דחוף PTR

אבל זו לא השאלה

השאלה הייתה האם בזב"ל הם אלו שהגדירו לך את ה PTR, או שעשית את זה מה NS שלך ..

Infin1ty

New member
הם סה"כ עשו הפניה ל NS שלי

הם הוסיפו ב in-addr.arpa (שנמצא אצלהם) רשומת NS שמפנה ל NS שלי, משם אני שולט מה יהיה הכתובת המיועדת כאשר מישהו עושה REVERSE LOOKUP על ה IP שלי. ברור שצריך התערבות של בזק בינלאומי כי הם בעלי השליטה בכתובת, אבל זה לא אומר שהם לא יכולים לעשות DELEGATION אליי. במקרה שלו, הוא צריך לפנות לספק בהולנד ולהגיד לו להפנות את ה NS של ה PTR (של הכתובות שלו, או כתובת אחת) לשרתי NS של נטויזן (בדומה לדומיין) ואז להוסיף בנטויזן רשומת PTR מקבילה.

ירון316

New member
זאת הטענה המקורית

גם אצלנו אנחנו שולטים על הכתובות שלנו ועל הדומיין שלנו על ידי שרת bind, אבל בכדי שלשרת הזה תהיה משמעות כלשהי, בעל השליטה בכתובת, הספק, צריך להגדיר שה-NS יהיה השרת המדובר. לצורך העניין, ברשומת ה-SRV.

ashush

New member
ברור שהספק הIP הוא צד בעניין...הוא מחזיק...

את הטווחים...:)) בכל מקרה... זה היה מחכים מאוד כל השרשור הזה...

is this love

New member
לסיכומו של עניין

נטוויזן צודקים אני חייב לפנות לספק ה IP שלי בהולנד על מנת שיגדיר את רשומת ה PTR

Infin1ty

New member
לא בדיוק

רשומת PTR ב IN-ADDR.ARPA יכולה גם להיות מוגדרת בנטוויזן. זה אומר שכרגע יש לך 2 איזורי ניהול במידה ואתה רוצה לעשות שינויים שקשורים ב DNS (בכללי). אם עכשיו תרצה לשנות את ה PTR תאלץ לפנות לספק אחר, אם תרצה לשנות כל רשומה אחרת אבל שהיא לא PTR תפנה לספק אחר. האידיאלי זה לבקש מהספק בחו"ל שיפנה את ה IN-ADDR.ARPA של הכתובת שלך ל NS של נטוויזן, ואז יהיה לך שליטה על ה PTR מנטוויזן.

is this love

New member
התבלבלתי לגמרי

בשפה פשוטה ובשורה התחתונה נטוויזן כן יכולים להגדיר עבורי רשומת PTR שתעבוד כמו שצריך כן או לא?

Infin1ty

New member
בגדול כן

תסתכל על זה ככה, כמו שאתה רוכש דומיין ואתה מפנה בהרשמה שמי שאחראי על הדומיין מבחינת ה NS (נקרא לזה ככה) זה ה NS של נטוויזן, ככה גם אתה יכול לעשות את זה על כתובות IP. אתה מבקש מנטוויזן את שרתי ה NS שאתה צריך לתת למי שאחראי על כתובת IP (במקרה שלך החברה מהולנד), אתה מבקש מהחברה בהולנד שתפנה ב in-addr.arpa על הכתובת IP שיש לך ל NS של נטוויזן (שקיבלת מנטוויזן, זה לא חייב להיות אותו אחד של השם מתחם) ואז אתה מבקש מנטוויזן ליצור אצלהם in-addr.arpa שמקביל לכתובת IP שלך (בהולנד) ואז הם שמים שם רשומת PTR. רוב הספקיות שמספקות היום שירותי DNS מאפשרים את זה, יש מאוד מצב שנטוויזן לא יסכימו (ובמצב הזה,אישית הייתי עובר ספק).

Infin1ty

New member
מה הקשר רשומת SRV לפה?

אין לזה שום קשר לרשומת SRV כמו שלכתובת מתחם רגילה יש הגדרה לשרת NS כך גם לכתובות IP יש אפשרות כזאת. אין לזה קשר לרשומות SRV.

למעלה