דחוף!! בעיה עם בנק לאומי

יוני382

New member
דחוף!! בעיה עם בנק לאומי

לאחרונה צומצם בבת אחת האשראי בחברתי ב100 אלף ש"ח. צ'קים שנמסרו לפני כן לא כובדו והיום נודע לי במקרה שהחשבון הוגבל למרות שלא נמסרה לי כל הודעה על כך. בבירור עם הבנק נמסר לי כי אין ביכולתם לעשות כלום בנידון ואם אני אפנה להליכים משפטיים הם יעמידו את חוב החברה לפירעון מיידי. יש למישהו רעיון מה עלי לעשות?? תודה

תשובה

הבעיה שלך דורשת ייעוץ משפטי פרטני ורציני. יש לבדוק האם צמצום האשראי על ידי הבנק נעשה כדין ובהתאם האם הבנק היה חייב לכבד את השיקים שהוצגו לפרעון. בכל מקרה תביעה נגד הבנק לא תביא לך את הפתרון שאתה צריך כרגע והוא איך החברה עומדת בהתחייבויות שלה. בהצלחה.

jony225

New member
מה לגבי קיזוז ?

הרי אם צמצום האשראי נעשה שלא כדין אזי יכול לטעון לנזקים ואז לקזז את ההתחייבויות (או חלקן)

יוני382

New member
ובנוגע לערעור על ההגבלה?

הבנק יכול להעניש אותי בפירעון מיידי? תודה על המענה!

hutc10

New member
סביר להניח

שבכל מקרה הבנק יעמיד לפירעון מיידי את כל החוב. אין פה עניין של עונש אלא עניין עסקי. אתה חייב כסף לבנק - הבנק תובע. הבנק לא מגביל לך את החשבון כי בא לו וזה אפילו מונוגד לאינטרס שלו בד"כ אלא שהוא מחוייב עפ"י חוק להגביל לך את החשבון. בעניין הזה הבנק הוא בעצם שלוחה של בנק ישראל ולא רשאי להחליט אם להגביל או לא.

יואב168

New member
אתה מוזמן ליצור קשר

שלום רב, אתה מוזמן ליצור עימי קשר למייל [email protected], או עם הלשכה לפניות הציבור של הבנק לפי הפרטים הבאים: http://www.leumi.co.il/Leumi/Home/0,2777,388,00.html חשוב לציין כי להנהלת הסניף יש את הזכות והאחריות לקבל החלטות אשראי לגבי לקוחות הסניף. בברכה, יואב פולס סגן דובר קבוצת לאומי

למעלה