דוח דייג יום שישי

ukiuki

New member
דוח דייג יום שישי

אחרי שבוע עמוס שלא יכלתי לגנוב זמן לים מגיע סוף סוף היום המיוחל לאחר התלבטות היכן להתחיל מגיע לנקודה (צפון). במקום מתאספים החברה הקבועים (מעניין שכולם חשבו להתחיל באותו מקום ועוד בלי תיאום). מתעדכן זריז מה עבר עליהם בימים האחרונים. המעניין הוא שאחד מהם הוציא לברק של 2.2 קילו, נדיר במחוזותינו בעונה זו. מתחיל לזרזר עם קומומו סלים ירוק כסוף, הים כמעט פלטה עם גלים של כ 60 ס"מ הנשברים ממש קרוב וכמעט ללא קצף. לאחר כ 10 דקות מקבל זה שלידי תקיפה ויוצאת לו ברקודה של כ חצי קילו. במקביל מתחילות קפיצות רחוקות במיים. זה זמן הברקודות ומניסיון הוא נמשך כרבע שעה לכל היותר. מחליף מייד לR2S בורי הידוע שעבר שחזור לשונית. זריקה ראשונה גלגול איטי עם מקטעים ומקבל תקיפה ויציאת חוט. מהדק מעט את הקלאטש, הדג נלחם ולא מוותר לאט לאט ובזהירות מצמצם חוט ולבסוף גורר אותו על הריף. יוצאת ברקודה יפה באורך 65 ס"מ 1.1 קילו. מספר דקות מאוחר יותר הכל נגמר. ובדרך אומר שלום יפה גם לדמוי שהלך לו בדרך כל הדמויים. עובר לנקודה צפונית יותר, הים בינתיים עלה. מתמקם באזור מעורב חול וסלעים, אזור רדוד. מחליט לנסות ניקל ריידר למרות שיודע שאם לא אתחיל לאסוף עוד בטרם ינחת במיים זה יהיה סופו. לאחר עבודה של כ חצי שעה מקבל תקיפה ונעילה, מביא את הדג כעשרים מטר ממני ומשתחרר. מנסה שוב כעשר דקות ושוב נעילה נותן הוקסט בריא ושוב מביא את הדג ממש קרוב (כ 5 מטרים) ושוב הדג משתחרר. מבחינת הדמוי כנראה שהקרס לא מספיק חדה. הדבר קריטי במשולשת ואני שהייתי עצלן ולא חידדתי אותה שילמתי בשני דגים (טרחונים כנראה לפי המשיכה). בפעם הבאה זה כבר לא יקרה. ציוד חכה דיווה אקסלר 2.89 רולר דיווה קופריקורן 4000 חוט פוור פרו 30 ליברה לידר פלורו 20 ליברה

סחתין ../images/Emo45.gif לא הבנתי את הקטע של

זמן הברקודות נמשך כרבע שעה לכל היותר....מה הכונה ? לפי רשימת הציוד אתה משתמש בלידר פלורו ....עם איזה קשר אתה מחבר בין שני החוטים? ואיזה אורך הלידר? בהצלחה בבאות

ukiuki

New member
תשובות

קודם כל תודה הברקודות פעילות במקום כרבע שעה עוד בחושך ממש לפני הזריחה. אחר כך נעלמות. אני מעריך שזה בגלל הפעילות והרעש שיש במקום (זה מאיפה שאתה יוצא לג'יגינג). אורך הלידר מתחיל אצלי מ 3-4 מטר ומתקצר לאט לאט כתוצאה מבקרה מונעת, עד שקושר חדש. הקשר המנצח באופן מוחלט והמומלץ על ידי זה קשר יפני חזק ביותר ושטוח כך שלא מפריע בכלל במעבר בטבעות. זה הלינק http://www.unitika.co.jp/fishing/knot/leader/leader.htm

תודה רבה על התשובה ...נדמה לי ראיתי

אותכם באותו אזור אגב וזה דיי מעניין המון חברים לדעתך האישית ועם הנסיון שצברת ...האם יש הבדל משמעותי בתפיסות כשמשתמשים עם הלידר פלורו מה הם אחוזי התפיסה שהיו לך לפני השימוש עם הלידר ואחרי? ועל הקשר ...אין מילים ....מכיר אותו ואכן מוצלח ביותר בהצלחה בבאות

פירוט ראפאלה

מה הצבע של הרפאלה גם אני מזרזר לא רע אני הוצאתי טונה של קילו ומליטה תפרט לי את צורת הראפאלה כי זה מאוד חשוב לי כי מחר אני ואבא שלי הולכים לדוג על גדול. צור עימי קשר שמי שלומי ושלך?

ukiuki

New member
שלום שלומי

שמי ליאור הדמוי הוא R2S (ריבר טו סי) אוסטראלי. נפוץ מאוד בארץ וניתן לקנות אותו יחסית בזול (ראה מבצע 4 ב 100 ש"ח) העניין הוא שלחברה היה דמוי מוצלח ביותר צבע S22 JERKEY 100 שלא מביאים אותו יותר (דמוי בורי). ניתן עדיין למצא את האח הקטן שלו אבל זה לא אותו הריקוד. הצבעים החדשים שלו מאכזבים, יותר מידי קישקושים ופסים. לדעתי נועדו יותר לתפוס את הדייג ולא את הדג. חבל.

marko77

New member
סאחטיין ליאור,אני מקווה שלא זנחת את חלום

האינטיאס....

לליאור

שלח תמונה של הרפאלה אז מה אתה מציע כדי לקנות אותו או לא כי יש שלל של רפאלות אני כבר לא יודע מה לקנות יש לי סיליקון יש לי מסירה ורובם מהחוף אני חייב לדעת עם לקנות אותו או לא. ממני שלומי

למעלה