דומה ל...

דומה ל...

שלום, אני גרוש ללא ילדים. למה זה חשוב? בדיוק על זה רציתי לדבר איתכם. לאחרונה התחלתי לצאת עם מישהי. כבר כשהיא נכנסה לאוטו, משהו בפנים שלה הפריע לי אבל מהר מאוד, כשהדייט נמשך, זה נעלם והדייט היה מוצלח מאוד. בפגישה השניה קרה משהו דומה רק שהפעם זה היה בקשר למבנה הגוף שלה והשיער. רק כשהגעתי הבייתה, אחרי הדייט השני, נפל לי האסימון. הבחורה דומה לגרושה שלי. אני לא יכול לומר דברים טובים על הגרושה שלי ואני לא בקשר איתה כבר כמה שנים ואני בטוח שזה משפיע עלי בכל מה שקשור למשיכה שלי כלפי הבחורה. אין הכוונה לעובדה שאם תשימו אותן אחת ליד השניה אז לא תוכלו לדעת מי זו מי, אלא זה נראה שמדובר בתבנית דומה לשתיהן עם שינויים הכרחיים מכיוון שבכל זאת מדובר בשני אנשים שונים ללא קרבה משפחתית, או ככה לפחות אני מקווה
. היא לא מגעילה או דוחה אותי, זה לא המקרה, אבל המחשבה הזו פשוט מפריעה לי. התלבטתי מאוד האם אני רוצה להמשיך, והחלטתי שאני אתן לזה עוד כמה דייטים בעיקר בגלל שאפשר לומר שזה הדבר היחיד שמפריע לי, עם שאר הדברים, מהמעט שאני מכיר כרגע, אין בעיות מיוחדות. עברנו עוד כמה דייטים והעניינים התקדמו מהר מהצפוי וכבר עשינו את מה שעשינו וזה נראה שמבחינתה זה רק קירב אותנו עוד יותר מה שהכניס אותי למלכודת, קיוויתי שאחרי המעשה, זה גם יקרב אותי אבל בינתיים זה רק משתלט עלי יותר והבילבול נעשה פחות ופחות נוח. עברתי מזמן את השלב של "זה נראה לי שאנחנו לא מתאימים" ואני בטח לא יכול לומר לה את הסיבה האמיתית. אולי מפה אוכל לקבל עזרה, איך לדעתכם, אני יכול או מומלץ לי להתמודד עם המצב? תודה על רגע מזמנכם

אתה בעצם מחפש סיבה..

להפרד מהבחורה אחרי ששכבת איתה? אז כן, שום תירוץ לא יעזור, ואין כמו האמת - היא דומה לגרושה שלך, ולך קשה עם זה, מה היא תעשה עם העובדה ששכבת איתה ועכשיו נזכרת..? תצטרך להתמודד.

נקודה חשובה

אם אני אמצא דרך שתגרום לי להפסיק לחשוב על זה וכן להישאר איתה, הרווחתי, כך שלא, אני לא מחפש סיבה לזרוק אותה אחרי ששכבנו אלא בדיוק להיפך תודה

seelinewoman

New member
היא לא אשמה והיא לא הבעיה

היא בסך הכל היא. אתה זה שלא סגר דברים עם הגרושה שלו, או יותר נכון - אתה משליך עליה את העבר שלך והתוצאות שלו. אתה חושב שאם היא דומה לה פיזית, זה ייגמר אותו דבר. זה נשמע לך הגיוני? אולי אין קשר?

ברור שהיא לא הבעיה

לא שאלתי איך אני פותר אותה (את הבחורה) אלא איך אני פותר את הבעיה שלי מולה, ולכן הדגשתי שמבחינתי, אני מעדיף לפתור את הבעיה שלי ולהישאר איתה ולא לקבל הצעות לאיך ומה לומר לה בשביל להיפרד. העניינים עם הגרושה שלי נגמרו לפני לא מעט שנים, זה היסטוריה אבל שורה תחתונה, היא מזכירה אותה. מאז הפרידה הייתי בקשרים ויצאתי עם בחורות ואף פעם לא הייתי במצב הזה, אז זה לא מצב פתולוגי שכל דבר אני משליך על הגרושה, מדובר במקרה הזה ספציפית, שנפל עלי משום מקום, די בהפתעה יש לומר. אני לא עושה את הקשר בין המראה שלה לאיך זה ייגמר. תחשבי שאת יוצאת עם בחור וכל פעם שאת רואה אותו, הוא מזכיר לך מישהו מהעבר שלא היה לך איתו קשר טוב, בלשון המעטה. תודה

השוואות בגדול זה תמיד רעיון רע.

כמה זמן עבר מאז הגירושין ? אז אל תעשה שום דבר נמהר, תמשיך את הקשר איתה, תתמקד בכל מה שטוב בה שעושה לך טוב בקשר.

מכירה את העניין הזה

בשלב מסוים, התפיסות והדימויים של הקודמת, יעלמו ובמקומן ההגדרות של הנוכחית יכנסו במקום זו של הקודמת אצלך. זה לוקח קצת זמן, אפילו כמה חודשים. אם היא שווה את זה, אז לא הייתי נפרדת ממנה בגלל זה.

כנראה פספסת את התגובה שלי

שאומרת שהתגרשתי לפני כמה שנים והיו לי כבר כמה וכמה קשרים, והרבה יותר מזה, דייטים וזו הבחורה הראשונה שאיתה זה קורה לי

☼☼

קראתי את כל התגובות שלך לפני שהגבתי. קרא לעומק את מה שכתבה לך הנשמה מעלי ואח"כ את התגובה שלי המון

too addictive

New member
כן?

אני אסתכן ואמר שאולי היא לא באמת דומה לה כמו שאתה חושב, ואולי זה זה התחיל כסערה בכוס מים שהיום ניראת לך כמו הוריקן. חוץ מזה, יש טווח לא גדול מידי של תכונות, אבל כולנו מאמצים אותן ומפרשים אותן בדרכים שונות. כך קמצן אחד, לא חייב להיות דומה לקמצן אחר, ובחורה רגישה אחת, לא תתנהג כמו בחורה רגישה אחרת. חוץ מזה. אני בטוחה, שגם אם היא דומה לגרושתך, זה לא בהכרח דבר רע. זאת פשוטא ההשלכה של האופי של גרושתך עליה, ויכול להיות, כמו שכתבתי, שזה על לא עוול בכפה.

you got me all wrong

כמובן שגם באופי יש כמה דברים דומים אבל בגדול דווקא בקטע הזה היא לא מזכירה לי אותה. אני מדבר נטו על מראה חיצוני, זה גורם לכך שכאשר לדוגמה אני מחבק אותה אז זה מרגיש כאילו אני מחבק את גרושתי (שאותה לא חיבקתי כבר כמה שנים)

המשכתי כרגיל

ובלי ששמתי לב, מה שפעם היה מפעיל זכרונות על בן הזוג הקודם, התחלף בזכרונות וחשיבה על הנוכחי.

אתה לא יכול להתגבר על זה?

אני בטוחה שכשתיכנס לזה יותר ותכיר את הבחורה יותר לעומק היא כבר לא תראה דומה לגרושה, אלא אם כן יש להן גם אופי דומה ואני בספק אם זה יקרה. הסיכויים שואפים לאפס.

אלמוג153

New member
לטעמי

אתה חופשי לא בסדר. אתה בחור בן 34, הייתי מצפה ממך להבין קצת יותר בעיניינים שבלב. "קיוויתי שאחרי המעשה, זה גם יקרב אותי" זה כמו לומר בואי נעשה ילד, זה יקרב אותנו אבל זה כ"כ ברור שזה יסבך את העיניינים...הייתי רוצה לומר לך "תתמודד" אבל אני חושב עליה ואיך שתפגע בה למרות כל מה שנאמר כאן. אתה יודע מה, לפחות תצא בנאדם. תאמר לה את הסיבה האמיתית. שזה פשוט לא מסתדר לך בראש...

אם תחפש טוב...

תגלה ששתיהן מזכירות לך את אמא שלך. כולם "נופלים" לתבניות קבועות. נמשכים לטיפוסים מסויימים. מתאהבים מאותן סיבות באותם טיפוסים. אתה תגלה במהלך הזמן שהיא לא רק דומה לה חיצונית - אלא שיש מרכיבים באישיות שלה שהם זהים. כשיש ספק - אין ספק.

למעלה