דוויאב...

Natushka

New member
דוויאב...

אם אני לא טועה, אתה שאלת פעם מהו בנאדם רוחני, ומה אתה צריך לעשות כדי להיות רוחני יותר. אז אני יודעת שזה היה מזמן, ובכל זאת השאלה הזאת לא מרפה ממני בימים האחרונים ולדעתי, זה די פשוט, ז``א בנאדם רוחני צריך להיות בנאדם שאוהב אהבה אינסופית, מלא רוך וחמלה, ויכולת חיבוק אדירה לכל יצור חי באשר הוא.

davyav

New member
היי נתי:cool:

כששאלתי את השאילה הזו טליה ענתה לי שאין כזה דבר רוחני ולא רוחני כולנו יצורים רוחניים . וזה נכון מאוד.כי רוחני זה או כן או לא וזה לגמרה לא משקף את המציאות. בגלל זה יותר נכון להשתמש כמו שטליה כתבה במושג מודעות רוחנית. שהוא המושג שהוא לא כן או לא אלה משהוא רציף,משהוא שנמצא במידה כזאת או אחרת בכל אחרת בכל אדם. מה שאת כותבת זה מאוד נכון בסיס להכל היא אהבה :cool: ללא גבולות, וללא תנאים. אך יש רק בעיה אחד פשוטה וקשה איך להגיע לאליה? איך לעלות את רמת המודעות הרוחנית שלנו ? כן מדיטציות זה דבר חשוב.אנחנו אנשי קבלה משתמשים גם בספר הזהר שלדעתי זה יותר חזק ממדיטציה. אבל אם כל האמצעים האלה איך נוכל להבטיח שלא רק במילים אלה במציאות נהיה כל הזמן באהבה ,אפילו כאשר אנשים לא נחמדים אלינו ואפילו בכככככככככלל לא נחמדים אלינו? זה המבחן האמיתי.שם ברחוב אם אנשים עצבניים ללא מודעות,שם איפה שלא נוח לנו,איפה שקשה לנו. שם ולא רק במדיטציה אנחנו צריכים לשדר אהבה :cool: . שיהיה לך המון אור ואהבה דוד

Natushka

New member
אני גם חושבת

שהמבחן האמיתי הוא במציאות, ביום יום, בתור לבנק שמישהו נדחף לו ובשיא החוצפה לוקח את מה שמגיע לי (התור שלי) למשל! או כשמישהו צועק וצורח עלי בכל מיני סיטואציות כשאני לא אשמה בכלל!! באמת קצת קשה לדמיין אור ואהבה בסיטואציות כאלה, אבל אתה יודע משהו? המודעות הזאת שאנחנו כל הזמן מדברים עליה, זה משהו בלתי הפיך, משהו שברגע שאתה מחליט להיות מאושר, רוחני, טוב יותר או ברגע מסוים שבו אתה מרגיש שהחיים שלך לא מה שרצית ואתה מ ו כ ר ח לשנות אותם, זה משהו שאין ממנו חזרה!! היום עם כל ההתעסקות שלי בעצמי עם כל ההתעסקות בדברים רוחניים יותר, אני בפירוש מרגישה שהפכתי להיות בנאדם סבלני יותר ממה שהייתי, וזה טוב לי. אני גם מלמדת את עצמי סבלנות כמו ששרה לי ביתי הקטנה: ``בלנות סבלנות לא קונים בשום חנות, סבלנות ילדים היא מפתח הקסמים...`` בהחלט יש לי מה ללמוד ממנה!! המון אור ואהבה לך דוד נתי

אלדר

New member
נתי מותר להגיב??????..........

אז בכל מקרה אני יגיב את צודקת שהמבחן חייב להיות במציאות!! אבל מה היא המציאות הזו??? ויש עוד דבר אחד שאני שמעתי וחושב שזה נכון! מה שאנחנו מרגישים וחושבים ועושים זה נראה החוצה טוב מספיק! אז אם אנחנו מרגישים אהבה בתוכנו אז זה גם אמור להראות החוצה נכון? לא ממש לא (לפחות לא בהתחלה) אני יסביר כמו שאמרת כבר נגיד שמישהו דוחף אותנו ועוקף אותנו בתור לבנק אז אנחנו משדרים אהבה ``בסיסית`` אליו זה ממש לא אומר שהוא יקבל אותה! אבל לפחות שלחנו אותה החוצה הוא לא יודע איך לקבל (כמו כמה שעדיין במצב זה) או שאין לו רצון לקבל הוא אולי כועס ומרוגז וחסר סבלנות אז קשה מאוד להקרין אליו אהבה אז צריך קודם להקרין אליו רוגע ורק אז אהבה ואז אחרי שהוא רגוע הוא יקבל את אהבה שמקרינים אליו וזה תלוי איזה רמה של נתינה נותנים! אם היא גדולה אז יהיה קל יותר לקבל ואם מעט מאוד יהיה קשה לקבל אותה! אני למשל אולי לא מקרין אהבה לכולם אבל אני לא מקרין תחושה ``רעה`` זות אומרת שאני לא מקרין רגש כמו עצב כעס שינאה וכדומה... אני לפעמיים מקרין חוסר סבלנות כי כמה כבר יש לי מיזה אבל אף פעם לא דבר אחר אז זה צריך מחשבה בהצלחה ושוב יום טוב לך נתי ולכולם אור ואהבה שלכם tksr

Natushka

New member
אלדר היי...

אני יודעת שמתוך ניסיון בחיים, ההשקפות שלנו משתנות ככל שמתחככים עם אנשים בכל מיני סיטואציות בחיים. אז דברים שהיו ברורים מאליהם פעם, היום הם כבר לא כאלה ברורים. אני יודעת שמרגיז אותך נושא הגיל שלך, אבל אני מרגישה צורך לומר לך שבגיל כזה, שבו מתפתחים כל הזמן, גם רעיונית וגם פיזית, אז כל דבר שקורה בחיים נראה מוגזם ואולי לפעמים קצת גדול ממה שהוא באמת, וכל מילה שנאמרת לוקחים אותה ברצינות תהומית או הפוך. בכל מקרה זה מין גיל כזה שבו מתעסקים הרבה בעצמנו, ביחס שלנו לעולם איך אני עומד מול העולם ויש נטיה לפתח רגישות מוגזמת. זה נשמע לי טבעי שתהיה קצת חסר סבלנות ואולי פזיז. צ`או נתי

אלדר

New member
נתי מה אני כבר יכול להגיד??

לא הרבה אז אני חושב עכשיו על משהו כזה ואני ינסה לענות.... דבר ראשון אני לא מתרגז בנושא הגיל שלי חוץ ממקרים מיוחדים!! כי מה לעשות זה מאוד מעצבן כשאומרים לך שאתה לא יודע כלום ויש לך הרבה ללמוד בגלל שאתה קטין! אז נכון אנחנו (הקטנים) עדיין יש לנו הרבה לפנינו ועכשיו אנחנו רק לומדים בחיים ולא משהו אחר אבל זה מעצבן כשאומרים לך משהו שאתה כבר יודע אותו!! וזה שאנחנו לומדים זה לא אומר שאנחנו לא יודעים כלום!! (אני למשל יודע די הרבה דברים ככה שחלק מהמקצועות אני לא לומד בבית הספר בגלל שאני יודע יותר מהמורים!!) וזה לא רק אני!! אז זה מעצבן נתי מה לעשות ככה זה!! ובקשר להתפתחות הפיזית והנפשית אני לא חושב שזה משפיעה עלי כל כך הרבה! לה לצד זה ולא לצד השני!! אני לא אומר שאני אף פעם לא לוקח מה שאומרים לליבי אבל אני ממש לא עושה את זה דחוף!! אין לי מה לענות לך כל כך אני הרי עדיין לא ``בעל ניסיון`` חיים גדול (אחרי הכל כמה זה כבר 16 שנה?) אבל את שאת כבר יותר זמן מימני (ואת מעוד שונה מימני) יש לך השקפת עולם שונה די משלי בכמה דברים ובכמה אחרים זה די דומה!! אז מה??????????????

נרקיסית

New member
תוספת: קבלה - מדיטציה

שימוש במדיטציה עוד ידוע בימי התנאים. אומרים שגם נעשה שימוש במדיטציות בכתיבת: ספר היצירה, הבהיר וספר הזוהר. יש בהסטוריה היהודית הקבלית מספר אישים שלימדו דרכי מדיטציה, לדוגמה: רבי אבולפיה (המאה ה- 13) רבי יצחק מעכו, רבי יוסף מג`קטיליה וכמובן האר``י (במאה ה- 16) שהראה שצירופים שונים של אותיות המופיעות בספר הזוהר נועדו לשמש למדיטציה (מנטרה). במאה ה- 18 רבי ישראל בעל שם טוב. (שזה כבר בתחום החסידות) הסיבה שדרך המדיטציה אינה שכיחה בדרכי המקובלים היהודיים, באה מתוך ההתנגדות הכללית לדרכה של החסידות ורעיונה הבסיסי.

davyav

New member
היי נרקיסית :cool:

למה החלטת שמדיטציה אינה שכיחה בדרכי המקובלים? לדעתי להיות מקובל זו מדיטציה אחת גדולה ללא הפסקה.זה לראות כל שניה את המימד שמעבר ולחבר עולמות. קבלה ללא מדיטציה זה כמו כדורגל בלי כדור. כמו שציינת ספרי הארי מלאים במדיטציות.ויש עוד הרבה מקורות. כל מקובל האמיתי משתמש במדיטציות קבליות המבוססות על הכח האותיות העבריות. ובסופו של דבר לימודי קבלה בחוגים דתיים מימסדיים אינם נפוצים ונוגעים בכמות הקטנה של תלמידים. רוב תלמידי קבלה בזמננו שייכים לזרמים חוץ ממסדיים ההולכים על פי דרכו של בעל הסולם הרב יהודה הלוי אשלג. ואני לא מבין איך נושא קבלה ומדיטציות מתקשר לנושא חסידים מתנגדים. אור ואהבה דוד :cool:

נרקיסית

New member
קבל - תפוס

מיהרתי להסיק מסקנות מהתשובה הקודמת שנתת. : ) אכן.. אי אפשר לשחר כדורגל ללא כדור : ))) ואי אפשר להגיע לידיעה ללא התנסות. איתך הסליחה - ``אינה שכיחה בזרמים המימסדיים``. (גם בחסידות עצמה יש חלוקה בין `דרכי ההלכה` ו`דרכי הקבלה`) ת`אמת, מצב מדיטטיבי או לא, מי אני שישפוט את הלכי הרוח ומצב התודעה אצל הקוראים והלומדים בקודש באשר דרכם. ``זה לראות כל שניה את המימד שמעבר ולחבר עולמות`` : ) אתה כותב נפלא. זה לחיות עולם רב מימדי. אור נעים נרקיסית

davyav

New member
תודה על המחמאות,אבל B-)

``לראות כל שניה את המימד שמעבר ולחבר עולמות`` ממש לא משפט שלי. אור ואהבה דוד B-)

למעלה