דו קיום בספורט

COACH ELI COHEN

New member
דו קיום בספורט

האם לדעתכם רצוי לנסות ולקדם את הדו קיום דרך הספורט? לדעתי כן. רצוי לתת תקצוב עודף לקבוצות מהמגזר הערבי. חושבני שדרך הספורט ערביי ישראל ירגישו קרובים ושייכים יותר.

NorthernStar

New member
האמירה הזאת של זנגוויל

אכן מסכמת את הרע בציונות - מחיקת תושביה של פלסטינה, תחילה דיסקורסיבית ולאחר מכן פיזית.

NorthernStar

New member
אנטי ציוני כמו הרצל?

"ישראל זנגוויל (11 בפברואר 1864 - 1 באוגוסט 1926), סופר יהודי אנגלי ועסקן ציוני." הוא תמך בפיתרון טריטוריאלי ליהודים, לאו דווקא בפלסטינה, אם זה לא מתאפשר. ממש כמו הרצל.

הרצל לא היה ציוני מלידה אלא מתבולל

החוכמה ברעיון הציוני היתה שהוא נולד יותר מחצי מאה *לפני* הארוע הגדול שהוכיח למתבוללים מה באמת שווה ההתבוללות שלהם. העם הפלסטיני נולד "*אחרי* הרעיון הציוני כחיקוי.

את מייחסת זאת למתנחלים למשל

כולל תכונות אופי כמו שפלות וגזענות. וברצינות - מי שנולד לאחר שהוריו מימשו את רעיון שיבת ציון, הוא ציוני מלידה. (גם את?)

NorthernStar

New member
איזה קשקוש

שטויות פטליסטיות. כל אחד קובע ומעצב את השקפת עולמו ואורח חייו.

וכל אחד נולד עם שם שקבעו לו.. מי?

אח"כ אפשר לקבוע ולעצב אחרת (לפחות בחיים המודרניים). בכל אופן אני שמח שחזרת בך מההאשמה המגוחכת שהמתיישבים ביש"ע לדורותיהם הם לא-ישרים, גנבים וגזענים "מהכרותך האישית עמם".

NorthernStar

New member
הם בוחרים להיות שם

ולהתנהג כשם שהם מתנהגים. לפיכך הם לא יותר מחבורת שודדים וגזענים.

זה הכל? זו אמירה של אדם אחד

שבימים ההם לא היתה לה משמעות נוראית כמו שהיתה אילו נאמרה היום.

israel

New member
לא רציני בכלל

להביא אמירה שנאמרה בראשית המאה שעברה כמייצגת תנועה שלמה. האם למשל היית מרוצה לו הייתי מייחס את אמירות של המופתי חאג' אמין אל-חוסייני לכלל ערבי ישראל? ולמה אתה לא מתייחס לעצם הענין הנדון כאן? האם אתה בעד דו קיום או מלחמה אין סופית?

האמירה הזו

משקפת את המציאות ואת מה שקרה ב 48', כמובן שלא אשפוט את הציונות לפי אימרות זה אדם זה או אחר, אך העובדות בשטח מדברות בעד עצמן, הגירוש, הטבח, הדיכוי, של העם הערבי בארץ מ 48' אינו מצייר לי תמונה זוהרת של הציונות. כמובן שאני בעד דו קיום, אך אל תצפה שנהיה דרוזים, נמכור לכם פיתה ולבנה בשבת ותחזור הבייתה לספר וואלה אחלה ערבים פגשתי היום, זו לא כך, מי שרוצה דו קיום חייב להצטרף לדרישות הלגיטמיות שלנו אחרת ותזכור את זה טוב אם הדרישות שלנו לשיוויון לא יתמששו בשנים הקרובות הרעיון שמציג ראא'יד סלאח יתפוס תאוצה וכל המגזר הערבי יאמץ אותו וכך תאבדו נכס מאוד יקר.

למעלה