דו קיום בספורט

אתה יכול להרגע...

אף אחד לא רוצה לשייך אותכם לציונות (נו טוב.. כל מי ששכל ישר בראשו), ומצד שני הציונות לא הולכת להעלם לשום מקום, השאלה היא בקשר לדו קיום דרך הספורט. לדעתי בכל מקרה זה דבר שיכול להרגיע רגשות לאומיים מסויימים דרך האפשרות לתת להם ביטוי באופן בריא וספורטיבי על המגרש, מעבר לכך כבר היום יש שחקנים ערבים בנבחרת ישראל, זה לא מעיד על כך שהם ציוניים או תומכים בציונות (אני בטוח שלא, מה שכן, זה מעיד שבתחום הספורטיבי, העיניין הלאומי נחלש והעיניין האזרחי מתחזק, זה מרגיע באופן כזה או אחר את המתחים הלאומיים, בקיצור זהו סוג של אקמול, זה בטח לא פותר את הקונפליקט בין הציונות לציבור הערבי, פתרון שתלוי אך ורק בקיומה של מדינה פלשתינית עצמאית והפרדה מקסימלית ככל הניתן בין הלאום היהודי ללאום הפלשתיני (לאזרחות אין חשיבות, עובדה שישנם מתחים על רקע לאומי בין ערביי ישראל שהם אזרחים ויהודים שהם אזרחים).

israel

New member
../images/Emo45.gif

טייבה ואפילו סכנין היו עדות לכך. תאמין או לא אבל הייתי מאושר מאוד ביום שזכו בגביע המדינה. דו קיום לתפארת.

כהניסט

New member
חבל על הכסף

רוצה דו-קיום? תהפוך את המדינה הזו למדינת כל אזרחיה, תפסיק לספור ביום העצמאות כמה תינוקות ערבים נולדו, תשנה את ההימנון, תיסוג לגבולות 67, תחזיר את הפליטים, תהפוך את הערבית לשפה רשמית בארץ, אל תגנה את הח"כים הערבים שנוסעים לסוריה או איראן, תכיר בנכבה, תשדר תוכניות בערבית בערוץ 2, 10 ו-11, תן עדיפות מתקנת לערבים בכל מקום: בית משפט, אקדמיה, תקשורת. אני מניח ששכחתי עוד "קצת" דרישות. רוצה דו-קיום?

israel

New member
כן. רוצה.

סביר להניח שהדרך היחידה להשיגו תהיה על ידי שתי מדינות לשני עמים. מי שיבחר להשאר במדינה בה הוא מיעוט יהיה חייב להיות נאמן לה ולחיות תחת חוקיה שיקבעו על ידי הרוב, גם אם לא לרוחו.

כהניסט

New member
אני אזרום איתך...

שתי מדינות לשני עמים. אחת - פלסטינית נקייה מיהודים. שנייה - מדינה עם רוב יהודי. איך תוכל להבטיח את הרוב היהודי הזה לתמיד?

COACH ELI COHEN

New member
באמת כל הכבוד לכם

אי אפשר לנהל כאן דיון תרבותי על דו קיום, ועוד בתחום כלכך נקי כמו הספורט, מבלי לגלוש להתגוששות מגעילה בין קיצוניים משמאל וימין?! אין לי ספק שכפי שיובל כתב, הספורט יכול לתעל את היריבות, בדיוק כמו באירופה שם היריבות בין הקבוצות והנבחרות החליפה את שדה הקרב.

למעלה