דו"ח דייג חוף עתלית

anubis8

New member
דו"ח דייג חוף עתלית

יוצאים מת"א ב-12 בצהריים צפונה, אחרי כשעה בערך מתמקמים על החוף בעתלית,פותחים 3 מקלות זריקה עם פתיון-קלאמרי,תמנון,סבידה ושרימפס מנומר. אני פותח גם חכה מלאה ו"תופר" סרדין שלם על 2 קרסים גדולות. המון אכילות של דגים קטנים בשעות הצהריים,שום תפיסה,אני מחליט לנסות לג'רג'ר,בוחר ניקל 50 ג"ר עם נוצה לבנה וחרוז אדום,הרוח הדרומית המעצבנת הזו הופכת את העניין לבלתי אפשרי כמעט,בינתיים כל 5 ד"ק בערך פלונטרים בחכות שעל הסטנדים(מיד אחרי הזריקה כל העסק זז צפונה ויוצא לחוף) מחליט לעזוב את הג'רג'ור,למרות שבאחת הזריקות האחרונות אני מבחין בצללית שחורה וארוכה של דג גדול רודף אחרי הניקל בתוך הגל! אין כ"כ טעם,כמעט כל 5 ד"ק פלונטר וגם אין מצב לזרוק דמוי יותר קל מהניקל. תופסים עוד קצת מרחק אחד מהשני וממשיכים. בסביבות 16:00 מגיעה לחוף איזו קיטנה מעפנה ואני נאלץ גם לקפל את המלאה(הילדים רצים ממש לקרסים) בינתיים מהשעמום,מצלם כמה צרעות שנשנשו לנו את הפתיון וגם סרטן חצוף אחד שחפר מחילה ליד הסטנד שלי וגנב לי את כל השריפס שגזרתי וניקיתי. לקח לי זמן לקלוט שזה הוא,מתנחמים לנו בבירות שבצידנית ובנישנושים בין פלונטר לפלונטר ואז ממש לפני השקיעה נתפס לו סרגוס של 250 ג"ר שלא שורד את הבליעה של הקרס ומונח בצידנית,לקראת 20:00 על סף יאוש וקיפול אני רואה אכילה עצבנית,רץ לחכה מתחיל להוציא וקולט ששוב אני על החכה של אחד החבר'ה,ביחד ובעצבים מוציאים את החוטים מהמים ואז אני קולט שעל העליונה שלי נתפס לברק חמוד של בערך 800 ג"ר(אולי יותר).הדג מצולם ומשוחרר(אני לא משחרר בד"כ דגים בגודל כזה -אבל הים היה ממש מסריח- גילינו ממש לידנו צינור שפכים של אחד המפעלים באזור)זהו מתקפלים וחוזרים למרכז,לא נראה לי שנחזור לעתלית בקרוב,החוף ממש מטונף.

shragam

New member
אחלה של דו"ח. הצינור שיש שם, הוא של מכון

הטיהור שליד.

למעלה