דחוף! פיזיקה!

Itzik200

New member
דחוף! פיזיקה!

שאלה בפיזיקה קשור לכוח המשיכה העולמי: אם אחד מבין הגופים בעל מסה של 16 והמרחק בינהם הוא 4 הגיוני שאין כוח? כי כשהמסה 16 הגוף 16 ואם המרחק 4 אז הכוח קטן ב16 הגיוני? אם לא מה התשובה? ועוד שאלה קטנה מה בדיוק הכוח שפועל בכוח המשיכה עולמי בתוך כדור הארץ בין הגופים ולא בין הירח לכדור הארץ מה הכוח בין טלויזיה לשולחן? איך הוא בא לידי ביטוי? איזה כוח יש בינהם? הם לא מושכים אחד את השני או נמשכים או דוחים תודה לעונים!

WhiteBear

New member
טוב, קצת חסר פרטים אבל...

כשאתה אומר "מסה 16", אתה מתכוון שהמסה היא של 16 ק"ג ? ו- 4 מטר ? אז תשובה לזה אני לא בדיוק מצליח לתת. אבל בעיקרון (עד כמה שאני מכיר) - בין כל שני גופים בעולם יש כוח משיכה. עם זאת, כוח המשיכה הזה (שניתן לחשב אותו בנוסחאות המתאימות) הוא שולי לכל כוח אחר שיש, אלא אם כן המסה היא עצומה. דהיינו, טלוויזיה וספה ימשכו אחד אל השני, אבל מספיק חיכוך קטנטן כדי שהם לא יזוזו. לעומת זאת, סופר-מסות שיש (כמו כדור הארץ הירח וכו וכו), משתקללים בכזה קנה מידה עם שהם הכן מושכים במידה מאד חזקה מורגשת, משפיעה וניתנת למדידה (אתה יודע G=9.8 ובלה בלה כזה)... (הולך לאמבטיה ולישון), טל.

Itzik200

New member
אוקי הבנתי לגבי הכוח...

אבל מה התשובה של השאלה? זה באמת קג ומטר בכלליות מה התשובה? יכול להיות שהתשובה 0?

WhiteBear

New member
במסות כאלה, ניראה לי שזה אמור

לשאוף ל-0, כן... (דהיינו, להיות מספר מאד מאד מאד קטן) אבל הייתי מביא את השאלה המלאה, בנוסח המלא, ואז מישהו יתן תשובה (אני מנסה ללכת לישון
) טל.

Honey Bunny

New member
אם אתה צריך מדוייק

אז יותר הגיוני שזה לא 0 כי לפי חוק הגרביטציה מסה אחת מצטמצמת עם המרחק בריבוע, ונשאר שהכוח שווה לקבוע כפול המסה השניה, אבל כמו שכבר אמרו זה כנראה ייצא כוח מאוד קטן

למעלה