דוח מהיום

דוח מהיום

אותו דבר חוף בת-גלים 5:30 בבוקר זריקה ראשונה עם בובה לקלאמרי ו......... סלע? יאללה תרגולת לע קלאטץ' גור עד הסוף מחזיק טוב טוב בחיבור של החכה ומושך!!!!! 10 שניות שהחכה כמו בננה ויש פאק!! [כל של התנתקות מווקום כזה בסאונד] מחזיר ומרגיש התנגדות אומר בטח איזו שקית [בונה צריכים לשלם לי על ניקוי חופים] מרים את החכה מהים ו....... לעזעזל מזה!!! יש לזה זרועות אבל זה לא קלאמרי ולא סבידה.... תוך פחות מ3 שניות קולט "!!!!!!!! אבא!!!!!!!!!! תמנון!!!!!!! בוא!!!!!!!!!" החמור לא רוצה להיפרד מהבובה ובליית ברירה מפריד את הבובה מהסיכה ומכניסים אותו לשקית איתה [בכל מקרה הייתי לוקח אותו הבייתה כי עם סבתא שנולדה לייד נפולי וידעה לשחות לפני שידעה לדבר עם הייתי משאיר אותו בים רב הסיכויים שגם אני הייתי נשאר שם] רק לשמוע אותה מדברת אחר כך על איך שזה טעים ומה אפשר לעשות עם זה עשה לי את היום וגם לה! יאללה שיהיה בכיף וחוטים מתוחים לכולם

זה מה שאני מנסה לומר לאבא וסבתא שלי...

כבר רשמתי שאם הייתי משאיר אותו שם היו שולחים אותי פנימה אחריו לחפש אותו

אמממ...

הקוטר שלו היה משו כמו אממממ 30 ס"מ ותאמינו לי שאם הייתי לי את האפשרות הייתי משחרר יצור מדהים אבל כבר הסברתי את הסיבה

botia

New member
חבל על התמנון :(

גם מוגן,גם אינטיליגנטי,גם חי שנים רבות וגם חמוד. חבל !

GoldCoin

New member
מסתבר שלא אינטלגנטי מספיק אם הוא נתפס

לי אישית אין עניין בלהוציא תמנונים מהמים. לא לפתיון ובטח שלא למאכל. אבל... אני לא חושב שצריך להפלות בין יצורי הים השונים. סבידה וקלמארי אפשר להוציא אבל תמנון לא? נשמע לי כמו התייפיפות מיותרת. וזו רק דעתי האישית - לפני שכל היפי נפש קופצים עלי.

נכון

אבל גם בלי כל קשר לזה לא ידעתי שהוא חיה מוגנת וגם הסברת שאבא שלי היה שם ואין מצב שהוא היה נותן לי לשחרר אותו

gaichuk

New member
לא יפי נפש ואולי כן אפליה...

אני מנסה כבר שעה למצוא קישור לחוק הנוגע לתמנון כחיה מוגנת. מה שמצטייר זה שלא מזמן עודכנה הרשימה הישנה והנוסח עכשיו הוא מערכת רכיכות למעט ראש רגליים בים התיכון Mollusca Cephalopoda מוגנת. או בעברית,תמנונים,סבידות ודיונונים אינם מוגנים. צריך לברר את הענין לעומק. רשימת ערכי טבע מוגנים "ראש-רגליים". ברמה הטקסונומית (מחלקות,משפחות,סדרות,מינים וכו') . על הראש-רגליים וסרטונים מדהימים.

גם לי זכור העניין הזה והיה

ויכוח קטן סביב הנושא והתברר אז שהוא לא מוגן. מכל מקום סבתא צודקת התמנון מעדן אמיתי למי שיודע לטפל בו ולבשל אותו כמו שצריך (הידע הזה אצלי מהצד היווני ששם נחשב למאכל יוקרתי). בתאבון. אנסה לברר היום עם החברה שעוסקים בדגים ומדגה אצלנו במחקלה.

יופי

אז זה אומר שעם יצאו לי עוד אני יוכל לקחת גם אותם? באמת לא הבנתי למה קלאמרי וסבידה אפשר אבל תמנון לא....

לאחר בירור התמנון של הים התיכון לא מוגן

יש תמנונים (זנים מסוימים) באוקיאנוס השקט והאטלנטי שידוע שהם מוגנים.

skooby1

New member
תראה איזה דגים אנשים פה תופסים באילת...

דגים שאין ספק בכלל שהם מוגנים כדוגמת הזהרון

alonps

New member
קריאה מודרכת

שלום skooby1, אני בטוח שפספסת את הקטע שנמצא בסוף הדו"ח: "מצלם ובזהירות רבה כל הדגים למעט השורי חוזרים לים"

skooby1

New member
ודג עם פה פצוע יוכל להמשיך לאכול כרגיל?

רוב הסיכויים שהדג ימות מרעב או מהפציעה

GoldCoin

New member
אתה טועה בגדול

אם מוציאים את הקרס/דמוי מהדג כמו שצריך הדג לא יפצע וימשיך לחיות כרגיל. הרי מה עושים בתחרויות דיג בארה"ב? אלפי דגים חוזרים למים לאחר שנפתסו על הדמוי. לכן אם כבר החלטת לשחרר דיג למים כדאי לעשות זאת בזהירות ולדאוג ששום דבר לא יתלש ממנו. אני אשתף אתכם גם במקרה שהיה לי בשבת האחרונה - תפסתי סרגוס של חצי קילו וגיליתי קרס מחוברת לחתיכת חוט בתוך הפה שלו... אז ממשיך לאכול או לא ממשיך?

ran 15

New member
אם דגת בצפון אני מתערב שזה..

אחד ממיליוני הריגים שהשארתי במקום חחח..
לטבע יש דרכים משלו

mbd66

New member
עד היום תפשתי מספר תמנונים שהלכו לפתיון, מצ"ב

עד היום תפשתי בלי שהתכוונתי מספר תמנונים שהלכו לפתיון, מצ"ב תמונה של אחד מהם

avihai23

New member
איך התמנונים כפתיון?איזה

סוגי דגים ניתן לתפוס עליהם??איך לפרוס אותו,לחתיכות כמו סבידה וקלאמרי?

למעלה