דחוף דחוף

דחוף דחוף

קבלתי ממשיהי שבעלה נפטר את הבגדים שלו, נעליים, וחגורות, האם מותר להשתמש בבגדיו? האם מותר לחגור את החגורות שלו?

RainBird

New member
בגדים אפשר. אבל צריך לטהר אותם על ידי כביסה מאוד אינטנסיבית. רצוי ביד. דברים ממתכת לשים במי מלח.

RainBird

New member
זה קצת בעיה. אני לא ממליץ לחגור אותן כי קשה לנקות מחגורות אנרגיה של אדם אחר. אני ממליץ לזרוק. אבל אם את מתעקשת אז לנקות טוב טוב את החלקי מתכת והאבזמים במי מלח עם טיפה לימון. ולשפשף את העור בחומר ניקוי עור חדש.

Monsieur LeCat

New member
למה לא?

אלא אם כן הוא היה בן-אדם שלילי, אני לא רואה שום סיבה מיוחדת שלא ללבוש את הבגדים שלו. זה כמו לתת בגדים של מישהו חי.

RainBird

New member
זה כבר נעוץ בשורשי האמונה היהודית המוות טמא מבחינתם. אני מאמין שהמוות הוא מעבר מקודש מחיים לחיים, ואני לא חי בפחד מן הטומאה שעשויה להיות בגופה או בחפציה. ארדן

Monsieur LeCat

New member
המת אולי מטמא

אבל אני לא זוכר שום דבר על טיהור של הבגדים (אלא אם הוא לבש אותם במותו) ואם כבר מטהרים אז מטהרים את כל הבית, כי כל הבית נחשב טמא כאשר יש בו מת.

Bartal j

New member
שמעתי פעם שללבוש בגדים של מת

מביא מזל רע ושזה לא טוב כי המת טמא ואפילו יש מנהג לרחוץ ידיים לפני היציאה מבית הקברות. אבל מצד אחד להאמין באמונות תפלות זה מביא מזל רע לא?

Monsieur LeCat

New member
זה נכון אבל...

זה כבר לא ממש משנה, כי בדורנו כבר כולם טמאים. אין בניין אחד שלא נפטר בו מישהו ומכיוון שבימינו לא מטהרים יותר אז הבניין נשאר טמא וכל מי שגר בו. נטילת ידיים ביציאה מבית קברות הוא מנהג טהרה שעדיין מקפידים בו אין לזה שום קשר לאמונה טפלה.

ToryMaster

New member
אמ

אני לא רואה סיבה למה

למעלה