דו"ח תקופתי...

N D R

New member
ומה חשבת טלה? אני גאה

וחושב שגם אמא שלה גאה כשהיא מנהלת איתה שיחות כאלו על ה"מזגנים" שלי
אני צוחק... בטח שאני גאה בה ושלא כהרגלי, אפילו משוויץ

N D R

New member
וזה באמת רק טוהר

אם היה בזה אפילו שמץ של משהו לא טהור, זה לא היה נכתב כאן.

N D R

New member
כמעט....

שגם עם השנייה אנהל שיחות שכאלו. נו, לא בדיוק כאלו אבל לפחות שיחות שנמשכות יותר מ- 20 שניות ונגמרות במילות חצי סלנג כגון "בעסה" או "חבל"

יערית

New member
../images/Emo13.gif

כמה גילגולים היא עברה בשיחה עד שהיא הגיע לפואנטה, "לאבא שלי אין תחליף!" וביננו אנדי-אין לך תחליף!

N D R

New member
יערית....

עוד יחשבו שפעם היית ה"ילדה" שלי
העניין הוא שהיא מגיעה לפואנטה ללא כל עכבות. לדוגמא, שלשום כשהן היו אצלי, היא נכנסה לקטע של פינוק. אני סירבתי לתת לה לחרוש על סדרת ממתקים והיא הלכה לפינה והתחילה לעשות בלגאן שיותר אופייני לבלגאן שאחותה עושה עכשיו בשלב ההתבגרות. והתחילה לנסות לעצבן אותי ע"י טריקה חוזרת ונשנית של הדלתות בארון המטבח. והאמת, היא הצליחה במעט. אתמול כשאספתי אותה שוב לקחת אותה אלי, דבר ראשון שאמרה כשנכנסה לרכב היה: "אבא אני מצטערת שטרקתי ככה את הדלתות במטבח. אני אוהבת אותך מאוד. אתה האבא הכי טוב בעולם" ונתנה לי סידרת נשיקות. בטח יהיה כאן כאלו שיגידו/יכתבו לי: "יש לך מה ללמוד ממנה"

יערית

New member
לא הייתי ילדה שלך

וזו בטח לא משאלת ליבי
{בכל זאת אני אישה} לכולנו יש מה ללמוד מקונצים שכבר אבד עליהם הקלח והפרנצ'יפ.

מעניין...

פם מישו לימד אותי...בדיוק את זה. מאז...הוא שכח בעצמו
ותמיד אודה לו על השיעור ההוא...לי,זה היה שעור חשוב...למדתי.

../images/Emo41.gif אני תמיד מתפעל על יכולת התמרון

הזו שילדי גירושים רוכשים במעבר הזה בין הצדדים ! מעבר למתיקות של הקטע ואכן הוא מתוק אני מוצא שאצל כולם לרבות שלי יש התפתחות של יכולת תמרון בין שני ההורים ואני מקווה שזה משהו שיועיל להם בשלב מאוחר יותר בחיים

N D R

New member
עזוב השלבים הבאים

שיעברו בשלום את השלבים הנוכחיים.

magic40

New member
איזה כייף../images/Emo20.gif

הפתיחות שלה אליך זהו רווח נטו!!!

N D R

New member
הפתיחות שלה בכלל

זה רווח נטו! מקווה שתשמור על זה ושלא יתקלקל לה אכן כיף.

אלה43

New member
גם בשביל פתיחות צריכים שניים...

הייתי פעם בסדנא שאמרה שכדי לשמוע מה יש לילדים לספר, מה הם מרגישים, מה הם חושבים... צריך פשוט לכבד אותם ולתת להם לדבר. להקשיב להם באמת. לא מתוך רצון לדלות מידע, לא מתוך רצון ללמד אותם, לא מתוך הצורך להיות המטיף, אלא פשוט להיות שם בשבילם. להקשיב בשקט. לגמוע אותם עם המילים. הם מספרים הכל. אם רק יש להם למי. מאחלת לקטנה שתמשיך להיות פתוחה וכייפית עם אבא שלה ולאבא שלה שימשיך להנות מלהקשיב לכל פנינה שלה...

מדהימה!

אין כמו השיחות עם הילדים שלנו. כל כך חכמים... התמימות הזאת שלהם מעלה לי את הגוש לגרון בשניה. אתה בטח מאושר שיש לכם תקשורת ברמה הזאת!

ע פ ר ל ה

New member
שיחות בנסיעה

תמיד,אבל תמיד כשאנחנו בנסיעה ברכב,מתפתחות להן שיחות מלב אל לב. סיפורים וחוויות מסופרות לי בלהט. יש אינטימיות מיוחדת כשאני איתם ברכב,והחוויות מסופרות לי לפירטי פרטים. זמן הקשבה נטו בלי טלויזיה,מחשב,או חברים.

N D R

New member
התקשורת הזו איתה שבאה לי טבעי

כי היא גדלה איתה, חסרה לי מאוד עם הבת השנייה שלי. אני תולה את זה בעיקר בתקופה המכוערת של גירושיי אבל אולי רק נדמה לי.

יעלילה1

New member
תקשורת עם הילדים זה נורא בסיסי

לקשר טוב איתם. ואמרו לי שבכל פעם שמים את הדגש או תשומת הלב על ילד אחר, זה שזקוק לזה באותו זמן. אולי תנסה להכיר אותה (את הבת השניה), להבין מה היא חושבת, מה מרגישה? להיות איתה קצת לבד מדי פעם, שעה-שעתיים רק שניכם. ואם היא לא מדברת, אולי תדבר אתה, תנסה להעלות דברים, לברר? גם אם היא לא תגיב בהתחלה, היא תרגיש שאתה מעוניין וזה יעזור לה להעלות דברים בעצמה, או אפילו רק לראות אותם בתור התחלה.

תלתליפז

New member
לגבי הבת הגדולה

אמרת שהיא מתחילה את גיל ההתבגרות.. מנסיון שלי ,משהו משתנה בקשר איתם כשהם מתחילים את התקופה הזו. תשומת הלב שלהם מופנית יותר אל החברים, גם את האוזן הקשבת הם מחפשים בחוץ ולא כל כך בבית. מתחילה התרחקות מסויימת כשפתאום הם מגלים שהסולם של אבא בעצם לא מגיע לשמיים ושגם אמא היא יצור דיי מעצבן. אבל יש בשורות טובות, אם עוברים את השלב הזה איתם בשלום , ולא מתכסחים במאבקי כוח ויוקרה מיותרים, הם חוזרים לחיק החם של הבית. ומתחילה תקופה כל כך יפה וטובה איתם. השיחות איתם ברמה בוגרת ...פשוט הנאה צרופה..

למעלה