דוד159.....

דוד159

New member
על תברר זה לא יעזור. תראה בתורה יש

נבואה של מי שנתן את התורה. הנבואה אומרת שלא יהיה מישהו שיתן תורה דומה בעולם ולעולם. אם אתה אומר שהתורה ניתנה על ידי אדם איך זה שלא נתן עוד אדם תורה דומה ואפילו עם שינויים שישנם כביכול בתורה שלא משנים את התוכן שלה. (שנויים שלא נמצאים באף שולחן ערוך להלכה אלא בדיונים בגמרא שלא קובעים את ההלכה)

erez zon

New member
דוד, אני אומר לך שכן יש תורות דומות

התורה הבבלית דומה להפליא לתורתנו.אתה חי לך בעולם הנדמה לי,אתה פשוט לא יאומן....... יש לך כבר קורי עכביש על המוח.......אתה לא שם לב ששטפו לך את המוח בדיוק כמו אדם שסיממו אותו. בשבילך,אתה חייב להתעשת.תספר לי בבקשה בזמנך הפנוי מהם מקורות המידע שפנית אליהם כשאתה יודע לאמר לי שאין תורה דומה לתורתך בכל העולם? אני מעוניין בקישורים.האם ניסית להתחקות אחרי מקורות המידע שלך,אולי אין הם אוביקטיבים?האם שאלת היסטוריונים אוביקטיבים למקור התורה והאם הייתה או לא הייתה לה השפעה מעמי האיזור? אני מצטער אם הנימה שלי נוקבת מדי,אך באמת שאני חושב שראייה צרה היא לא נכונה,ויש לעיתים שהיא מובילה לטרגדיות. גם אם כך חונכת כל חייך,ולעולם היית מעדיף לחשוב שזוהי האמת,אתה חייב גם לעצמך את המציאות,את החקירה האוביקטיבית אחר האמת,אל תתן עצמך לאף אחד.עצה אישית,והיא מגיעה ממי שמכיר מקרוב את העולם החרדי.

דוד159

New member
המשך התשובה ל"הפרכה" במרכאות

אוניברסיטת בר-אילן הפקולטה למדעי היהדות לשכת רב הקמפוס ד ף ש ב ו ע י מאת המרכז ללימודי יסוד ביהדות ע"ש הלנה ופאול שולמן מספר 334 פרשת שמיני, תש"ס חציין של תיבות פרופ´ עלי מרצבך המחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב בקידושין )ל, ע"א( נאמר: לפיכך נקראו ראשונים סופרים, שהיו סופרים כל האותיות שבתורה, שהיו אומרים: וא"ו דגחון )וי´ יא מב( חציין של אותיות של ספר תורה, דרש דרש )וי´ י טז( חציין של תיבות והתגלח )וי´ י לג( של פסוקים. מאמר זה אינו מובן, שהרי אם נספור את האותיות, המילים והפסוקים, נקבל תוצאות אחרות. למשל, מספר המילים שבתורה הוא 089,97, נמצא חציו של התורה בתיבות 099,93, ואילו "דרש דרש" הן המילים 40,921 ו- 40,922 מתחילת בראשית. רבים עסקו בבירור סוגיה זו, אבל ללא פתרון משביע רצון. הרב ראובן מרגליות הביא [1]ורפסב מקורות של ילקוט שמעוני ורב האי גאון, וכן מקורות רבים אחרים. גם הרב [2]יורטנרהא עוסק בבעיה, וכן יש דיון מפורט בחומש תורה שלמה של הרב מ´ [3].רשכ שם הוא מפנה למאמרו של אברהם [4],ןמרוק המצטט דברים מפי ר´ יצחק יוסף זילבר, שספר את כל הפסוקים, המילים והאותיות של התורה ומצא פתרונות לבעיות שהתעוררו. להלן נתייחס רק לבעיית ספירת המילים. לדעת ר´ זילבר, אין "דרש דרש" אמצע של תיבות התורה, אלא הן אמצע של מילים כפולות )כגון: "אברהם אברהם"( המוזכרות בתורה. הוא כותב שיש 77 מילים כפולות כאלה, ו-"דרש דרש" הוא הצמד ה-93, לאמר 38 מלים כפולות עד "דרש דרש", 38-ו מלים כפולות לאחר "דרש דרש". ר´ זילבר הוסיף, כי חז"ל לא חישבו את הצמדים "לך לך" )בר´ יב א( וכן "שם שם" )שמ´ טו כה( שאמנם הוכפלו, אבל אינם משורש אחד, וכך יוצא שדברי חז"ל מכוונים. דברים אלו מופיעים גם במאמרו של דוד [5]ךבצרמ בתוספת הסברים יפים לחשיבות חישובי אמצע התורה. בכל אופן, מתברר שמספר המילים הכפולות בתורה עם אותו שורש אינו 77 אלא 98, והנה הרשימה השלמה. 1. הרמש הרמש, בר´ א כו. 2. זרע זרע, בר´ א כט. 3. זרע זרע, בר´ א כט. 4. נח נח, בר´ ו ט. 5. שבעה שבעה, בר´ ז ב. 6. שבעה שבעה, בר´ ז ג. 7. שנים שנים, בר´ ז ט. 8. הרמש הרמש, בר´ ז יד. 9. שנים שנים, בר´ ז טו. 01. מאד מאד, בר´ ז יט. 11. השרץ השרץ, בר´ ז כא. 21. הרמש הרמש, בר´ ח יז. 31. שם שם, בר´ יא י. 41. תרח תרח, בר´ יא כז. 51. בארת בארת, בר´ יד י. 61. עצר עצר, בר´ כ יח. 71. אברהם אברהם, בר´ כב יא. 81. אברהם אברהם, בר´ כה יט. 91. האדם האדם, בר´ כה ל. 02. יצא יצא, בר´ כז ל. 12. מאד מאד, בר´ ל מג. 22. עצר עצר, בר´ לב יז. 32. מלך מלך, בר´ לו לא. 42. טרף טרף, בר´ לז לג. 52. יום יום, בר´ לט י. 62. העד העד, בר´ מג ג. 72. שכלתי שכלתי, בר´ מג יד. 82. טרף טרף, בר´ מד כח. 92. יעקב יעקב, בר´ מו ב. 03. דלה דלה, שמ´ ב יט. 13. משה משה, שמ´ ג ד. 23. כה כה, שמ´ ז טז-יז. 33. חמרם חמרם, שמ´ ח י. 43. גאה גאה, שמ´ טו א. 53. גאה גאה, שמ´ טו כא. 63. יום יום, שמ´ טז ה. 73. בבקר בבקר, שמ´ טז כא. 83. מעט מעט, שמ´ כג ל. 93. בבקר בבקר, שמ´ ל ז. 04. ה´ ה´, שמ´ לד ו. 14. בבקר בבקר, שמ´ לו ג. 24. איש איש, שמ´ לו ד. 34. אשם אשם, וי´ ה יט. 44. בבקר בבקר, וי´ ו ה. 54. דרש דרש, וי´ י טז. 64. השרץ השרץ, וי´ יא מא.

דוד159

New member
המשך

74. השרץ השרץ, וי´ יא מב. 84. השרץ השרץ, וי´ יא מג. 94. בהרת בהרת, וי´ יג לח. 05. איש איש, וי´ טו ב. 15. איש איש, וי´ יז ג. 25. איש איש, וי´ יז ח. 35. הגר הגר, וי´ יז י. 45. הגר הגר, וי´ יז יג. 55. איש איש, וי´ יח ו. 65. הגר הגר, וי´ יט לד. 75. איש איש, וי´ כ ב. 85. הגר הגר, וי´ כ ב. 95. איש איש, וי´ כ ט. 06. איש איש, וי´ כב ד. 16. איש איש, וי´ כב יח. 26. איש איש, וי´ כד טו. 36. איש איש, במד´ א ד. 46. איש איש, במד´ א מד. 56. נתונם נתונם, במד´ ג ט. 66. חמשת חמשת, במד´ ג מז. 76. איש איש, במד´ ד יט. 86. איש איש, במד´ ד מט. 96. איש איש, במד´ ה יב. 07. אמן אמן, במד´ ה כב. 17. עשרה עשרה, במד´ ז פו. 27. נתנים נתנים, במד´ ח טז. 37. איש איש, במד´ ט י. 47. ירק ירק, במד´ יב יד. 57. מאד מאד, במד´ יד ז. 67. יום יום, במד´ יד לד. 77. מטה מטה, במד´ יז יז. 87. הקרב הקרב, במד´ יז כח. 97. עשרון עשרון, במד´ כח כא. 08. עשרון עשרון, במד´ כח כט. 18. עשרון עשרון, במד´ כט י. 28. יצא יצא, במד´ לה כו. 38. בדרך בדרך, דב´ ב כז. 48. מעט מעט, דב´ ז כב. 58. שנה שנה, דב´ יד כב. 68. צדק צדק, דב´ טז כ. 78. מעלה מעלה, דב´ כח מג. 88. מטה מטה, דב´ כח מג. 98. אני אני, דב´ לב לט. מרשימה זו עולה שיש 44 מילים כפולות עד "דרש דרש", 44-ו מילים כפולות לאחר "דרש דרש". התיבות הכפולות "דרש דרש" הן בדיוק מחצית המילים האלה, כלומר מס´ 54. אפשר להוסיף, כיוון שמספר הצמדים הכפולים הוא מספר אי זוגי )98(, לכן "דרש דרש" הוא ממש באמצע, ומובן מדוע אמרו חז"ל: "דרש מכאן ודרש מכאן". והערה אחרונה מעשית. יש לזכור, כי מטרת הסופרים בספירות השונות של האותיות, המילים, הפסוקים והפרשיות הייתה לשמור על אחדות ודיוק התורה שבכתב. הם רצו לתת שיטות בדיקה פשוטות לכל מחזיקי ספרי התורה כדי לבדוק שאכן לא נשכח דבר, ואין תוספות בתורה. אין זה מעשי לבקש מאדם לספור 80,000 מילים, ולכן הם הציעו בדיקות פשוטות הרבה יותר, אם כי לא מוכחות בוודאות. גם בעניין מניין מחצית האותיות בתורה, האות ו של ´גחון´ )וי´ יא מב( אינה האות האמצעית של התורה, אלא האות האמצעית בין האותיות המיוחדות )אות זעירא, אות רבתית, אות קטיעא(, ויש רק 17 כאלה בכל התורה . הזוג "דרש דרש" הנמצא באמצע המילים הכפולות עם אותו שורש, רומז לנו שיש לנו לדרוש ולדייק בכל התורה כולה! [1] המקרא והמסורה, הוצאת מוסד הרב קוק, ירושלים תשכ"ד. [2] בספרו עיונים בדברי חז"ל. [3] כרך כ"ח, עמוד רפ"ו-רפ"ט. [4] מאמרו פורסם בשמעתין, תמוז תשל"ה, שנה י"ב, גיליון 34, עמ´ 3-9. [5] ספר היובל של קהילת אהבת תורה, חיפה תש"ן, עמ´ 162-762. מרשימה זו עולה שיש 44 מילים כפולות עד "דרש דרש", 44-ו מילים כפולות לאחר "דרש דרש". התיבות הכפולות "דרש דרש" הן בדיוק מחצית המילים האלה, כלומר מס´ 54. אפשר להוסיף, כיוון שמספר הצמדים הכפולים הוא מספר אי זוגי )98(, לכן "דרש דרש" הוא ממש באמצע, ומובן מדוע אמרו חז"ל: "דרש מכאן ודרש מכאן". והערה אחרונה מעשית. יש לזכור, כי מטרת הסופרים בספירות השונות של האותיות, המילים, הפסוקים והפרשיות הייתה לשמור על אחדות ודיוק התורה שבכתב. הם רצו לתת שיטות בדיקה פשוטות לכל מחזיקי ספרי התורה כדי לבדוק שאכן לא נשכח דבר, ואין תוספות בתורה. אין זה מעשי לבקש מאדם לספור 80,000 מילים, ולכן הם הציעו בדיקות פשוטות הרבה יותר, אם כי לא מוכחות בוודאות. גם בעניין מניין מחצית האותיות בתורה, האות ו של ´גחון´ )וי´ יא מב( אינה האות האמצעית של התורה, אלא האות האמצעית בין האותיות המיוחדות )אות זעירא, אות רבתית, אות קטיעא(, ויש רק 17 כאלה בכל התורה . הזוג "דרש דרש" הנמצא באמצע המילים הכפולות עם אותו שורש, רומז לנו שיש לנו לדרוש ולדייק בכל התורה כולה! [1] המקרא והמסורה, הוצאת מוסד הרב קוק, ירושלים תשכ"ד. [2] בספרו עיונים בדברי חז"ל. [3] כרך כ"ח, עמוד רפ"ו-רפ"ט. [4] מאמרו פורסם בשמעתין, תמוז תשל"ה, שנה י"ב, גיליון 34, עמ´ 3-9. [5] ספר היובל של קהילת אהבת תורה, חיפה תש"ן, עמ´ 162-762. מרשימה זו עולה שיש 44 מילים כפולות עד "דרש דרש", 44-ו מילים כפולות לאחר "דרש דרש". התיבות הכפולות "דרש דרש" הן בדיוק מחצית המילים האלה, כלומר מס´ 54. אפשר להוסיף, כיוון שמספר הצמדים הכפולים הוא מספר אי זוגי )98(, לכן "דרש דרש" הוא ממש באמצע, ומובן מדוע אמרו חז"ל: "דרש מכאן ודרש מכאן". והערה אחרונה מעשית. יש לזכור, כי מטרת הסופרים בספירות השונות של האותיות, המילים, הפסוקים והפרשיות הייתה לשמור על אחדות ודיוק התורה שבכתב. הם רצו לתת שיטות בדיקה פשוטות לכל מחזיקי ספרי התורה כדי לבדוק שאכן לא נשכח דבר, ואין תוספות בתורה. אין זה מעשי לבקש מאדם לספור 80,000 מילים, ולכן הם הציעו בדיקות פשוטות הרבה יותר, אם כי לא מוכחות בוודאות. גם בעניין מניין מחצית האותיות בתורה, האות ו של ´גחון´ )וי´ יא מב( אינה האות האמצעית של התורה, אלא האות האמצעית בין האותיות המיוחדות )אות זעירא, אות רבתית, אות קטיעא(, ויש רק 17 כאלה בכל התורה . הזוג "דרש דרש" הנמצא באמצע המילים הכפולות עם אותו שורש, רומז לנו שיש לנו לדרוש ולדייק בכל התורה כולה! [1] המקרא והמסורה, הוצאת מוסד הרב קוק, ירושלים תשכ"ד. [2] בספרו עיונים בדברי חז"ל. [3] כרך כ"ח, עמוד רפ"ו-רפ"ט. [4] מאמרו פורסם בשמעתין, תמוז תשל"ה, שנה י"ב, גיליון 34, עמ´ 3-9. [5] ספר היובל של קהילת אהבת תורה, חיפה תש"ן, עמ´ 162-762. </HTM Last Update:October 14, 2001

Blue Rose

New member
לא צחקתי ככה כבר הרבה זמן...תודה!

דוד, ההבדל ביננו הוא שאתה נותן לספר להנחות אותך בכל הכיוונים, עד כדי כך שאפילו אתה חושב שמחשבה מסויימת (או קו חשיבה) מביאה עימה מוות. תסלח לי, אבל זו המחשבה החשוכה ביותר שראיתי לאחרונה- אפילו ממך לא ציפיתי לזה. בניגוד למה שכבר אמרו פה, אתה לוקח ספר ישן ומאיים (הספר מאיים לא אתה) ואומר- לא יכול להיות! זה מה שכתוב, לא יכול להיות אחרת. תפקח עינך, בחרת בדרך שאני מקווה טובה בשבילך, אבל זה לא אומר שאין דרכים אחרות. אחת מהדרכים היא לא להאמין (תאמין או לא!! - הערה צינית), ולעומתה אפשר להאמין בכל דבר אחר.

zazaza

New member
טעות קטנה

הוא לא נותן לספר להנחות אותו כי אם לאנשים בני תמותה להנחות אותו.

דוד159

New member
אני רואה שאתם בכלל לא מתייחסים לראי

לראיה לכן אני יפרסם אותה בלי נדר שוב למעלה ונא לקרוא ולתת לי תשובה.

zazaza

New member
עניתי גם עניתי.

אתה משום מה מתעלם מתשובתי... (מעניין למה ? כנראה אתה שוב לא מבין)

zazaza

New member
לא קשה אבל מיותר

אני שלא כמוך לא צריך לחזור על כל דבר מיליון פעם כדי להאמין בו... הנה

דוד159

New member
ל---zazaza

"(ואני מדגיש - לא מצאת זה לא אומר שאין עוד עם עם סיפור זהה או דומה!! אין לך הכלים למצוא דבר שכזה מאחר ואינך אנתרופולוג או היסטוריון) סיפור דומה בדתות שאתה מכיר " סיפור כזה צריך להיות מפורסם בכל הדורות כספר רב מכר וצריך שהוא יהיה ספר הכי מתורגם . כמו שהתורה כך. כי לא יתכן שספור כזה לא יהיה ידוע . ואם אדם ממוצע לא מכיר ספר כזה סימן שהוא לא קיים . ואם הוא קיים הוא לא עומד בתנאים הדרושים להפרכת התורה. "הרי הוכח ונבדק רבות - התורה שונתה פעמים מספר, " יש לך טעות התורה לא שונת בטעויות שגורמות לחוסר הבנת הנקרא. יש שנויים בכתיב חסר ומלא . והיום כבר מצאו את הנוסח הנכון כך שיש רק תורה אחת ויש רק שינוי של אות אחת בין האשכנזים לספרדים . "ישנם הבדלים בין קטעים (משמע נרשמה על ידי יותר מאדם אחד) ועוד ועוד ועוד, רבים כבר אמרו לך זאת ואף נתנו לך קישורים על מנת ותברר עוד בעצמך." תשובה : הבדלים בין קטעים לא מראים שזה נכתב על ידי אדם להפך זה מראה שזה נכתב על ידי בורא שהוא הסביר על כל שינוי והבדל בתורה שבעל פה מדוע היה השינוי. אם תראה לי שינוי אני מוכן בלי נדר להסביר. הופרכה" - הראיה שלך הופרכה פעמים רבות בעבר ובהווה על ידי כותבים רבים בתפוז, דתיים וחילוניים כאחד. תשובה : תראה לי . אני לא ראיתי . ועובדה שהראיה מוצגת שוב ולא עונים. "אתה משתמש בקטעים שנכתבו על ידי אחרים למרות שאינך מבין את דבריהם לעומק." כל קטע שאתה לא מבין תשאל. בפורום נטעים (אם איני טועה) כי לא תענה לו מאחר והוא "מטיף לנצרות" וזאת למרות שהוא רק רשם את המילה נצרות ולא דיבר דבר בשבחה... מי שעונה בצורה שעלול להיות שהוא מטיף לנצרות אסור לענות לו . ועובדה שהוא ענה לי שהוא לא בטוח אם הוא מטיף לנצרות או לא.

zazaza

New member
שקרים ובורות.

1. אתה לא אדם ממוצע, אתה הרבה מתחת לאדם הממוצע בארץ. האם האינדונזי הממוצע מכיר את התנ"ך שלך ? האם הוא יודע איזה סיפורים יש שם ואין שם ? האם האיסלנדי יודע ? האם הקרואטי הממוצע יודע ? אתה מדבר שטויות כרגיל. האם אתה עובד בחברת "גיניס" כי אם לא, איך החלטת כי התנ"ך הוא הספר הכי מתורגם ? 2. האם קראת היטב את הקישור שהביאו לך בנוגע לשינויים בנוסחים ? נו, טוב, זה קצת נבזי מצידי - הרי אינך דובר אנגלית אז ברור שלא קראת (Vרי עברית פשוטה אתה בקושי מבין...). --- אין לך שום הוכחות לשטות שאמרת בנוגע לכתיבת התנ"ך. 3. הוצגו לך עשרות הוכחות בנוגדות את השטות הזו שאתה מעתיק כל הזמן, לא ראית את ההוכחות או שמא אינך מבין מה כתוב שם ? לי נראה שאופציה 2 היא הנכונה. 4. בנוגע לווגמסטר בפורום נטעים - אתה כל כך חסר ידע בהבנת הנקרא והשפה העברית שלא הבנת כלל מה הוא רשם... בקיצור ולסיכום, שוב הצגת את השקרים שלך, אין לך שום ביסוס לדברים שאתה רושם - כול כולך שקרים, בורות, טיפשות ורוע. אפילו הדתיים בפורומים (לא כולם) שונאים אותך על השטויות שאתה כותב. שאלה אחרונה : האם אתה מתיימר לקיים את תרי"ג המצוות ?

דוד159

New member
ל---zazaza

בכל אופן ספר התורה הוא ספר מפורסם שקל למצוא אותו באינטנט. בערך כמוהו צריך להיות ספר שדומה לספר התורה . 2. האם קראת היטב את הקישור שהביאו לך בנוגע לשינויים בנוסחים ? נו, טוב, זה קצת נבזי מצידי - הרי אינך דובר אנגלית אז ברור שלא קראת (Vרי עברית פשוטה אתה בקושי מבין...). --- אין לך שום הוכחות לשטות שאמרת בנוגע לכתיבת התנ"ך. אם לא נותנים לי את התרגום אני לא יכול לעזור . מצטער. אני לא מבין איך אתה יכול להיות בטוח שאני לא יענה על המאמר באנגלית ולא קיצור מתורגם . אם תראה את ההודעות שלי באתר וואלה תראה שפתרתי הרבה שאלות ובעיות . מי שמתגאה שהוא יודע לקרוא אנגלית עושה טעות כי היום מחשב עם תוכנה לתרגום יכולה לעשות זאת , כך שגולם ממתכת יותר טובה ממנו. החוכמה להתגבר על יצר הרע ולא לכעוס ולא לקלל כשפוגעים בך וזה לא תוכל לעשות בלי ללמוד תורה. 3. הוצגו לך עשרות הוכחות בנוגדות את השטות הזו שאתה מעתיק כל הזמן, לא ראית את ההוכחות או שמא אינך מבין מה כתוב שם ? לי נראה שאופציה 2 היא הנכונה. תראה אותם ונדבר. 4. בנוגע לווגמסטר בפורום נטעים - אתה כל כך חסר ידע בהבנת הנקרא והשפה העברית שלא הבנת כלל מה הוא רשם... תראה את הקישור אפילו הדתיים בפורומים (לא כולם) שונאים אותך על השטויות שאתה כותב. אל תקבע על אחרים שאלה אחרונה : האם אתה מתיימר לקיים את תרי"ג המצוות ? אין אדם מושלם בעולם. אני בכלל לא.

zazaza

New member
שטויות

1. אינך דובר אנגלית האם אתה מצפה שיפרסמו במיוחד את כל תורות העמים ברשת בעברית ?! 2. אי ידיעת אנגלית בימינו מראה על בורות וחוסר בהשכלה. איני צריך להתגאות בידיעת האנגלית כי אם אתה צריך להתבייש באי ידיעתה. כל ילד בכיתה ד´ לומד אנגלית בימינו... בנוגע לתוכנות תירגום - נו אז מה אם יש ? המחשב גם יודע לחשב שורש ריבועי של קוסינוס פאי דבר שאדם נורמלי לא יהיה מסוגל לעשות אף פעם... מה זה אומר ? דרך ארץ קודמת לתורה ולא להפך... 3. אתה עלוב, אני צריך להראות לך ? פתח את פורום נטעים/חופש/שינוי/פמיניזים וראה את התגובות שנרשמו לך = למה אתה ממשיך לשקר. 4. האם אתה כלל לא קורא מה כותבים לך ?! אתה מדהים אותי בשקריך... אני לא קובע לאחרים, אני פשוט מסביר לך מה רושמים לך - כי אתה לא קורא כראוי.

דוד159

New member
ל----zazaza

1. אינך דובר אנגלית האם אתה מצפה שיפרסמו במיוחד את כל תורות העמים ברשת בעברית ?! 2. לא הבנת. אני טוען שקל למצוא היום בין כל הדתות שאין תורה דומה לתורה שלנו. אני לא צריך לחפש כי אני בטוח שלא תמצא. 2. אי ידיעת אנגלית בימינו מראה על בורות וחוסר בהשכלה. איני צריך להתגאות בידיעת האנגלית כי אם אתה צריך להתבייש באי ידיעתה. כל ילד בכיתה ד´ לומד אנגלית בימינו... אני יודע אנגלית אבל לא ברמה שאני יודע עברית. בנוגע לתוכנות תירגום - נו אז מה אם יש ? המחשב גם יודע לחשב שורש ריבועי של קוסינוס פאי דבר שאדם נורמלי לא יהיה מסוגל לעשות אף פעם... מה זה אומר ? אז אם אתה מתגאה שאתה יודע אנגלית כל מחשב יודע לעשות זאת יותר ממך. החכמה לא לדעת שפות ולדעת ולזכור דברים החכמה היא להתגבר על היצרים ולא לדבר בשפה לא יפה זה יותר חשוב מידיעת האנגלית. דרך ארץ קודמת לתורה ולא להפך...

zazaza

New member
דוד159 הפך לרואה עתידות ונביא.

אמרת :" . לא הבנת. אני טוען שקל למצוא היום בין כל הדתות שאין תורה דומה לתורה שלנו. אני לא צריך לחפש כי אני בטוח שלא תמצא" הבט על החתימה שלי : "הצרה הגדולה של העולם היא שטיפשים בטוחים, וחכמים מפקפקים (ראסל)"..... אתה חי בעולם פרימיטיבי, עלוב שמעודד לבורות - אתה בור וטיפש, אתה חושב שאתה יודע הכל למרות שאינך יודע כלום. אין אלוהים, תתמוד עם האמת, אין אלוהים.

למעלה