דומה ל...

פסיכולוגיה בגרוש

הראשונה לא דומה בכלל, לא פיזית ולא מבחינת אופי לאמא שלי. השניה לא דומה בכלל, פיזית לאמא שלי, מבחינת אופי קצת כן וקצת לא. התרחקתי מאוד מלחפש את מה שמצאתי בגרושתי, לפחות אני יכול לומר שלמדתי משהו ממה שקרה, אחרת מצבי היה רע, כך שמהבחינה הזו, הבחורה שונה מהגרושה ולכן אני מדבר נטו על מראה חיצוני.

אתה לא יודע...

בוודאי שלא בשלבים הראשונים - מיהו האדם שעומד מולך. בהנחה שאתה לא מצוייד בידע או השכלה נרחבת בתחום הפסיכולוגיה או בהכרות מעמיקה עם הטבע האנושי על כל גווניו - לא תוכל לדעת בודאות עד שלא עמדת עם אותו אדם בסיטואציות דומות. עניין ה"דומה לאמא שלך" היה ספק בצחוק. לא ציפיתי לתגובה שונה מזו שהגבת. השוללת דמיון. אבל זה שם. גבר מתחתן עם הדמות שמזכירה לו יותר מכל את אמא שלו ואשה עם האדם שמזכיר לה יותר מכל את אביה. לא מדובר על דמיון גופני או זהות זהה אלא על קווי דמיון. פסיכולוגיה בגרוש או לא - זה כבר ויכוח אחר. והטלת האחריות על המצב שנוצר - בלעדית על גרושתך - מעיד לא מעט עליך.

תהיה לי בריא

אתה מוכן לגלות לי היכן בדיוק הטלתי אחריות, ועוד בלעדית כדבריך, על גרושתי? תכתוב מה שאתה רוצה אבל לפחות אל תמציא דברים

אתה קורא את זה

ומתרגם את זה להאשמה בלעדית של הגרושה שלי במצב שבו אני נמצא? תוך התעלמות מדברים אחרים שכתבתי פה, כי הם לא תומכים בתיאוריה שלך. בקיצור חביבי, אתה צריך לשפר את הצורה שבה אתה מסיק מסקנות

למעלה