דחוף...

Shukikor

New member
הדרכה לגבי עיבוד תוצאות הנסוי

מצורף קובץ. בהצלחה. שוקי.

רחלי 27

New member
שתי שאלות

המשוואה שכתבת לא אמורה להיות כך: MGh1+ 1/2K*(ΔX^2)= MGh2 ? בגלל שימור האנרגיה, האנרגיה בנק' ההתחלתית שווה לאנרגיה בנק' הסופית, לא ? ולגבי המשוואה הסופית: h2=h1-(K/MG)* (ΔX^2) המשוואה אמורה לקשר בין שני הביטויים ולכן רק שניהם אמורים להופיע במשוואה ללא h1, k, mg . אבל זה בלתי אפשרי כי אין לי שום נתון עליהם חוץ מעל mg איך אפשר למצוא את k ואת h1 ? תודה :)

Shukikor

New member
תשובות

כן,חוסר תשומת לב שלי,המשוואה שלך היא בסדר. תני אלנרגיית הקפיץ הדרוך סימן +. זה נכון מאוד. לגבי השאלה השנייה. לאחר התיקון שלך,נקבל ש h2=h1+K/MG*ΔX^2 אם תשימי לב,הגדלים h1, וכן K/MG הם קבועים. אחת ממטרות הנסוי הם למצוא את ערכם על ידי מספר מדידות בהם אתם משנים את דלתא X. רק לצורך ההבהרה אם נקרא לדלתא X בריבוע בשם X,לגודל h2 בשם Y ,לקבוע h1 בשם N ולקבוע K/MG בשם M,נקבל משוואת קו ישר שהיא Y=MX+N . כפי שבטח למדתם באלגברה,אם אני אתן לך שני ערכי X ושני ערכי Y המקיימים את המשוואה,תוכלי למצוא את המקדמים M,N. לדוגמא,אם אומר לך ש Y1=5,X1=2 וכן Y2=9,X2=4 תוכלי להציב אותם במשוואה Y=MX+N ,לקבל מערכת של שתי משוואות: 5=2M+N 9=4M+N ומכאן למצוא את הקבועים M,N. אותו דבר אתם עושים בנסוי ,מבצעים סדרה של מדידות כשבכל פעם משנים את דלתא X בריבוע ומודדים את h2 השונים שמתקבלים.אתם מציירים את הגראף ומקבלים באמצעותו או ,ישירות מהנוסחא, את הקבועים h1 ,K/MG .כיוון שאת MG את יודעת,אחרי שתמצאי,בנסוי, את K/MG תכפילי אותו ב MG ותמצאי את K. איך ניתן למצוא,רק בעזרת הגראף את הקבועים האלה ? : לאחר שאת מציירת על הגראף את כל הנקודות,את מעבירה ביניהן קו ישר.ברור שהנקודות לא יצאו בדיוק על קו ישר אבל את מעבירה קו ישר העובר הכי קרוב בין הנקודות. 1.שיפוע הגראף הוא K/MG. כדי למצוא את שיפוע הקו את מאריכה את קצות הקו כך שהוא יחתוך גם את הציר האופקי ΔX^2 וגם את הציר האנכי h2. את מודדת את אורך הקטע בין מרכז הצירים לנקודה שבה הישר חותך את הציר האנכי ומחלקת באורך הקטע שבו הישר חותך את הציר האופקי.הגודל הזה שווה ל K/MG 2.מציאתh1 :המקום בו הקו חותך את הציר האנכי הוא המקום שבו ΔX^2 שווה לאפס ולכן,גם על פי המשוואה,האורך שווה ל h1 . מקווה שההסבר מובן. שוקי.

Shukikor

New member
בבקשה..:)

אגב,שמתי לב שהשאלה דיברה על תלמידי רוטברג. אם את תלמידה בבי"ס רוטברג ברמת השרון,אני מלמד שם ,בהתנדבות, מתמטיקה ופיסיקה בכל יום שני משעה 1700. את מוזמנת להצטרף. שוקי.

רחלי 27

New member
...

אני לא תלמידה בבי"ס רוטברג ברמת השרון, סתם נתנו לנו את השאלה הזו. כנראה לקחו אותה מהאתר של בית הספר. תודה בכל זאת :) ליאור

למעלה