דוט נט לעומת java/j2ee

brandon10

New member
דוט נט לעומת java/j2ee

שלום לכולם אני בעל תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות מערכות מידע. למדתי במסגרת התואר 3 קורסי בסיס בתכנות דוט נט. אני רוצה לעסוק בתיכנות ומעוניין להרחיב את הידע. אני מתלבט מאוד בין מסלול תוכניתני דוטנט לבין תוכניתני java/j2ee. רציתי לשאול: 1) איזו סביבה נפוצה יותר בשוק העבודה? 2) היכן קל יותר למצוא עבודה עם כמה שפחות נסיון? 3) באיזו שפה מרוויחים יותר אם בכלל? תודה!

בטיטi

New member
Enterprise

1. למיטב ידיעותי, במערכות Enterprise, כלומר - במערכות גדולות, לארגונים גדולים - JAVA שולט. דוט נט במגמת עליה, אך לדעתי יש סביבה הרבה יותר דיבורים (כמו שרק מיקרוסופט יודעת לעשות), מאשר מעשים. 2+3. לא חושב שיש הבדל, בטח לא מהותי.

מתכNET

New member
אני עובד בחברה מפורסמת ואספר לך

מתכנתי JAVA באים בזוגות אלה שמתכנתים עם JAVA ואלה שמשתמשים עם VI כעורך של C++ (הלווווו!! השנה 2007!!!!!) ככלל אני קורא להם(ולא בחיבה יתרה) אנשי ה COMMAND LINE,שמתי לב שמי שאוהב JAVA יודע גם את כל הפקודות של UNIX.... לאנשי ה COMMAND LINE יש עשרות ADD INS, מיליוני גרסאות, וכלים שאינם חלק אינטגרלי מ IDE בסיסי על מנת לכתוב אפלקציה שמראש נועד למערכת הפעלה מסוימת, הם תמיד יבחרו בדרך הכי מסובכת לכתוב את הדבר הכי פשוט..... הם לא קולטים שיש עולם אחר!!!! בו לא צריך בשביל כל פיפס הכי קטן להתקין איזה ADD IN נידח!!! לסיכום אני מוכן לעבוד בזבל בשכר מינימום ולא לעבוד ב JAVA...מקווה שאני מספיק ברור?!

בטיטi

New member
אל תזלזל בזבל...

היית רוצה להיות נהג משאית זבל, עבודה של שעתיים ביום, ומקבלים משכורת למעלה מהממוצעת בשוק. ולעצם העניין, גם אני שמתי לב שלא מעט מתכנתי JAVA באים מעולם היוניקס, ופחות מחבבים Wizard ו WYCIWYG למניהם, אבל : 1. ההכללה לא רלוונטית 2. אני רואה בזה יתרון, ולא חסרון

ציפי81

New member
זה בהחלט יתרון

אנשים התרגלו לזה שה-IDE מייצר להם את הקוד, ולא פעם, מתוך השאלות כאן בפורום ובפורומים אחרים אני רואה שאין להם לאנשים מושג אמיתי על הקוד שנוצר מאחורי הקלעים. מי שמייצר תוכנה שהוא אינו יודע מה באמת קורה בתוכה הוא לטעמי מתכנת לא מספיק מוצלח. אנשי שורת הפקודה, כהגדרת מתכנNet הם אנשים שיודעים מה הם עושים וזה ייתרון ענק. לא יכולה לראות חסרונות בלדעת פקודות UNIX, רק יתרונות. זו עדיין אחת ממערכות ההפעלה הנפוצות ביותר למערכות גדולות, אם לא הנפוצה בהן.

Nil ref error

1/ לדעתי אין כ"כ הבדל, J2EE הינה מאוד מוכוונת ל enterprise בעוד ש .net מקיפה את כלל סוגי האפליקציות. 2/ לא קל למצוא עבודה ללא ניסיון - באופן כללי עדיף לצבור ניסיון לבד, ע"י פיתוח פרויקטים אישיים והצטרפות לקוד פתוח. 3/ אין הבדל, משלמים לפי הכישורים ולא לפי השפה. אם אתה מחפש שפה שישלמו בה הרבה, אני יכול לתת לך אחלה הצעה על קובול.

ציפי81

New member
../images/Emo45.gif

כמה שאתה צודק, מעולם לא חשבתי שהניסיון שלי בשפה העתיקה הזו יהיה שווה משהו. עד שגיליתי מה משלמים לאלו שאכן יודעים אותה...

מתכNET

New member
תתרחק מ JAVA כמו מסוהא ערפאת...

אני לוקח עכשיו קורס ב JAVA במסגרת התואר,,ונכון שאני משתמש בכלי פיתוח חינמיים,NETBEAN ו ECLIPSE וכולי אבל זה לא אומר שצריך לעשות לי דווקא!!! להתקין מערכת JAVA זה סיוט! תוריד JSR מפה JDK משם ,JSE מ אני לא יודע איפה...ותתפלל(לפחות 3 פעמים ביום),יש לך עשרות גרסאות ברשת בעשרות מקומות אתה לא יודע מי אחראי על מה,מי יתקן את הדרוש ולמה פרץ שר בטחון. זו פעם שלישית שאני מנסה להכנס לתחום של JAVA וכל פעם אני נתקל בחומה של חבורת אנשים טיפשים שחושבים שהם יותר חכמים מ MS אז הם חייבים לתקוע את כפתור ה DEBUG באיזה תפריט נידח שאתה בחיים לא תמצא בלי לעבור בעשרות NG. תאמין לי אני כבר שבוע עובד על אפלקציית APPLET (משהו כמו ACTIVEX CONTROL) שתרוץ ב IE אבל מה...אי אפשר לדבג(בכלים שאני משתמש) את ה APPLET מתוך IE,הנשמע כדבר?!?! איך אפשר לשחרר מוצר ללקוח אם אתה לא יכול לדבג אותו בסביבה כמה שיותר אמיתית? מה זה ה הAPPLET VIEWER הדבילי הזה,מה אנחנו משחקים?!?! אם אתה רוצה להרגיש "קול" ומיוחד תלך על JAVA אם אתה רוצה להיות יצרני שלא תעז לבחור משהו אחר מ .NET (אם אתה כל כך רוצה תכתוב ב J#) עוד נקודה,לפי דעתי JAVA זו שפה מתה!! קח לדוגמא את ה APPLETS ש היה המוקד של JAVA בזמנו היום כבר כולם מבינים שאין סיבה לכתוב APPLETS אם כולם ישתמש ב AJAX. אני אוהב את מיקרוסופט נכון שיש לי ניסיון רב בכלים שלהם,אבל ברוב המקרים לא הייתי צריך לקרוא עשרות דפי HELP על מנת להבין איך עושים את הדבר העיקרי שלמענו הם יצרו את הכלי הספציפי. אני מקווה שאני נשמע מריר,שאתה לא תעשה את הטעות שאני עשיתי....

בטיטi

New member
מר בחור...

לא יודע מה בדיוק אתה צריך ו/או רוצה לעשות, אבל מי שמפתח ב JAVA, משתמש בכלים לא רעים בכלל (ע"ע JBuilder שהינו כלי חזק מאוד), מה גם שלסביבת עבודה צריך להתרגל. אני אוהב לכתוב בסביבות מיקרוסופט, אבל לומר ש JAVA זו שפה מתה, זה פשוט מנותק מהמציאות (מהעתיד
).

EdotK

New member
זה שאתה לא מכיר סביבות פיתוח טובות

לJAVA זה לא אומר שהם לא קיימות. זה סה"כ אומר שאתה לא מכיר. JAVA זו שפת פיתוח חזקה מאוד (ואיטית להחריד..), וגם אם אנחנו מתכנתי .net, צריך לתת לה כבוד, ולו בגלל שכל פיצ'ר ב.net נלקח מJAVA. אני מעריך הערכה מאוד גסה שהפופלאריות היום בישראל די דומה לשתי הטכנולוגיות, אבל אני מאוד מאמין ש.net ינצח. לJAVA יש מספיק יתרונות על .net בכך שהיא יותר זמן בשוק, ולפיכך יש יותר כלים לJAVA, ויותר כלי עזר לJAVA (עולם ה ORM בJAVA מפותח משמעותית יותר מב.net.) זה שApplets זה דבר אנכרוניסטי להחריד זה אכן נכון, אבל זה לא קשור לJAVA בשיט. זו הייתה טכנולוגיה שמאוד התלהבו ממנה אי שם בשנות ה-90, אבל מאז עבר הרבה ביוב בירקון. אף אחד בעולם הJAVA לא נוגע בזה בכלל היום, וזה שמכריחים את מתכNET ללמוד את הפיכס הזה זו באמת לא אשמתה של JAVA. ידידינו מתכNET לומד באוניברסיטה את השפה, וכמו כל סטודנט מוצלח הוא מבואס מרמת הקורס ומבואס ללמוד שפה חדשה שהוא לא שולט בא כמו שהוא שולט ב.net ומן הסתם זה מאוד מתסכל, אבל רוב הביקורת שלו לא נכונה.

user32

Well-known member
מנהל
זה בגלל שאין לך נסיון

אתה מסתכל על זה בעיניים הצרות של סטודנט שלא ראה עולם. כמה פעמים יצא לך להפעיל שאילתה שרצה 12 שעות? ראית פעם מערכת של 20 טרהבייט (20 אלף ג'יגה) שעובדת על דוט נט? הלקוחות הגדולים (ארגוני ענק) שמביאים את רוב הכסף בתחום רוצים עצמה, יציבות, ואבטחה גבוהה וזה משהו שיוניקס, לינוקס ומיינפריים מספקים יותר מדוט נט. תעיף מבט על 20 האתרים המובילים בדירוג אלקסה ותמצא שיותר מ2/3 מהם מריצים שרתי אפאצ'י על לינוקס או יוניקס (תבדוק דרך אתר Netcraft). ולגבי האפלט: אף ארגון גדול לא עובד עם Applet. היום הקונספט הוא להריץ הכל בשרת ולהשתמש בThin Client. אפלט נשאר בעיקר לסטודנטים ומתלמדים. די מדהים שסטודנט שכל הנסיון שלו זה "קורס במסגרת התואר" מרשה לעצמו לקבוע שג'אווה זה לא יצרני. אז בוא אני אגיד לך בתור בעל חברה שמנהל פרוייקטים ענקיים בג'אווה: אם אתה רוצה להיות עצלן ולעבוד בלי להתאמץ בחברות הקטנות לך על דוט נט. אם אתה רוצה לעבוד בארגונים הגדולים באמת איפה שנמצא הכסף הגדול כדאי שתכיר ג'אווה, לינוקס, אורקל וכל השאר. חברות כמו אמדוקס, קומברס, אורקל, IBM, SAP ועוד רבות מבססות את המוצרים שלהם על J2EE.

ציפי81

New member
עבדתי עם JAVA לפני .Net

ואין לי מושג מה אתה רוצה. שפה חזקה, יש כלים מצויינים, ואגב, עבדתי בזמנו עם ה-SDK שלהם, ולמרות שמדובר בקומפילציה משורת פקודה - החוזק של השפה היה שווה את זה, לטעמי. בכל מקרה, יש מספיק כלים טובים לזה, ואני מזכירה לך שהשפה היחידה שהיא באמת ובמאת האחוזים Cross Platform זו JAVA.

brandon10

New member
JAVA

אבל אומרים ש-JAVA ניתן לפתח בכל סביבה (ווינדוז ולינוקס) בעוד שאת דוט נט ניתן לפתח רק בווינדוז

brandon10

New member
אבל לאיפה יש יותר סיכוי להתקבל בשוק

אבל למה יש יותר סיכוי להתקבל בשוק העבודה?

מתכNET

New member
לוותיקים ב .NET יש 5 שנות ניסיון

ולכן יותר קל להתקבל לעבודה ב .NET

מתכNET

New member
זו עוד דרך להגיד את מה שאמרתי....

יש פחות וותק ופחות וותיקים אז החברות מתפשרות על ניסיון מועט ולכן יותר קל למצוא עבודה.

בטיטi

New member
מי אומר ?

JAVA רצה על JVM שניתן להתקין גם על חלונות וגם על יוניקס על נגזרותיו, דוט נט רצה על CLR שמועד לחלונות, אך יש גם פרוייקטים שמיודים ללינוקס (ע"ע פרוייקט מונו). אבל השאלה החשובה יותר היא : האם באמת צריך את זה ? האם באמת יצא למישהו לכתוב מערכת, שבפועל צריכה את היכולת לרוץ על מגוון של מערכות הפעלה ?

למעלה