דחוף!!!

אז היום הלכתי לעשות סיסי שליה

למרות השבוע המתקדם יחסית ואחרי כל הטופסיאדה אבל בסוף בגלל שאני מקבלת מדללי דם הרופא לא הסכים לעשות לי.
אמר שצריך להפסיק 4 ימים לפני ושעוד 4 ימים זה ממש מאוחר..
אופף אין ברירה אלא לחכות למי שפיר.

אני אשתגע עד אז

נטלי

אם רק הייתי יכולה להעביר לך את שלוות הנפש שאני הייתי מצליחה להגיע אליה אחרי ניסיון שכזה שעברתי....
אבל באמת שאני מפצירה בך לנסות להירגע - רוב רובם המלא של הסיכויים היא שאת במתח סתם
הרופאים לא מייחסים חשיבות לזה שהבדיקה מלחיצה נשים שהכל בסדר אצלם, כי להלחיץ זה לא נראה להם כמו משהו חשוב
אבל אני חושבת שאפקט הלחץ, להיות שלושה שבועות בפחדים וחששות בהריון זה משפיע מאוד על העובר
אז ממש כמה שאת יכולה נסי להירגע
תקבעי כמה שיותר מוקדם מי שפיר (נראה לי שאפשר בשבוע 16 ואפשר לעשות פיש לתוצאות לתסמונת דאון תוך יומיים) ונסי כמה שיותר להכניס לעצמך לראש שהכל בסדר וזה סתם במקרה שנפלת לתוך הסטטיסטיקה של הבדיקה הזו. הכל בסדר העובר בריא ומתוק. אם תהייה בעיה אז תתמודדי איתה, חבל לחיות בסרט שעוד לא התממש....

מורקי8

New member
בקשר למי שפיר

לי יצאה סטטיסטיקה של שקיפות(3 מ"מ) יחד עם הורמונים שהגיעה ל 1:15...לא משהו בכלל מה שנקרא.
אני גם הלכתי לייעוץ לפרופ' מוטי שוחט, ואחרי הרבה התלבטויות הבנו שאין מנוס מבדיקת מי שפיר, כי סיסי שליה היה גבולי מבחינת הזמן(שבוע 13), ובדיקת הדם לצערנו נותנת וודאות די טובה רק לגבי תסמונת דאון ולגבי שאר התסמונות(לא עלינו) ממש פחות. כאשר יש שקיפות גבוהה הפחד הוא לא רק מדאון ולכן בדיקת דם אינה מספקת.
בכל מקרה במצב של סטטיסטיקה כזו, מגיע לך ממשרד הבריאות גם בדיקה רגילה של מי שפיר וגם צ'יפ גנטי, שבודקת עוד מאות ואלפים של דברים כולל פיגור ואוטיזם. תנצלי את זה!!!
אני עברתי בדיקת מי שפיר יום רביעי הזה, ומכיוון ששילמנו עוד 1300 ש"ח קיבלנו את התוצאות כבר יום למחרת של הדברים המפחדים העיקריים(דאון, 13, 18, וכרומוזומי מין X Y)
אם זה מעניין אותך, הבדיקה לא נוראית בכלל!!! הכאב הוא אפילו פחות מבדיקת דם רגילה וסתם עושים מזה יותר ממה שזה באמת.
תקחי יומיים שלושה מנוחה אחר כך, אל תרימי דברים כבדים ואל תתאמצי והכל יהיה בסדר!
מאחלת לך תוצאות טובות(סליחה על החפירה)!!!

את יכולה לעשות בדיקת סיסי שילייה

אני מכירה הרבה נשים שהשקיפות יצאה מאוד לא טובה והכל תקין, זוהי בדיקה סטטיסטית ולא אבחנתית. לא חייבים להמתין למי שפיר, יש בדיקה שנקראת סיסי שילייה והיא נעשית בשבועות שלך. תשאלי את הרופא שלך.
מאחלת לך בהצלחה!

בקשר לסיסי שילייה

זה באמת נכון שאומרים שאחוזי ההפלה הם גדולים יותר מאשר של המי שפיר? איך מתנהגים אחרי?

זה נכון

הסיכון להפלה הוא פי 2 מבדיקת מי שפיר. היתרון שזה מתבצע בשבוע מוקדם ואם יש צורך בהפסקת הריון זה נעשה בשלבים יחסית מוקדמים של ההריון.
בדיקת סיסי שילייה איננה חלק מהבדיקות השגרתיות ומתבצעת רק אם יש ממצאים לא תקינים.
אחרי זה ההנחיות הן מנוחה.

למעלה