דופק בקרב

נדב פ1

New member
ניהאו :

שלום לך Nihau , אין צורך להאשים בהכרח את הדוד סם ( ג'ורג' בוש ) ואומת ה Cowboys הבריונים שלו . התופעה בדבר אלימות באמצעי בידור קיימת עוד קיימת , ולאו דווקא בארצות הברית של אמריקה . אני למשל , כשהייתי צעיר נהגתי לקרוא לא מעט ספרות פנטזיה , כמו גם לנבור בעולמות של משחקי תפקידים וירטואליים , כמו גם משחקי עט ונייר סטייל D&D Third Edition ו AD&D Second Edition , EarthDawn וכו' - עד שבשלב כלשהו כשתהבגרתי בגיל 15 הבנתי דבר מה שגרם לי להפסיק כליל עם הספרים , משחקי המחשב ומשחקי העט ונייר . מה היה הגורם המדובר לדעתך ? ובכן - התשובה היא , שפשוטו כמשמעו הבנתי או אז שספרי הפנטזיה הם לא יותר מספרי אקשן תחת רומנטיזציה . לא משנה אם תקחי להמחשה את LOTR של טולקין , Wheel Of Time של ג'ורדן , בליגראד ומלוריאן של אדינגס , שנארה + The Word And The Void Trilogy של טרי ברוקס , Dragon Lance של וויס והיקמן + כל התוספות המאוחרות , נובלות רבות של סטיבן קינג או טרילוגיית " אוריאן " - בסופו של דבר אם תבדקי זאת , תגלי שלפחות 80 אחוז מהמלל בספרים מושקע בהיסטוריה של מלחמות , תיאור של מלחמות , תכנון מלחמות , פלפול על מלחמות , עלילות גבורה וכיוצא בזה . נכון שיש שם את האלמנט המיתי של הכשפים וכו' , אבל בסופו של דבר - אני לא רואה לוגית הבדל בין תיאור בספר פנטזייה של דריזט דה'אורדן חותך גובלין לבין חייל אתיופי יורה במחבל , באותו האופן ואני לא רואה הבדל בין תיאור של אלמיניסטר משלח כדור אש לבין תיאור של F15 מפגיז שיירת טנקים . היינו הך בשבילי . היינו הך , אלא שאת המלחמות האמיתיות אני יכול למצוא כאן , ואין לי צורך לשקוע בספר בשביל זה . כך שבסופו של דבר - אם את ניהאו - תעבירי את כל הספרים המדוברים דה-רומנטיזציה , תגלי שרובם ( ואני מדגיש - רובם ) הם ספרי אקשן Per Se. כל שכן לגבי משחקי התפקידים במחשב , ואני אפילו לא אדבר על משחקי האק & סלאש כמו Diablo , Revanant , Nox - אלא אפילו משחקים של ה Forgotten Realms דוגמאת Icewind Dale , Baldures Gate , Throne Of Bhaal או משחקי Might & Magic ( אני שיחקתי ב 6 , 7 ו 8 ) , Morrowind , NeverWinterNights וכו' - בסופו של דבר כולם מסתכמים באקשן אינטליגנטי תחת אצטלה רומנטית אומנותית - אותה ניתן למצוא בנקל במקומות אחרים - בלי להשקיע זמן במשחקים המדוברים . ההאשמות נגד הדוד סם ומדינת ה Cowboys עשויות להיות במקום, אלא שהתופעה הרבה יותר רחבת היקף מאשר היית מעלה בדעתך . בהתאם לכך , אני אישית מעדיף להשקיע זמני במוסיקה , תיאולוגיה , מדעים , ידע , אומנויות לחימה וכו' על פני השקעת זמן בספרים אלו שלא תורמים להתקדמות התודעה שלי מעבר לבידור זמני . אין לי בעיה עם ספרים , אני עצמי כותב 9 ספרי סיפורת וספר תיאולוגיה אחד - אבל הנושאים של כולם בלי יוצא מן הכלל הם מעבר לאקשן מטובל ברומנטיזציה ימי ביניימית . אפשר למצוא בספרים אלימות *מלחמתית* מדי פעם ופעם , אף על פי שאשר עושה מבחינתי את ההבדל בינם לבין ספרים אחרים הוא שהספר מעביר רעיונות , תחושות וגם מסרים - והיות וידוע לי שטולקין בז לאלגוריה ( כמשתמע מדבריו ) , אזי לי אישית אין מה לחפש בשר הטבעות - ואני מציע לבדוק היטב את כל המתרחש סביבנו לפני שמפנים את האצבע כלפי ארה"ב של אמריקה , תהי תרבותם שטחית , רדודה ופתטית ככל שתהיה .

twc

New member
זה לא אוקסימורון

לסלוד מאלימות בפורום אומנויות לחימה

Nihau

New member
לא, כולנו כאן למטרת הגנה עצמית

או לפחות זה מה שאמרו לי.

Nihau

New member
(...)

ואני כאן (בארניס) בגלל שיש לי חרב ורציתי לדעת איך להשתמש בה
...

Nihau

New member
נקודה מעניינת

אכן חלק יפה של הפנטזיה הספרותית מתרפק על נוסטלגיה רומנטית דימיונית של ימי ביניים זוהרים בחשכתם והאצלה של אלימות לסוגיה המגוונים כשיטה לפתור בעיות. אולם יש גם את החלק היפה שלא סובב הרג חסר טעם ומחלמות ויש לא מעט כתבים פציפיסטיים באופיים ומרתקים בדמיונם. לא שאני מנסה לשכנע אותך לקרוא ספרות מז'אנר שאתה לא אוהב. על טעם ועל ריח לא אתווכח איתך. לגבי המאמר- הוא נשען על סדרת מחקרים ממוקדים שנעשו בכל העולם אבל בעיקר בארה,ב ונכתב עבור אמריקאים כך שהמיקוד שלו מתבקש. בייבי יי מסרה כמה פרטים מרתקים על המציאות בארץ ועל הנושא בכלל. בתקווה היא תרחיב ונוכל לדבר על כאן ועכשיו במקום שם דאז.

נדב פ1

New member
היי .

אמת ויציב , אכן קיימים סופרים שכאלו , אבל שימי לב שאצל רובם המוחץ ההתמחות הגדולה היא לא ספרי פנטזיה , כי אם ספרי מדע בדיוני - לדוגמא על קצה המזלג - אייזיק אסימוב שהיה מדען בעצמו , רוג'ר זילאזני שהיה חגורה שחורה באיקידו והתעניין במזרח הרחוק ובתעופה - כתב ב Lord Of Light בשנות ה60 רעיונות שהתנועה שלי מקבלת בוריאציה שונה במקצת , אותו זילאזני ששילב בסדרת אמבר רעיונות פילוספיים ומדעיים נהדרים . קחי לדוגמא את סילברברג , שכתב מלבד סדרת " מג'יפור " המפורסמת את היצירה הפואטית-מיסתורית-פילוסופית הנהדרת " ספר הגולגולות " עליו לא אכתוב מפאת אי רצוני לציין ספויילרים . דוגמא נהדרת לא פחות היא הסופר אלדוס האקסלי שהיה בעצמו מומחה לביולוגיה , כמו גם צלל אל תוך נבכי המאגיה בזמנו הפנוי . האחים גרים , היו אגב - מתמטיקאים .

בלי שום רצון להכנס לדיון

חשוב לא לבלבל בין אלדוס האקסלי לסבו, תומאס הנרי. תומאס הנרי היה ביולוג נודע אשר תמך בדרווין ועזר לפיתוח תורת האבולוציה. למרות שבעולם חדש מופלא יש רפרנסים ביולוגים כאילו או אחרים, הם לא אותו אדם. האפור

נדב פ1

New member
שלום מהמזרח התיכון .

Aye Sir , הצדק עמך , רק חבל שלא ציינת שהאקסלי שבא ממשפחה של ביולוגים בחר להיות ללמוד ביולוגיה בעצמו , אף על פי שלמחייתו הוא התפרנס מכתיבה והיו לו עיסוקים רבים שמרבית הקוראים בני זמננו לא מיודעים אליהם . בברכת " תחזור לישראל ונדבר על אתימולוגיה של יוונית עתיקה ולטינית " , נדב .

נדב פ1

New member
אגב , גוטמן ,

למה " בלי שום רצון להכנס לדיון " ? לא יאה לכבודו ?

כבודו לומד כל דקה פנויה

כבודו מטה פעלים ושמות עצם ביוונית עתיקה 12-15 שעות ביום, ולכן לכבודו אין שמץ של פנאי לכתוב תשובות רציניות בפורומים ב"אינטרנט".

מטאטא

New member
האחים גרים- מתמטיקאים?

עד כמה שידוע לי הם למדו משפטים ואח"כ פנו לבלשנות וחקר השפה הגרמנית. אני אשמח אם תביא רפרנסים.

Tonjin

New member
וספר הגולגלות למרות שמו המאיים הוא

יצירת סוונטיז ניאו-היפית בגרוש....

bmt29

New member
סליחה שאני מתערב אבל...

מה לעזאזל כל המילים האלה אומרות???

avshalomat

New member
למרות שתיאורי הזיונים לא רעים לדעתי

אה רגע, פורום לא נכון....

Nihau

New member
צפוי

כן, די צפוי שסופר יחליט שאם לבני אדם הייתה יכולת פוטוסינתזה (או לפחות לשאוב אנרגיה ישירות מהשמש) זה בדיוק יהיה השימוש הראשון שהם יעשו עם עודף האנרגיה...

ransuru

New member
דופק והכרה

בקרב יורה טוב צריך לירות בין פעימות לב על מנת למזער את הסטיה מהצלב. כשאני יורה הדופק שלי נע בין 50-65 וזה בגלל המאמץ הפיזי של התנועה אל היעד. מהניסיון שלי במצבי לחץ, רגיעה ומודעות לגוף מביאים לתוצאות טובות יותר. (יש כמובן את ההיסתיגות של פרץ האנדרנלין הראשון אבל הוא נמשך בערך 10-15 דקות כמו בטבע כשחיה מתגנבת, אוגרת כוח ומסתערת על הטרף שלה) שבת שלום לכולם.

לא הבנתי

יורה בקרב? במה אתה מתאמן, קליעה? ואיך "מאמץ של תנועה אל היעד" מעלה לך את הדופק רק ל65 פעימות?

ransuru

New member
MARTIAL ARTS

לא הסברתי את עצמי טוב בפעם הראשונה אבל הכונה היתה לתאר מצב של תנועה חבויה לכיון המטרה וירי. אני מדבר על הצבא כמובן ואני משליך על הפסיכולוגיה של העימות בכיון הזה. אם אתה לוקח את העימות כחלק מהחיים אז הוא נהייה פחות מרתיע ואתה יכול לתפקד באותה רמה כמו במצב רגיל. (או לפחות לשאוף לכך) המלצה: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0804116377/qid=1122122622/sr=2-1/ref=pd_bbs_b_2_1/002-4748852-3708035

למעלה