דומיננטיות

דומיננטיות ../images/Emo152.gif

מהי התכונה הדומייננטית ביותר אצלכם- לטוב ולרע
האם לתכונות הדומיננטיות שלכם יש חלק בהתמודדויות השונות שלכם
פרטו

reedgreenwhait

New member
לרע, רק לרע...

התכונה הכי דומיננטית אצלי זאת הדיכאונות. בטח שיש לזה חלק בהתמודדויות שלי, היא גורמת לי לא לרצות להתמודד, להתייאש, לרצות למות וכו'.

לקשמי

New member
ביישנות

זאת התכונה הדומיננטית אצלי, המופנמות שלי. לא יודעת אם זה לטוב או לרע, לאנשים יש נטייה להחשיב את זה כתכונה טובה אבל בהרבה מקרים היא מציקה ומגבילה. אם כי בטח יש לה גם יתרונות, כך שזה לא שחור או לבן.

reedgreenwhait

New member
אני חושבת שזה...

דווקא שחור ואולי גם אפור כהה... להיות ביישנית זה מעצבן. ביישנות קיצונית פוגמת בכל תחומי החיים. רק במקרים בודדים מאוד ביישנות יכולה להיחשב ליתרון...

לקשמי

New member
קבלה עצמית

מה שכתבתי נובע בעיקר מזה שעם הזמן למדתי לקבל את עצמי כפי שאני, והכוונה היא לקבלה אמיתית. הייתה תקופה שחשבתי שביישנות היא רק דבר רע ו"ירדתי" על עצמי בגלל זה וכו', (מחשבות שאגב, לא פעם גרמו לי לדיכאון). עם הזמן כאמור למדתי לקבל את עצמי, אני מאמינה שבביישנות יש גם הרבה צדדים יפים, כמו בכל דבר בעצם. זה לא אומר שאני צריכה להישאר עם אותה ביישנות ולא להמשיך לצמוח, אבל הצמיחה והשינוי יבואו מתוך קבלה ולא מתוך כעס על עצמי או שיפוט. זאת פשוט נראית לי גישה הרבה יותר בריאה

קבלה עצמית ../images/Emo13.gif

נראה לי שהתכונה הזו גברה, בדומיננטיות שקטה, על התכונות האחרות.

לקשמי

New member
הלוואי ../images/Emo4.gif

אני כן יכולה לומר שזאת תכונה שאני מנסה לפתח, לפעמים זה מצליח לי ולפעמים לא. למשל, היום קיבלתי נזיפה בעבודה בגלל משהו שהיה קשור לעבודה שעשיתי. עד עכשיו לא הצלחתי להירגע מכך, למרות כל הטכניקות שאני לומדת ביוגה. האם זה נקרא קבלה עצמית? לא, אבל זה משהו שצריך לעבוד עליו.

sunshine2004

New member
חוסר קבלה עצמית =? חוסר הערכה עצמית

זאת התכונה הדומיננטית שלי...שעליה אני מנסה לעבוד.. זאת תכונה שמושכת לחיים שלי כל מיני דברים שאני מתפשרת עליהם, כי אני לא ממש מאמינה שמגיע לי יותר טוב... או שאני בעצם "מפחדת" לעזוב משהו מוכר בשביל משהו יותר טוב...

לעזוב משהו מוכר

זה באמת די מפחיד. אבל העניין הוא, שזה באמת רק פחד. רגש לא רציונלי, שתמיד תמיד מגיע כשיש צומת דרכים, פניה לא מוכרת, משהו חדש - בקיצור. ואז, אם מקשיבים לפחד, אפשר לחיות חיים שלמים במצב לא טוב, רק כי הוא מוכר כבר. בגלל שאני די מפחדת משינויים, אני עושה שינויים בחיי בצורה מאד מאד איטית.

ממה בעצם לא הצלחת להרגע?

מכך שנזפו בך? ממה שזה אומר עלייך לדעתך? מכך שעשית טעות? ממה בעצם?

לקשמי

New member
באותה שנייה

לקחתי את הדברים אישית, חשבתי שאני באמת לא בסדר ושמגיע לי שנזפו בי וכו'. זה גם היה הפחד, כי נכנסתי לסרטים שבטח יפטרו אותי מהעבודה וכו' (ואני עכשיו צריכה את העבודה הזאת יותר מתמיד, גם בשביל פרנסה וגם כי אני רוצה לעשות קורס מורים ליוגה, שזה דבר שעולה המון כסף). אחר כך הבנתי שהטעות הזאת בעצם לא הייתה טעות שלי, אלא שהוטעיתי אבל עדיין הייתי פגועה ולקח לי זמן להירגע מכל העניין.

opalit

New member
רגישות

לטוב ולרע. ויש כמה שאני לא יכולה לפרט.

למעלה