"דוס מזדיין"

ממש לא!אני עושה מה שבא לי בלי לפרסם

בפורום הדברים הנל נאמרו כהלצה.נא לא להציף לי תמסרים.טנקס

עץ שתול

New member
מוכר מאוד

אף פעם לא נפגעתי ממה שאנשים אחרים היו מטיחים בי, לפעמים זה אפילו שיעשע אותי. אם כבר יש משהו שאולי כן היה מפריע לי, זה שכך הם מסתכלים על בחיר המין האנושי. היום כשמישהו זורק לי מילה זה כבר לא מזיז לי, פשוט כי בראש שלי אני כל כך דומה לחילוני ההוא. יתרה מזו, אולי אחרי כל מה שאני עברתי בתוככי המחנה הזה, בגלל שאני מכיר מקרוב את הבלוף והצביעות האיומה של האנשים האלה, את הכוחניות והשחיתויות שמתגלגלים מתחת לשטיח, יתכן שאני מתעב את החרדי אפילו יותר. ומה שבטוח הוא שלי להבדיל מההוא, יש לפחות סיבות טובות ומוצדקות לשנוא את החברה שבתוכו אני גדל.

כן, גם אני חוויתי מקרה דומה

הלכתי ברחובות ת"א ולפתע נגשה אלי אשה ממש זקנה ופלטה בכעס "עד לפה הגעתם". אני ממש מבין למה זה מתנקז בפסח, ואני ממש מזדהה איתם, מה בקשתי כולה פיתות.

לא נעים אבל...

מעדיף אותם ככה מאשר בהרצאות של אמנון יצחק ואז הקולות שלהם הולכים לש"ס ולחיזוק כוחה של היהדות החרדית. לגבי אנטישמיות, לא בטוח שהאנטישמים לא צודקים בהרבה דברים, הרי היהדות באמת מטיפה לשנאה ולגזענות נגד גויים, היהודים תמיד היו בטוחים שהגויים טמבלים ולא יודעים מה כתוב בכתבי הקודש אבל הגויים הרי לא טמבלים ורוב הסיכויים שהאנטישמיות מגיעה גם מיחס ההלכה לגויים. כל דבר וכל טיעון לגופו. אולי זה יעזור קצת אם תחשוב שהם לא באמת מתכוונים אליך, כמו שאפגוש מישהו שדומה לשונא שלי ברחוב ואקלל אותו ובסוף יתברר שזה מישהו אחר.

שנאה, הכללות, גזענות. אכן תופעות קשות

נהרות של דם נשפכו במהלך ההיסטוריה בגלל שנאה לשונה והזר. מניסיוני האישי אני מתרשם שיש הרבה פחות שנאת חרדים בארץ יחסית למה שהיה פעם לפני 20-30 שנה.

זה מאותו סוג

אפשר לשנוא בגלל צבע עור, צבע לבוש, דעות פוליטיות, דת, לאום וכו'. הכל נובע מאותו שורש.

אין שום קשר לאנטישמיות חבר..

הצעירים האלו הם יהודים והם לא אמרו את מה שהם אמרו בגלל שיש להם משהו נגד יהודים אחרים.. הם לא היו אומרים את זה לדתיים לאומים.. הבעיה שלהם היא עם החרדים.. יש לחרדים נטיה לתאר ביקורת נגדם כאנטישמיות.. הם פשוט מנסים לשמר את כל העניין של אנחנו מול העולם.. כולם שונאים אותנו.. הנה כמו באירופה עלינו להישאר מאוחדים אל מול האנטישמיות.. מצידי תגיד שנאת האחר, הכללה שלא לצורך וכו'.. מה שאתה רוצה אבל לא אנטישמיות כי זה באמת מופרך מהיסוד וזה בא לשרת את המשך ההתבדלות החרדית..

אבל מי שנוהג כרגע באלימות כלפי יהודים הם

דווקא החרדים.. אז אולי הם האנטישמים? להזכירך יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות אינם פחות יהודים מגדול הרבנים החרדים.. עכשיו תפסו על חם 5 חרדים משחיטים אנדרטת זיכרון של יהודים.. לשיטתך מדובר במעשה אנטישמי? התשובה היא שלא הם אנטישמים ולא שני הצעירים שנתקלת בהם אנטישמים.. מגוחך להציע את זה בכלל

למעלה