דו-חיים, כן, דו- חיים...

tesnake

New member
דו-חיים, כן, דו- חיים...

בדף הקודם הזכירו מעט את מישפחת הדו-חיים ה מ ד ה י מ ה!!! הזו, אך היא לא קיבלה מספיק במה לדעתי.. אז הנה מעט עובדות בסגנון "הידעת?" (למי שיש חשק לקרוא) על חלק מבני המשפחה: 1) כל הדו חיים חיים גם מבמים וגם ביבשה. יש להם 3 גילגולים : ביצה, ראשן, בוגר,כששני הגילגולים הראשונים תלויים במקור מים כדי לחיות ולהתפתח, והבוגר יכול לחיות שנים ארוכות גם מחוץ למים. 2)יש צפרדעים קטנות מאוד (ס"מ וחצי בתור בוגרות) שנקראות צפרדעי חץ poison dart frog (dendrobates( שהן בין בעלי החיים הכי ארסיים בעולם ,אם לא הכי ארסיים, ויפים.. בוא נאמר שגרם אחד של ארס המופק מהצפרדע מספיק בכדי להרוג 100,000 בני אדם
. 3) יש צפרדע ממשפחת האילניות שחיה על עצים בגובה רב, בג'ונגלים של דרום אמריקה. הצפרדע הזו מטילה ביציה במים הנקוים בתוך קנוקנות של צמחים הנמצאים על העצים, הצפרדע לא נוטשת את הראשנים שלה, היא נשארת איתם.כשהם מסיימים את כל המזון האורגני שבתוך הקנוקנת הקטנה, היא "מקפיצה" אותם על גוה (יש להם זיזים שהם נתפסים בה בעזרתם) ולוקחת אותם טרמפ "לשלולית עץ" אחרת (לפעמים היא מטפסת איתם עשרות מטרים!) .כך היא מעבירה אותם מבריכה לבריכה עד שהם מצמיחים גפיים (רגליים). 4) הדו-חי הגדול בעולם הוא סלמנדרת הענק היפנית .הסלמנדרה הזו מגיעה לאורך של מטר אחד (יש הסבורים שיותר). הזכר שומר על הביצים והנימפות(ראשני סלמנדרות) במשך חצי שנה! והם חיים עשרות שנים. 5) כמעט כל הדו חיים בעולם נמצאים בסכנת הכחדה
ואנו אשמים בכך, הדו חיים רגישים לכל סוג של זיהום גם הכי קטן כי העור שלהם "נושם" והכל חודר דרכו ולא רק דרך הפה. בישראל אנו הישראלים תרמנו וגרמנו להכחדתה מן העולם של צפרדע בשם עגולשון שחור גחון כשייבשנו את ביצת החולה
. אפשר לכתוב עד מחר בבוקר( בעצם כבר מחר..) על דו-חיים. לסיכום:דו-חיים מתחילים להעלם בכל העולם, גם במקומות שיד האדם לא נגעה בהם מסיבות לא ברורות, יש הסבורים שזה בגלל החור באוזוןויש הסבורים אחרת. גם בארץ זה קורה, אז כדאי ללכת ולצלם, כי יכול להיות שעוד מעט לא יישאר מה..

naja

New member
עוד תיקון קטן.

לא לכולם יש 3 שלבים בגילגול. חלק משריצים ראשנים חיים ובעצם מדלגים על השלב של הביצים(כמו הסלמנדרה הכתומה בארץ).

tesnake

New member
צודק..צודק..הייתי צריך לכתוב "בדר"כ

יש שלוש שלבים..."תודה על התיקון

galvin

New member
קנוקנות

תיקון קטן, קנוקנות הן החלקים המסתלסלים מענפיהם של צמחים מטפסים, ומשמשות את הצמח להצמדות על מושא הטיפוס שלו. (TENDRIL באנגלית). אתה בטח התכוונת לטרפים (טרף ביחיד), שהם החלקים השטוחים של העלים- שבצמחים טרופיים רבים (ובינהם צמחי צמרות) - נקווים בהם מי גשמים. תוכל לפרט מתי ראית לאחרונה טריטונים?

tesnake

New member
תצ'מע..אתה צודרקת galvin ...כנראה

שאתה לומד מול המחשב עד 02:00 בלילה ונזכר להכין כתבה על דו-חיים לקראת 03:00 בלילה אתה טועה. קנוקנות הן באמת אמצעי אחיזה וטיפוס של צמחים ולא מלשון קנקן, התכוונתי באמת לטרפים.. עכשיו, כדי להקדים תרופה למכה אני אתקן את עצמי לפני שתספיקו.. נימפה היא זחל של חרקי מים (כמו שפירית וכ"ו) הכוונה היתה לראשנים של דו-חיים. ובריכה כותבים בלי "י". עמכם הסליחה.. בקשר לטריטונים : לפני כשלוש שנים טיילנו באיזור סאסא בגליל, יש שם בריכה שנמצאת איזה ק"מ שניים מצומת סאסא לכוון חרפיש בדרך 4x4 כזו אתה מגיע לבריכה שנקראת בריכת סאסא(נדמה לי..). שם יצא לי לראות ראשנים של סלמנדרה או של טריטון, מה שכן מצאתי טריטון בוגר תחת אחת האבנים ועד היום אני מצטער שלא צילמתי אותו שם
.

galvin

New member
הלו הלו,..., הכל ברוח טובה ../images/Emo132.gif

אני מכיר את הבריכה, מול ה"בלועה" (מערת פער) - אבל לא זכיתי לראות שם את החברה הקטנים .. :0( תודה
על ההשקעה במאמר...

tesnake

New member
אני שמח לקבל תיקונים, כי זה אומר

שקראו את המאמר כמו שצריך. לכבוד הוא לי. אני מקווה שאוכל בקרוב לצאת קצת לשטח בצפון,לבדוק כמה אתרים של דו-חיים, ולחזור עם צילומים ומידע עדכני

glock X

New member
מאוד מסקרן מעניין ומחכים תודה אחי

קראתי הכל, התמונה גם של הסלמנדרה מאוד יפה, ייצור מאוד הזוי ויפה, כאילו שייצא מסידרה של הולמארק
, על כל פנים תודה על המידע.

רותוש

New member
זה היה רמז על זה שלא רציתי לצאת

מהבית בשביל לצלם דו חיים?

tesnake

New member
"ודי לחכימא ברמיזא"...

ואם זה יגרום לך לצאת ולנסות לצלם סלמנדרות כתומות בטבע(ולשים בפורום כמובן) אז אשריך
.

רותוש

New member
מה שמושך אותי בנחשים

זה שחיה כל כך קטנת ממדים, גורמת לכל כך הרבה אנשים לפחד ממנה פחד מוות, וזאת ללא קשר לסכנה האמיתית שהחיה מציבה. כל כך הרבה עוצמה מרהיבה בשרוך ארוך. לא מושך אותי הצורה, היופי, העובדות הביולוגיות המדהימות. אני גם לא אחת שאוהבת את כל בעלי החיים באשר הם, ולהפך, את רוב החיות אני מעדיפה על האש ובפה שלי. אני אוהבת כלבים סוסים ונחשים, וכל השאר מצידי, אם הם טעימים אז מצויין ואם לא אז שיחיו את חיהם רחוק ממני...כי מה שאני לא סובלת זה לכלוך, פרעושים, והרס רהיטים. אז צר לי...

tesnake

New member
ואני רציתי להמליץ לך על הספר

"גן חיות במזוודה" של ג'ראלד דארל...הפסד שלך. ורווח לכל מי שיתעניין. למי שמתעניין , אני יכול להמליץ על אתרי בצפון שראיתי בהם ראשנים של סלמנדר כתומה(salamandra salamandra) וטריטון הפסים(triturus vittatus).

רותוש

New member
אם כבר בהעלבויות עסקינן....

בחתימה שלך... זה אמור להיות Make לא?

BabaGee

New member
לא ממש .....

זה אמור להיות ב present simple אם אני זוכר את הדקדוק שלי נכון (ואני מניח שאני לא זוכר , משהו כמו נושא ונשוא אצלנו ב hebrish ) . בתרגום חופשי משמעות המשפט אמורה להיות משהו כמו "הבשר של פרות קדושות הוא הבשר הכי טוב לעשיית המבורגרים" ולא משהו כמו נניח " פרות קדושות מכינות את ההמבורגרים הכי טעימים" כי הם ממש לא !!! שימי פרה קדושה ליד ירקות והיא מכינה מרק מצויין ! או אפילו ירקות מאודים !! הן חזקות בזה בטירוף אבל תזרקי עדר שלם ליד המנגל ואין להן מושג מתי הופכים את הבשר !! וממש לא התכוונתי להעליב . זה חוש ההומור המעוות שיש לי (או שאין לי). מה שבטוח שזה לא נכתב במטרה לפגוע, אני גם לא צלף מי יודע מה ככה שלא הייתי מצליח לפגוע גם אם הייתי מנסה. (שימי אותי מול פרה קדושה ואני לא אפגע בה אפילו עם כדור פורח.)

רותוש

New member
בכל אופן

מה שהתכוונתי היה לשאול קצת בחוצפה על טעות הדיקדוק בחתימתך, קרי, שאני מעליבה ולא להפך...

למעלה