דוד שמש

is99

New member
דוד שמש

קבלתי דירה חדשה לא מזמן שמותקן בו דוד שמש מרכזי ולאחר שניסיתי להתקלח פעם אחד הבנתי שיש לי בעיה. ביום גשום כשאין שמש סגרתי את שני הברזים שמחברים אותי למערכת המרכזית וחיממתי את הדוד במשך כ 40 דקות. לאחר 40 דקות המים היו חמים אבל 10 דקות מאוחר יותר כשאני כולי בסבון נגמרו המים החמים. מיד חשבתי שכמו בכל דוד חדש גם בדוד שלי יש אויר ובגלל זה כמות המים קטנה יחסית. להפתעתי גיליתי שלדוד שלי אין שסתום הוצאת אויר (בדרך כלל בכל דוד שאני מכיר יש בחלק העליות שסתום קטן להוצאת אויר). אז שאלתי לכל המבינים בנשא האם זה אפשרי שבדוד אין שסתום להוצאת אויר ? ואם זה אפשרי אז איך בדיוק אני יכול להוציא את האוויר ממנו?

מאגר

New member
טוב נתחיל אחד אחד

1. בדוד מים חמים לא יכול להיות שיהיה אויר מאחר וצינור היציאה של המים החמים בדוד הוא הוא בחלק העליון ביותר של הדוד. 2. מאחר והדוד התחמם וכמות המים החים הצתברה למעלה הייתה יחסית חמה למעלה אך קרה יותר למטה. ברגע שניכנסו מים קרים כתוצאה מהמקלחת והטמפרטוה של המים הקרים הייתה קרה מאוד יחסית התערבבו המים החמים עם הקרים וכל התכולה הפכה קרה. 3. אילו חימתה את הדוד כמה שעות והיה כל הדוד מגיע לטמפרטוה חמה צירך היה להזרים לו הרבה יותר מים קרים בכדי לקרר אותו חזרה. מסקנה אם הדוד קר יש למחם אותו מספר שעות בחורף ביחוד מאחר וטמפרטורת המים הניכנסים הרבה יותר נמוכה מהרגיל וגורמת להתקררות המים בדוד מהר יותר מאשר בקיץ ניסיון המחשה קח 1/2 כוס מים רותחים והכנס לה 1/2 כוס מים מהברז והמים יהיו קרים קח 3/4 כוס מים רותחים והוסף להן 1/4 כוס מים קרים מהברז ותקבל מים פושרים בקיץ יהיה צורך הרבה יותר מים קרים בכדי לקרר 1/2 כוס מים רותחים מאשר בחורף. בהצלחה דורון ט

יחזקאל3

New member
חימום מים

אני גם נימצה בהותה בעיה ופתרתי אותה בזה שהתקנתי מערכת לחימום עלידי גז זה פתר לי את כול הבעיות עים המים החמים בחורף לעומת זאת בימים חמים אני סוגר את שני הברזים ונהנה מהמים החמים של כול הבינין. תחשוב על זה. בהצלחה.

g a z o n

New member
לא חבל על הכסף ?

מערכת גז , קניה והתקנה , עולה אלפי שקלים . מחיר האנרגיה בגז הוא כפול ויותר ממחיר החשמל . אפשר שיהיו מים חמים בכל רגע עם דוד חשמל . משאירים את המפסק של הדוד דלוק בימים הקרים ויש מים חמים בשפע . ( הטרמוסטט ממילא יפסיק את צריכת החשמל ברגע שהמים יגיעו לטמפ' הנדרשת ) וממש אין צורך לשחק עם ברזים בחיבורי הדוד . בעבר זה היה נכון אבל היום במבנה הדוד , שיטת ההתקנה ואביזרים חבל"ז .

gozala

New member
נכון, אני מחליפה אותו כל כ-5 שנים

ומה שאני מוציאה זה, משהו מלא באבן עד הקצה... אין בכלל מקום למים מרוב אבן. החמם עולה כ-150 ש' ואפשר להחליף אותו לבד!

למעלה