דחוף PTR

ashush

New member
אז שאלה קטנה...איך מגדירים את זה בגודאדי?

שוב אולי אני טועה... אבל רשומת PRT אמורה לתת תשובה שאיתה אתה אמור להתמודד... היא תחזיר שם ואותו אתה משווה למה שאתה רוצה ... אם זה כתובת ארפה או משהו אחר מזה משנה? שוב אולי אני לא מבין... אבל כזה אני...לא מבין בקלות....

Infin1ty

New member
אז אתה צריך לפנות לספק בהולנד

שיבצע הפניה ל NS של נטויזן ואז אתה אמור להודיע לנטויזן להוסיף PTR. אם נטויזן לא מסכימים ליצור PTR אצלהם ב NS אז תעבור ספק, יש מספיק ספקים היום זולים וטובים שיעשו לך דברים כאלו. אולי נטויזן לא הבינו אותך.

אז בדקתי ב go daddy

הם אומרים : Our administrators configure reverse DNS on all of our email servers. If you administrate your own server, you can contact your IP address's provider to configure reverse DNS. שים לב בעיקר לחלק הזה : you can contact your IP address's provider to configure reverse DNS

ashush

New member
אני מבין את זה... אבל שוב ניתן לבנות רשומה ..

###.###.###.###.IN-ADDR.ARPA ## IN PTR balbal.gogo כל כתובת צריכה לכלול כתובת DNS חוקית לפחות לפי התקן... לא?

ואם לא ?

לי יש 16 כתובות בבית. ה PTR שלהם הוא : my.router אתה מאמין לי שזו לא כתובת אמיתית ?

מכיר את זה

לא קשור לבעיה של הבחור שלנו. בנוסף - מדובר על המלצות. לא על תצורת עבודה מחייבת. ולראיה - 16 הכתובות שלי מחזירות ptr של my.router ואני עובד יופי יופי. יותר מזה - אפילו ה ex שהרמתי שולח דואר ל gmail, ואפילו ל walla גדולת מאמינות ה ptr בארץ.

ashush

New member
איך לא קשור? הוא כולה רוצה לייצר רשומה ש..

תצביע על הכתובת הבאה בתור..שהיא למעשה כתובתIN-ADDR.ARPA ... בכל מקרה אני לא מבין כניראה את הנושא... אז... אחזור למיטת חוליי...

אז מה שאתה אומר זה

שאנחנו מסכימים לגבי מה שהוא רוצה לעשות, רק יש אי הסכמה לגבי איפה זה נעשה : אז ה IN-ADDR.ARPA היא רשומה שנמצאת אצל ...... (השלם את החסר) לפני שאתה משלים את החסר - אל תשווה את הרשת שלך שבה גם ה dns וגם ניהול ה ptr נעשה על אותו שרת. תחשוב גדול. מאד

ירון316

New member
הכי קל

לחשוב על זה שה-ZONE של הדומיין נמצא על NS כלשהו והוא זה שמעדכן את שרתי ה-DNS לגבי השמות. הרברס עובד (בערך) באותה צורה - יש כתובות השייכות לספקית והא מחליטה איפה תשב רשומת ה-IN-ADDR

ashush

New member
תקנו אותי אם אני טועה...

לצורך הדוגמא אקח שרת מאייל... התהליך מתבצע ככה ... להבנתי...כמובן שרת דואר1 מדומיין1 שולח ד'ד לשרת דואר2 שרת דואר2 מקבל פניה מכותבת IP בשם דומיין1 הוא מבצע רוורס לIP ומקבל כתובת ארפה הוא בודק את את דומיין1 לגבי רשומות PTR ומבצע השווה... ושוב מתנצל אם חופר..זה פשוט מעניין ...

הוא לא בודק את הדומיין לגבי רשומת PTR

זה יבטל את כל הרעיון של PTR. הוא מבקש את הPTR מדומיין מיוחד שהוגדר למטרה זו in-addr.arpa. השליטה על הרשומה שייכת לבעל הIP.

ashush

New member
תודה...התכוונתי מקבל כתובת מארפה...

ובודק מול שם דומיין...:))) שילוב של שפעת וסוף שנה...

ירון316

New member
ובדיוק בגלל זה

אין היגיון שכל ספק יוכל להגדיר הגדרות לגבי כתובות IP שאינן בטווח שלו. בגלל זה הטיעון המקורי, שזה לא אפשרי

למה לא ?

הייתה תקופה שעבדתי באחת הספקיות. אז יש לי עיסקה של 16 כתובות ב 20 ש"ח לחודש. מחיר זניח ביותר, אז אני לא מוותר עליהן.

Infin1ty

New member
לכל שאלו שלא עשו את זה

זה אפשרי, http://www.ietf.org/rfc/rfc2317.txt עשיתי את זה כבר פעמיים. (אחד על שרתים בעבודה, שנמצאים בכלל בקליפורניה ושנית אצלי בבית בבזק בינלאומי)

Infin1ty

New member
לשם המחשה

; <<>> DiG 9.6-ESV-R4 <<>> -x 62.219.143.xx any ;; global options: +cmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 50813 ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0 ;; QUESTION SECTION: ;xx.143.219.62.in-addr.arpa. IN ANY ;; ANSWER SECTION: xx.143.219.62.in-addr.arpa. 3600 IN PTR xxxxxxxxxx.com. xx.143.219.62.in-addr.arpa. 12277 IN NS ns.xxxxxx.co.il. ;; Query time: 33 msec ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1) ;; WHEN: Thu Dec 29 12:29:58 2011 ;; MSG SIZE rcvd: 102​

Infin1ty

New member
ומי שלא הבין

זאת כתובת של בזק בינלאומי (קבועה מן הסתם), מוגדר עליה שה NS (שרת DNS) הוא שרת חיצוני, והוא קובע בעצם את ה PTR שמופיע.

למעלה