דחוף!!!

אפשר לעשות סיסי שיליה??? ב

בחמישי בערב שקיבלתי את התוצאות התקשרתי לרופא שלי שאמר לי שזה מאוחר לסיסי שליה ושאין ברירה לחכות עד 17 (כרגע בשבוע 13+5).
בpapa יצא לי 1437 - mom 0.7
בבטא יצא לי 37.7- mom 1.2

דחוף!!!

בשבוע 13+4 לחוצה מאוד!!!

לאחר שקיפות עורפית עם תוצאה גבוחית של 2.8 הסיכון לתסמונצ דאון יצא 1:590.
הסיכון לפי גיל 1:910.
הסיכון לאחר בדיקת סקר שליש ראשון והשקיפות יחד- 1:35!!!!!!!

מחפשת מקרים דומים שהיה סיכון כל כך גבוה- איך הסתיים??? אני רוצה לשמוע גם סיפורים מעודדים וגם את אלו שלא.

מרגישה שעומדת להשתגע, איך אפשר להמתין עד למי שפיר

הי

מבינה שזה מאוד מלחיץ, אבל שמעתי על המון סיפורים כאלה, פה בפורום ומחוצה לו - שהמי שפיר הראו שהכל בסדר גמור עם העובר. מי שפיר אפשר לעשות כבר בשבוע 16 לדעתי, אז אפשר כבר לקבוע וזה כבר די קרוב... בהצלחה!!!

LolliP0p

New member
מבינה את הלחץ

יכולה לספר לך שכאן בפורום היו בנות עם סיכונים דומים לשלך ואף גרועים מהם ובסוף במי שפיר תודה לאל התוצאות היו טובות..
יכולה לספר לך גם על מכרה שהיה לה 5 מ"מ(!) בשקיפות עורפית והמי שפיר חזרו תקינים.

הסיכון הוא לתסמונת דאון או למשהו אחר?
אם זה לתסמונת דאון, את יכולה לעשות את הבדיקת דם, היא מאוד אמינה בקשר לזיהוי תסמונת דאון,כל הרופאים מסכימים על זה.. ואת יכולה לקבוע תור ממש מהר..
יש כמה חברות שמבצעות את הבדיקה הזו.. אני עשיתי בניפטי, קיבלתי תוצאות תוך שבועיים ושילמתי 4200 ש"ח.
לא יודעת איזה קופת חולים את ואיזה מסלול יש לך, לי יש כללית פלטינום וקיבלתי 75 אחוז החזר..
בקיצור, אם תרצי, את יכולה להרים טלפון אל אחת החברות האלה ביום ראשון, וכבר לעשות את הבדיקה ממש מהר אולי אפילו למחרת ..
מבינה את הלחץ, אבל תנסי לשמור על אופטימיות, בדיקות הסקר האלו, הם לא מדוייקות מדי, באמת שלא.

בקשר לבדיקת הדם

את בטוחה שאפשר לעשות אותה כבר עכשיו??? כמה אחוזי דיוק יש לה??
ב״ה אם תצא תקינה אז לא אצטרך לעשות גם את מי השפיר??

chipadripa

New member
את בדיקת הדם אפשר לעשות ככל הידוע

לי כבר משבוע 10. אחוזי הדיוק לגבי תסמונת דאון עומדים על 99%.

בדיקת דם . שאלה

איזה החזר מקבלים במאוחדת שיא על בדיקת הדם לתיסמונת דאון .
האם בדיקת הדם אמינה כמו מי שפיר. והאם היא בודקת עוד דברים חוץ מתסמונת דאון ?

אירית56

New member
תשובה

מקבלים בסביבות שמונה מאות שקל החזר על ניפטי, אין לי מושג לגבי בדיקות מחברה אחרת.

guronet1986

New member
ממליצה לקבוע תור לייעוץ גנטי שיעזור לכם

להחליט כיצד לנהוג (בדיקות נוספות וכו')

יש גנטיקאי מומלץ?

שמעתי על פרופ מוטי שוחט.
יש עוד מישהו באיזור ירושלים והסביבה?

LolliP0p

New member
פרופסור מוטי שוחט נחשב אושיה בתחום

הייעוץ הגנטי, השם שלו תמיד עולה ראשון..
בהחלט מציעה לך להגיע אליו.
הסיבה שהמלצתי לך על בדיקת הדם היא מפני שאת יכולה לבצע אותה החל משבוע 10 ולגבי תסמונת דאון יש לה ודאות כמו למי שפיר..
לכן אם הסיכון הוא רק לעניין תסמונת דאון מציעה לך לעשות אותה מפני שעד שתוכלי לעשות מי שפיר כבר יוכלו להיות לך תוצאות ביד מהבדיקה..
אגב, עניין נוסף, את בטוחה לגבי גיל ההריון שלך?
האחות בקופ''ח הסבירה לי פעם, שטעות בחישוב גיל ההריון יכולה לגרום לסטיות בתוצאות של בדיקות הסקר האלו..

עשיתי את השקיפות בשבוע

12+5- הרופא אמר שכמעט מאוחר והעובר התאים ל 13+1.
בכל אופן אני לחר ivf ולכן שבוע ההריון ודאי. את בדיקת הדם עשיתי בשבוע 12+6.
יש לך מושג לגבי זמינות התורים אצל שוחט??

yoolyul

New member
תוך שבוע בערך, אולי טיפה יותר.

אם את בכללית זה יעלה לך 100 ₪ וייחשב כייעוץ.
הבנתי שיש לו גם הסדר עם מכבי.
אני הלכתי אליו פעמים, פעם אחת אחרי תוצאה לא טובה של חלבון עוברי.
לי הוא מאד עזר,
עשה לי סדר בדברים, נתן את כל המידע שצריך והרגיע אותי ועזר לי להגיע להחלטה הנכונה.

greys

New member
לא ממליצה לה לעשות את בדיקת הדם

בערכים כאלה -בכל מקרה ימליצו לך לעשות מי שפיר. מאחר ובדיקת הדם היא עדיין לא מדוייק ב 100% . אם בדיקת הדם תהיה חיובית - ימליצו לעשות מי שפיר כי לא ימליצו על הפלה על פי בדיקת הדם. אם בדיקת הדם תהיה שלילית - גם ימליצו על מי שפיר כי היא לא בטוחה ב 100%.... אז עם כל הלחץ - חבל על הכסף. תעשי מי שפיר במועד הכי מוקדם שאפשר

LolliP0p

New member
לא מדוייק

בנוגע לתסמונת דאון, יש ודאות זהה לודאות של מי שפיר בבדיקות הדם וזו אינפורמציה שקיבלתי מרופאים מומחים שהתייעצתי איתם בנושא שאין להם כל קשר לחברות שמבצעות את הבדיקה.
לכן סייגתי ואמרתי שאם החשש הוא נקודתי לתסמונת דאון יש מקום לעשות את זה דרכם, כי אם התוצאה תחזור טובה, היא תוכל להיות רגועה ולחזור לנשום...
אולם בתרחיש הרע את צודקת, מפני שהבדיקה חדשה לא יאשרו הפלה על סמך התוצאות שלה ואכן יפנו למי שפיר...
אבל.. מאחר ואמרו כאן שיש לה עדיין חלון לסיסי שליה אין פה ספק שזה מה שהכי כדאי לה לעשות.
בהצלחה..

cookiii

New member
מישהי אצלנו בקומונה סיפרה שלה

או לחברה הטובה שלה יצא סיכוי 1:12 והתינוקת היום בריאה ומתפתחת יפה היא כבר מעל גיל שנה.
אומנם הסיכוי מלחיץ אבל אם את רק בשבוע 13 וכבר יש תשובות אולי עשית את הבדיקה ממש מוקדם ובגלל זה התשובה יצאה ככה. תעדי מי שפיר ולכי לייעוץ גנטי ואני מאמינה שיהיה בסדר.

purta

New member
יצא לי 1:15

עשיתי כמה ימים אח"כ שוב אצל רופא פרטי כולל בדיקת הדם
יצא 1:7700 !! לדעתי זו בדיקה לא הכי אמינה בעולם.
עשיתי כדי להירגע את בדיקת הדם שמחליפה מי שפיר ויצא תקין ב"ה.
גם בסקירה המוקדמת לא נראו שום סימנים מחשידים. כעת אני בשבוע 16+5. בהצלחה!

את יכולה להרחיב?

מה יצא שונה בין שתי הבדיקות? האם הערכים של ה-papp-a וה-hcg יצאו שונה? האם זה עדיין היה בתוך הטווח ה״נכון״? עד 13+6?

purta

New member
אז ככה

בדקתי בשבילך

הבדיקה השניה נעשתה בשבוע 12+0 PAPA-A יצא 1.96 MLU/ML
0.78 MOM- טווח נורמה. ההבדל הגדול היה בNT 1.20 לעומת 2.5 בשקיפות הראשונה. שם הPAPA-A ביחיודות של MOM יצא 0.56 שזה לפי ידיעתי גם מעל הטווח התקים (מעל 0.15 MOM)

מקווה שהסברת ברור

לי

בהריון ראשון
אחרי שקיפות פתאום משוקלל עם גיל (והייתי צעירה!) יצא 1:99 (נראה לי שהיה לי 2.9 מ"מ)
רצתי לעשות בדיקת דם
ירד ל 1:9

הילדון הקטן בן חמש ומאוד מחונן

אין לי איך להגיד את זה יפה - זה סתם חארטה,
זה סטטיסטיקה, מצאו איזה שהוא קשר בין משהו למשהו שבמקרים *מסוימים* מעיד על משהו
זה מאוד מלחיץ בהריון ראשון, במיוחד שזה מפתיע, הולכים לבדיקה בעיקר כדי לראות את הפלא בבטן ופתאום הרופא מדבר איתי על הפלה
אבל תנסי לקרוא את המידע כפי שהוא, באופן קר: 1:35 כלומר 34 מתוך 35 נשים הלחיצו אותן סתם סתם סתם בלי סיבה והכל בסדר
הם מעדיפים להלחיץ 34 נשים כדי למצוא את האחת שאצלה משהו לא בסדר, בגלל שזה כל כך חמור

אני עשיתי סיסי שלייה - לא יכולתי לחכות למי שפיר - הייתי משתגעת מלחץ
אם הייתי היום - הייתי עושה את בדיקת הדם .
בהצלחה

למעלה