דורבן

sarah111

New member
דורבן../images/Emo55.gif

הי לכולם, נא עזרה ממטפלים שעבדו על דורבן בעקב וממש יודעים מה עושים. גם מטופל חדש עם דורבן וגם לאבא שלי דורבן בעקב שמאל (מהתקופה האחרונה, טרי טרי). מי שיודע תהליך הטיפול אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. ושוב תודה ושבוע טוב

csh018

New member
הטיפול בדורבן הוא קודם לזהות את

את היציבה הלא נכונה. ואז לנסות לתקן. בהיבט הנפשי דורבן מלמד על התקרקעות במקום לנוע קדימה, כלומר חוסר בצאקרה ראשונה, אם ננסה לתרגםזאת למונחים ברורים יותר :איבוד עוגן: בעיות כלכליות, מחלה קשה שלו אן בני משפחה..היציבות שהיתה קודם נשמטת. והוא תוקע חזק באדמה מנסה להאחז. אני נעזר בEUQVIVITUM זו תמצית אם. עבודה בלחיצות באלמנט אדמה לא על הדורבן. ועד לריפוי אני מבקש לקנות טבעת שמונעת חיכוך של הדורבן עם הנעל. בהצלחה שלומי

sarah111

New member
תודה ואם אפשר שאלה נוספת..

הי שלומי, תודה רבה מאד על עזרתך. התשובה היתה מפורטת ומובנת. לאדם עם דורבן חסרה אדמה/הקרקע נשמטת מתחת לרגליו מחזקים אדמה וכמובן לא עובדים על הדורבן עצמו. שאלה נוספת: מתי תחול הטבה, מתי יוכל המטופל לדרוך על הרגל? למעשה, שאלתי היא - כיצד הטיפולים יכולים להיטיב הליכתו, לאפשר לו לדרוך על המקום הכואב? תודה ויום טוב יפעת

csh018

New member
הטיפולים יטיבו ברגע שהעודף שנוצר

יחזור לדם או יספג כמו שצריך בעצם והבלט ( הוא הדורבן ) יעלם. אני נזכר שחברה סיפרה לי שטיפלה בדורבן בעזרת קוורץ. עזרה צריך לדע לעבוד עם הקוורץ זהירות!!!!!!!!!!! השילוב של הטיפול הפיסי חזרה ליציבה תקינה יחד עם שיחה מודעות וחיזוק של צאקרה 1 עם אלמנט אדמה יגרמו למזור. לגבי משך זמן אין לי תשובה בהצלחה שלומי

sarah111

New member
תודה רבה שלומי

וכיף שיש פורום כזה שתומך ועוזר. שמחה להצטרף לשורותיו. יפעת

avorly

New member
sarah111, ברוכה הבאה בצל פורומינו

בעיות ברגליים יכולות להראות גם על פחד קיצוני, או חוסר יכולת להתמודד. האם יש איזשהו שינוי שעבר המטופל שלך בזמן האחרון ולא הפנים אותו? או אולי לא התרגל אליו?

sarah111

New member
בהמשך לשאלתך על הדורבן

כמובן ואת זה כבר הבנתי לבד, הוא צריך למכור את הבית שלו ולקנות בית חדש...ומדובר על אדם בן 74. הוא גם שאל אותי אם בזכות הטיפולים ברפלקסולוגיה הדורבן יעבור לו...? מה דעתך? בינתיים הוא שם ספוג. בבדיקה אצל אורתופד התגלה שזה לא דורבן אלא שכבת שומן שהתדלדלה ולכן הכאב בעקב. הרופא אמר שזה יעבור תוך חודש חודשיים ושימשיך לשים את הספוג. מה דעתך? תודה יפעת

avorly

New member
דורבן-

הסבר מערבי: לועזית: spur, bone spur, heel spur, plantar fasciitis דורבן היא בליטה גרמית קטנה בעצם העקב, הנוצרת בשל עומס וחיכוך יתר באזור כף הרגל ותנוחה לא נכונה של כף הרגל בזמן הליכה. הכאב המלווה דורבן אינו נובע מהבליטה אלא ממתיחה של החיתולית (פציה) הפלנטרית, שהיא רצועה עבה של רקמת חיבור המתוחה לאורך כף הרגל מעצם העקב ועד הבהונות. מקום אחיזת החיתולית בעצם העקב נמתח ונהיה דלקתי. התסמינים כוללים כאבים חדים בעקב, המוקלים במנוחה ומוחמרים בתחילת הליכה ובצעידה על משטח קשה. רוב הסובלים הם אנשים בגיל העמידה בעלי עודף משקל או בעלי מדרך כף רגל המסובב כלפי פנים. בצעירים דורבן מופיע באנשים לא מאומנים המגזימים בפעילות גופנית. האבחנה נעשית ע"י בדיקת רופא וצילום רנטגן. הטיפול כולל מנוחה, רטיות קרח, הרמת הרגל, מדרסים מיוחדים, ירידה במשקל ומתיחות של גידי העקב וכף הרגל לפני דריכה על הרגל או לפני פעילות גופנית. להקלה על הכאבים ניתן לקחת תרופות נגד כאבים ודלקת, או לקבל הזרקות סטרואידים לאזור הכאבים. מתוך infomed.co.il הסבר הוליסטי- אדם שתקוע, משהו מפריע לו בדרך. מצד שני בגלל הכאב תהיה נטייה לעמוד יותר על קצות האצבעות ולמעשה להעמיס על אלמנט האוויר והאש.

sarah111

New member
תודה רבה על תשובתך ../images/Emo13.gif

עדיין לא ברור לי איך אני יכולה לעזור ברפלקסולוגיה- לעשות הנעות לחזק את איזור האדמה מסביב לדורבן הרגעה מה? ושוב תודה יפעת

למעלה