כוכבית מצויה
Well-known member
הוא כתב שהוא משתדל לעשות בעולם כמה שפחות שינויים, פתיחת חברה הינה שינוי מעבר להכרחי לקיום.מדוע מינימליסט אינו יכול, או אינו "רשאי", להיות בעלים של חברה?
הוא כתב שהוא משתדל לעשות בעולם כמה שפחות שינויים, פתיחת חברה הינה שינוי מעבר להכרחי לקיום.מדוע מינימליסט אינו יכול, או אינו "רשאי", להיות בעלים של חברה?
להבנתי, במינימליזם, פתיחת עסק אפשרית, אם היא עומדת בכמה עקרונות.הוא כתב שהוא משתדל לעשות בעולם כמה שפחות שינויים, פתיחת חברה הינה שינוי מעבר להכרחי לקיום.
אפשר לפתוח עסק לפי עקרונות המינימליזם, לפחות כפי שאני מבין אותם (ואני מבין את זה באופן נרחב למדי).להבנתי, במינימליזם, פתיחת עסק אפשרית, אם היא עומדת בכמה עקרונות.
אשמח להסבר מקלייטון.
קדימה, חפש .לכן גם נראה לי שאני צריך באמת לחפש מיזם חדש.
החברה ש"פתחתי" מעידה על קו אחר באישיות שלי, והוא שאני חלש, אני צייתן, אני נגרר.הטענה הנ"ל לא מסתדרת עם זה שפתחת חברה שיש לה לקוחות.
במילים אחרות "הכושי עשה את שלו, הכושי יכול ללכת"...החברה ש"פתחתי" מעידה על קו אחר באישיות שלי, והוא שאני חלש, אני צייתן, אני נגרר.
אני שוחה עם הזרם. כמו דג מת.
כל הסיפור הוא יוזמה של אשה אחרת. רעיון שלה, תכנון שלה, דחיפה שלה.
כי היא חשבה שבעלה מתנוון והוא צריך שיהיו לו בעיות חדשות בחיים, אחרת הוא ינבול.
דחפה אותי להקים עסק, לנהל אותו, להתעסק עם לקוחות שזה דבר שקשה לי בלי גבול.
וכל הזמן סירבה לעזור ישירות. "זה שלך זה שלך אני לא מתערבת". ככה שנים.
אבל אין דבר עכשיו הכל משתנה.
עכשיו העסק מצליח וברור שהרבה מעבר לכוחי לנהל אותו.
אז היא "המליצה" להכניס מנהלת מקצועית. גם אמרה מי זו תהיה. שזו עובדת שלה.
והמנהלת מביאה עובדות. שהיא בוחרת בלי להתייעץ איתי. יש כבר חמש. כולן חרדיות.
היא מטפלת בהכל. בלקוחות, בכספים, בעובדות. והיא מדווחת אל הבוסית שלה. לא אלי.
עכשיו שאני מזכיר את העסק לאשתי, היא כבר לא אומרת "זה שלך". היא שותקת. כי היא יודעת הכל על העסק.
בראשון לחודש תצטרף גם מתכנתת. חרדית. והיא באה "לשמש כגיבוי" כלומר להחליף אותי ישירות.
ואני מה? לך לטיולים ארוכים ביער.
אם זה בשביל מס הכנסה, מה הלחץ?משהו טכני שלי שהייתי צריך שכבר הבוקר תהיה תרומה מאושרת מס הכנסה בסכום מסוים על שמי.
זה אולי לא שיא הנדבנות אבל מצד שני כל העניין הזה עם האישור תרומות בא לעודד אנשים מהסוג הנחות שלי לתרום.
אז זה מצליח ואחרי הכל יש שם ילדים, ואימהות של ילדים, שאלה דברים שקרובים לליבי.
או קי, אל תתנדב לנקות שבילים ביער, אנשי קק״ל יעשו זאת בתשלום.אני מינימליסט.
כשאני עובר בעולם אני משתדל לעשות בו כמה שפחות שינויים.
כשאני הולך ביער למשל, ויש ענף שנפל על השביל, אני לא אגע בו. אני עובר מעליו או עוקף אותו.
שמישהו אחר יזיז אותו.
אם כולם היו כמוני האנושות עוד היתה במערות. שזה היה יכול להיות אחלה של דבר.
להבנתי קלייטון הגדיר מה חשוב לו ולכך אני התייחסתי.להבנתי, במינימליזם, פתיחת עסק אפשרית, אם היא עומדת בכמה עקרונות.
אשמח להסבר מקלייטון.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.