרות(הנדסות,משפטים וכו) אנחנו תקועים עם דיקטטורה של מיונים ומשחקים את המשחק שהם דורשים מאיתנו עד לקבלה.

בלי קשר, אני באמת מקווה שכל מי שכאן בפורום יתקבל וילמד את התחום שהוא עבד סופר קשה כי להגיע אליו.
שבת שלום.

איה221

New member
צריך להשמיע את קולנו

אני גם מסכימה איתך ב 100%, זה פשוט מגוחך, אני חושבת שאנחנו חייבים להעביר את הביקורת הזאת הלאה(ולא סתם בקטע של מישהי שקיבלה דחייה), עד עכשיו בן גוריון הייתה מנוחתם של המונים עם מערכת הבדיקה היותר הוגנת שלהם, אבל פשוט עניין הממוחשב אבסורדי לחלוטין. נראה לי שמישהו רנדומלי היה עובר את זה!!
אז מה אתם חושבים????

הדסלה11

New member
איה אני איתך!אם אנשים היו שומעים על הביזיון..

לי זה במקרה עבד אבל אני מכירה אנשים *מדהימים* בקטע אחר שלא עברו את הראיון הממוחשב ומצד שני אנשים *תת רמה* שכן עברו....
לי אישית זה מאד מפריע שכך ממיינים רופאים לעתיד גם אם זה רק מיון ראשוני...
אין סיבה שמיון כל כך אקראי וחסר ביסוס אמיתי יהיה מיון יחיד ויקבע גורלות.
וחוץ מזה - מה הקטע של ב"ש לשנות כל שנה מיונים? האנשים שלומדים שם עכשיו הם לא מספיק טובים להם? מעניין כי זה לא נראה טוב כל שנה
לשנות פורמט... פעם מראיין יחיד בראיון ראשון, פעם ראיונות ממוחשבים.. לי זה קצת fishy....

Ooo39

New member
למי האומץ

להעמיד את בן גוריון במבחן המחאה על שיטת המיון הקלוקלת שלהם

למעלה