דו"ח בוס פשוט וטוב

דו"ח בוס פשוט וטוב

בעקבות מיעוט הדוחות בכלל והבוס בפרט.... השקמה ב 4:45, ותזוזה לכיוון ח"ח אשדוד, יש לי זמן לשעתיים לדוג, המטרה להנות גרידא ולהריח קצת ים והדגים כמובן - בונוס. הגעה ב 5:30, פתיחת מקל (לא זוכר את החברה - משהוא איטלקי... 6 מטר). בהתחלה היה די רגוע, כעבור חצי שעה התחיל להיות יותר מעניין, ונתפסו ארסים לעייפה, וכן גם בזוגות זוגות - איזה פייט יחסית לדג קטן. הים היה די גלי, מה שאומר שאני תוך 10 דקות אני ספוג עד לשד עצמותי, טוב שקיץ וחם. עבדתי עם ריג כפול, כלומר מהראשי פיצלתי לשני חוטים, היו הן משולשות והן קרסים בודדות. פתיון - בצק די קשה. קרסים 10. מצוף 2.5 ובהתאמה גם המשקולות. היה מהנה מאוד, עדיין לא חם בשעות הבוקר המוקדמות ואפילו די קריר (נסעתי על אופנוע). הפסקה נחמדה מז'ירז'ור. אהההה.... סה"כ יצאו כ- 20 אראסים במשקל כולל של 1.1 ק"ג. בנוסף לקטנים יותר שחזרו לשחות או שנתרמו לחתולים לארוחת בוקר מהנה. עד הפעם הבאה....

shragam

New member
תענוג של אראסים ../images/Emo13.gif. נותנים פייט מהנה וגם

טעימים

אראסים

שמעתי שהבשר שלהם טעים מאוד, גם שאלתי בעבר שאלה בפורום לגבי נושא הכשרות ואמרו לי שהם כשרים. השמועות אומרות שצריך להזהר מהאוד מהקוצים אתה מתכוון לאכול אותם? אם כן אין פחד להדקר?

וכאשר מורידים אותם מהקרס אז

בזהירות רבה ועם סמרטוט. הדקירה שלהם דומה מאוד לעקיצת דבורה בהבטי הכאב.

הדג מאד טעים על המנגל ...לא צריך סמרטוט

להוריד אותם מהקרס לחיצה בשתי אצבעות על הזימים ולהחזיק חזק עדיף על אותו סמרטוט בהצלחה בבאות

ניסיתי את זה.. לא עבד לי... נעקצתי המון../images/Emo122.gif

בכל זאת מעדיף סמרטוט חרף הסירבול. ואכן הם הולכים ישירות למנגל. ותודה.

אור כהן4

New member
אחלה דגים...כמה שאלות

תוכל להסביר לי איך אתה תופס אותם המצוף שוקע וישר נותנים מכה? כי אני הלכתי לדוג בשיקמנה,חיפה ותפסתי רק אחד גדול ועוד 5-10 קטנים ואיך אתה מרסס תוכל להסביר לי? תודה

אני משתדל לתת הוק סט,

אלפית שניה לפני השקיעה וכמוהן מיד עם שקיעת במצוף. לגבי הריסוס, כאשר דגים ארסים, לדעתי אין צורך בריסוס הם נמצאים בכל מקום כל הזמן. אגב אם אני לא טועה, השם שלהם מגיע מערבית שזה אומר התקבצות/התקהלות. תן עוד נתונים לגבי הקרסים חוט וכו'.

bigi100

New member
אחלה דו"ח אחיי

רק חבל שהחזרת את ערסים הקטנים בחזרההה תהנה בתאבון

bigi100

New member
נכון אחי אבל בכל זאת

פחות ערסים במים הרבה יותר טוב אני אישית זורק את הקטנים בפח או לחתולים זה כמה שהוא טעים הוא מזיק

ארסים או קראסים

זו אותה מילה ובערבית המשמעות שלה עוקץ=ארס=קרס. עם דגש על ה"ר" כלומר דגים עוקצים. להזכירכם דג זה מקורו מים סוף.

m e n d o z a

New member
נקודה טובה דוק'- אמרו פה פעם שקאראס=סרגוס

באיזורים שונים בארץ

../images/Emo127.gif

יש הבדל בין האזורים... אבא שלי לדוגמא גדל בהרצליה ועד היום הוא אומר קראס.

m e n d o z a

New member
הנקודה היתה שהדוקטור אומר קארס=אראס

ופעם אמרו פה שקארס=סרגוס מבינים את המצב?

נכון מאד

יש שאומרים קראס לסרגוס משום מה וזה אכן תלוי באיזור וארסים שהם גם קראסים קוראים להם ארסים. כלומר מבדילים בין ארס ולבין קראס (סרגוס). אבל מביחנת המשמעות ארס וקראס זה בדיוק אותה מילה. בצפון למשל דוברי ערבית רובם אומרים "א" במקום "ק". כמו קאל (אמר) או אאל (עם דגש על ה"א" או "ק". במרכז, וואדי ערה, רובם יגידו "ק". בדויים יגידו "ג" כלומר גאל. למשל בכפרים בצפון כמו איקסאל שזה 2 מטר מנצרת מדברים במבטא של "ג" במקום "ק" או "א". ובשביל העניין בערבית כמו בעברית יש "כ" ויש "ק". אז רק ה"כ" אומרים גם "א" או "ג" או "ק". הקוף תמיד יגידו בכל מקום ק

למעלה