דווקא

לדעת שזה כלום

כמו אמא שלוקחת את הילד הקטן שלה כאילו למקום שהוא ראה בחושך מפלצת ומראה לו שזה כלום....
נשמע קצת רע.חח
שבת שלום

pokeret

New member
גדולה עברה לשמה ממצווה שלא לשמה

אמר כבר הרבי שלי מקוצק ואני מצטרפת אליו:)

sceptic1

New member
את בטוחה שזה הוא?

זכורה לי איזו גמרא כזאת מנזיר או משהו נידח כזה, אם לא הייתי כותב מהפון הייתי בודק.

שותף שלי

גם כשהוא שבע ולא רוצה לאכול, אם תציע לו טרף הוא ירצה.
אם אין לו כסף כדי לקנות פיצה תציע לו טרף הוא יקנה. (לצורך ההבהרה אציין שלא ניצלתי את זה אף פעם.)
אמרתי לו שבוע שעבר שאם הוא מחפש מה כן לעשות לפי מה שהוא לא היה מרשה לעצמו קודם הרי שלא סיים את תהליך היציאה (כמו שהכבשה כתבה לך).
אבל הדבר שאני רוצה להצביע עליו הוא שאמנם זה אומר שמשהו לא שלם במה ששינית בחיים שלך, (במובן שאתה לא השלמת את המהלך, לא שאתה לא שלם איתו), אבל זה לא אומר שאתה עדיין מאמין.
זה יכול בהחלט לבוא מכך שאתה עושה לעצמך. לא מכריח שאתה מאמין שיש אלוהים ואתה מכעיס אותו. פשוט לנבוע מזה שהגבלת את עצמך במספר כיוונים חלק גדול מהחיים שלך, והיום אתה מרגיש צורך לעשות דברים שלא היית מרשה לעצמך קודם רק כדי להראות לעצמך שאתה חופשי. זה נובע כנראה מחסכים שיצרת לעצמך בהגבלות שהצבת לעצמך בעבר ואין לזה שום קשר לאלוהים.
בדיוק כמו שמישהו שניסה לעשות דיאטה והחליט להפסיק, רוב הסיכויים שיאכל כל מה שהיה אסור לו. טבעי לגמרי ואין לזה שום קשר לאלוהים. (בניגוד למה שקבוצות דתיות גדולות ירצו לומר לך כנגזרת של המושג "להכעיס").
אז תיהנה מהחיים ומריסוק הכבלים שלך כל פעם שאתה עושה את זה, תזכור שזה לא מוכיח או מצבביע על כך שאתה "עדיין מאמין" או כל מיני שטויות מהסוג הזה. אבל זה כנראה כן מצביע על כך שהשינוי עוד לא הושלם ברמה של הפסיכולוגיה האישית שלך ו.. זה כנראה החלק הכי יפה בחיים, או לפחות במהלך המהפכני הזה שאתה עושה. ולכן. אולי עדיף שתשאיר את זה כך כל עוד אתה יכול. תחזיק את ההרגשה הזו, את ההתרגשות הזו. תיהנה ממנה.

בלי עין הרע (חחח
) איזה כתיבה מדהימה יש לך ..מדהימה ונוגעת קרוב ללב ולאמת -כנראה שנחנת במשו!!

פעמים רבות ההגדרה העצמית הראשונית

נעשית דווקא דרך ה- 'אנטי' וה- 'דווקא' אל מול הגדרתך הקודמת, מעין מרד גיל התבגרות המהווה שלב חשוב בבגרות האישית.

אז קח את הזמן, תהנה מהדווקא, תרגיש שאתה מראה לכולם (ובעצם לעצמך) כמה אתה שם זין על החוקים הישנים ותשתדל לפגוע בהורים כמה שפחות.

ואת הגרוש תתרום לצדקה.

זה לא רק אתה..

אני עוזרת ליוצאים ובין הנעזרים יש גם יושב ראש ישיבה ידוע מאוד

אז הוא בא אלי מפוצץ באוכל בפסח במטרה אחת: לאכול חמץ! הוא היה כל כך מפוצץ מקניידלאך ועוגות כשרות לפסח שבקושי אכל גביניה ככה נפוחה משמרים. אבל הוא עשה זאת אכל חמץ בפסח! בשביל זה נסע מבני ברק עד אלי הביתה בנס ציונה....

sceptic1

New member
סתם מתוך סקרנות

איך את יודעת שהוא ידוע?
או במילים אחרות למה את קוראת ידוע?

כי אדם דוס

שמסתובב עם נהג על חשבון הישיבה, שמצטלם מחובק בבר מצווה של הרב ש"ך וכל מיני אדמורים שנוסע לחול על חשבון הישיבה שמגלגל מיליונים....צריך להיות חשוב.
חוץ מזה שמצאתי עליו דברים שהתפרסמו בעתונות חרדית.

מאשר

אכן כוונתיך גם אלי , ובעיני ראיתי עוד דויסים כמוני אוכלים "כביצה" חמץ אצל קלרה המדהימה [הרבנית קוק של היוצאים..]
ולעצם הדיון כאן
לדעתי אין בלעשות "עבירות" דווקא חיסרון כלל וכלל ואדרבא
ידועים דברי המס"י "שהפעולות החיצוניות מחזקות ...וכו,

כביצה או ככותבת או כזית? זה עסק מסובך...

חזו"א? גרִ"ח נאה? במקום להסתבך עם זה, הכי פשוט במקום זה ללמוד גמרא בשירותים.

גם אני הייתי ככה

ועדיין לפעמים
. לפעמים גם יוצא לי לעשות דברים שאחרים חושבים שהם דווקא, אבל הם לא. ולפעמים ההפך...
אבל בגלל שההורים שלי בטוחים שאני עושה דווקא וכל החברות שלי מחפשות אותי בדווקא הזה, בדרכ אני לא דווקאית.
אבל אני מבינה את הצורך הזה. זה החידוש, והלימוד וההרגל של משהו חדש. החופש... קח את הזמן. בסוף הדברים יתאזנו, לדעתי....

למעלה