דווקא

דווקא

אנלודע...
בזמן האחרון יוצא לי לעשות דברים דווקא לשם העבירה.
רק כדי להרגיש שאנלא סופר את עולם המצוות-עבירות.
זה רק אני?
מה אתם אוממרים או מספרים מניסיון על הנושא?

שבת שלום
 
דווקא למי?

אם אתה חושב שעדיין אכפת למישהו אם אתה עושה או לא עושה עבירות כנראה לא יצאת לגמרי בשאלה. כשתפסיק לעשות 'דווקא' תדע שאתה במקום הנכון.
 
חחחחח חשבתי עלזה

וזה לא דווקא למי.
זה כאילו לומר שזה לא קיים מבחינתי כי עובדה שממש אבל ממש בקטע אחר לא אכפת לי מזה...
שבת שלום
 


לפותח הדיון:
אם נולדת חרדי, והיום אתה לא נוהג באורח חיים חרדי ו/או אתה לא מחזיק בתפיסת העולם החרדית - אז רוב האנושות יגדירו אותך כ"יוצא בשאלה".

זה שאתה מרגיש צורך (פסיכולוגי) לעשות דווקא - מלמד על זה שאתה בן אנוש, שהרצונות שלו מורכבים לא רק מדברים רצוניים.

מי שמנסה להכחיש את התופעה הזו (בכללותה - שבן אדם לא חושק לפעמים בדברים לא הגיוניים, או בפרט - בתופעה של יוצאי בשאלה שחשים צורך לעשות דווקא וכו') הוא פשוט אחד שמתכחש לעצמו.

וכמובן - שגם לי יש את זה. (כנראה שאני לא יוצא בשאלה). ולמשל - כל חג פסח אני חייב לפוצץ את המקפיא בכיכרות לחם. זה כבר יותר מצורך תזונתי, זה הפך לריטואל שגורם לי לשלוות נפש. שמשרה לי ביטחון שאני כבר לא שבוי בעולם מפחיד יותר.

אני פשוט זורם עם זה. (וקצת פחות זורם עם האמירות המחנכות ו/או מתנשאות על הפנטזיות והרצונות האסורות לפי מועצת המנהלים של היציאה בשאלה).

בהצלחה.
 

N0Way

New member
תודה על זוית הראייה הזו !

גם לי יש את התופעות האלו - קונה כמות מוגזמת של קמח וכו' לפני פסח,
חשק לאפות עוגת מצות בסביבות פורים, וסופגניות בטו-בשבט..
והכי הכי חשוב - ביום שישי אחה"צ להסתובב בבית ברוגע, בנינוחות ובשלווה סטואית. עם מוזיקה שקטה ונשימה עמוקה.
וזה בפירוש קונטרה לימי שישי הקדחתניים הזכורים לי מימי חרדיותי העליזים.
אף פעם לא חשבתי שהדברים האלה הם דווקא. אבל פה ושם היתה לי תהיה, וההגדרה שלך - שזה "משרה ביטחון שאני כבר לא שבוי בעולם מפחיד יותר" -
שופכת על זה אור מסוים.
תודה
 
ועוד מילה אחת, ברוח השיפוטיות שהוצגה כאן

אני חייב לומר, שמי שמשיך לשפוט את הזולת באמות מידע סמי-לוגיות, ומתעלם מהעובדה שאנו בני אנוש עם מערכת צרכים רגשית/פסיכולוגית, הוא הוא זה שלא יצא בשאלה.

אני לא רואה הבדל בין זה לבין אב חרדי שמכה ילד בן 3 בגלל שהוא אמר דבר שקר, והגר"א ציווה על הכאת ילדים שאומרים דבר שקר. שניהם מתייחסים אל האדם כיצור א-פסיכולוגי.
 

sharon29wow

New member
מצטרפת לכל פסיק ונקודה מדברייך, כבשה!

לחיות את החיים בטבעיות בלי לחשוב על אני אעשה כך ומי יראה או לא יראה.

בטח ובטח אם מדובר ברמה אישית, שאתה היחיד שנוכח כרגע בחדר ותוקע חזיר בכיפור מול הטלויזיה

ואף אחד לא רואה., זו אמורה להיות פעולה סתמית ולא מרגשת כמו כל דבר אחר.

הסר מצפון מליבך!
 
אני דווקא לא דווקאית בכלל...

אבל בפסח הייתי בבית עם המשפחה ולא יצא לי לאכול חמץ.. ממש לא בסדר

אז הזמנתי ת'צמי לחברה רק בשביל זה.. (נו, טוב, גם בגלל שהייתי באמת רעבה מהפסח הזה
)

שבת שלום גם לך...
 
נו

את כן דווקאית...
ויש אלוהים על בטוח---כי הפסטה שאכלתי בפסח לא היתה מבושלת מספיק --משמים על בטוח..חחח
 
אכן. הוכחה ניצחת למציאות האל


ועדיין אתעקש על זה שאני לא דווקאית... ואף פעם לא הייתי.
 
למעלה