דחוף PTR

is this love

New member
דחוף PTR

הדומיין שלנו מנוהל בנטוויזן ביקשנו להגדיר רשומת PTR לכתובת אי פי של ISP שלא שלהם נטוויזן הודיעו לנו חגיגית שהם לא מבצעים הגדרת PTR לכתובת אי פי שלא שלהם מה זה צריך להיות.? האם גם ב 012 או בזק בינלאומי זה ככה? האם הם "מורחים" אותי? הם טוענים שטכנית הם לא יכולים לבצע זאת. מה דעתכם?<

ashush

New member
שלח להם פקס עם הרשומות ...איך שאתה רוצה ...

שיופיעו ...עשו לי לפני כמה שנים עם SPF ... בסוף הסכימו לבצע בדיוק מה שאכתוב על דף... נסה את הגישה הזאת...כן ממש דף...דרך פקס...!!! אמיתי...

ashush

New member
תעשה מה שעושים כולם...בקש את האחראי...ואם ...

לא... אז תעביר את הניהול... לא כזה סיפור...

hetzbh

New member
בוא נעשה את זה קל

PTR - הרישום חייב להיות אצל הספק שמספק את כתובת ה-IP, לא אצל הלקוח שמשתמש בכתובת IP. ספק אחר לא יכול ליצור כתובת PTR שתהיה מוכרת עולמית.

ירון316

New member
אני לא חושב שזה אפשרי טכנית

הכתובותטכנית כתובות שייכות למישהו אחר ומנוהלות בביינד אצל מישהו אחר . למה שיוכלו לבצע רברס על איי פי של ספק אחר?

is this love

New member
אז אם ככה מדוע בדומיין דה נט כן אפשר

יש לי לקוח שהדומיין שלו מנוהל שם ואני יכול להגדיר PTR לאיזה כתובות שאני רוצה

ירון316

New member
לי זה נשמע מוזר

שכל ספק בעולם יוכל לנהל איזה כתובות IP שהוא רוצה...

Infin1ty

New member
הוא לא מנהל איזה כתובת שהוא רוצה

כמו שתגיד שכל ספק יכול לנהל כל דומיין בעולם... זה בגלל שהרשומת PTR (שהיא רשומה לכל דבר) מפנה אליו. ספק שהוא בעל כתובת IP יכול להגיד ש NS (שרת DNS) אחראי על הכתובת הנ"ל לגבי רשומת PTR. בדיוק כמו שאתה יכול להגדיר שדומיין ינוהל ע"י NS אחר.

ashush

New member
למה שזה לא יהיה אפשרי?

זאת כולה רשומה שמצביעה על כתובת היא לא עושה את הרברס ...היא סתם רשומה... כמו כל רשומה היא יכולה להכיל כל מידע חוקי אם השרת שלהם תקני ... הכי קל זה לחשוב איך אתה מוסיף רשומות לספק כמו לכאבא ודומיו... הוא לא ISP כלל... רק מחזיק איזורים...

ירון316

New member
רשומה שמצביעה על כתובת

אבל ב-BIND מדובר בזון של כתובות IP ובאותה מידה שספק לא יכול לעדכן דומיין שלא ממוקם אצלו, כך לגבי כתובות IP. כמובן זו רק דעתי, אני עלול לטעות

Infin1ty

New member
בטח שכן, יש RFC לזה

REVERSE DNS DELEGATION עברתי בדיוק אותו סיפור עם בזק בינלאומי. אני מנהל את ה PTR של ה IP הקבוע שיש לי. אגב, זה לאחר שהנחתי את ה"איש טכני" (כנראה אחד האחראים על ה DNS בבזק בינלאומי) מה צריך לבצע. (הפנתי אותו ל RFC)

זה לא אפשרי !!

כי ההגדרה היא לא הגדרה דומיינית, אלא הגדרה IP. הרי מה שאתה מתשאל זה לא את הדומיין. אתה מתשאל את ה IP - וזה לא מגיע ל NV בכלל. היות וה IP לא שייך ל NV, אלא לחברה אחרת - אותה חברה יכולה להגדיר לך PTR על הכתובת שלה.

ועוד טיפה

בדיקה אם ה PTR מוגדר נכון נעשית כך : ping -a 8.8.8.8 נכון ? כשאני עושה פינג ל 8.8.8.8, למרות שהספקית שלי היא NV או 012, או 0001 או כל ספקית אחרת, מי שמחזיר לי תשובה במקרה הזה הוא Google Incorporated ולא הספקית שלי, נכון ?

Infin1ty

New member
מה זה קשור

לכל רשומה יש בעלים. שאתה עושה שאילתה, גם אם זה רשומת PTR, מוגדרת לה בעלים. נגיד ורשמת דרך ARIN לשם ההדגמה, אתה עושה שאילתה, פונה לשרת שמוגדר ב ARIN, ואז יש לאותה רשומה הפניה ל NS אחר שהוא בבעלותך.

ashush

New member
שאילתה לPRT אמורה להיות מתורגמת לCNAME...

איפה הבעיה בזה?

הבעיה היא לא בביצוע

אלא בתישאול. אתה לא מתשאל את ה domain/dns שלך, אלא את ה zone של ה ip שהוא zone אחר במקרה הספציפי הזה.

למעלה