דוד שמש

אף מים

New member
דוד שמש

שלום רב האם יש הצדקה לכך שצינור המים החמים היוצא מהדוד ילך לקומה הראשונה בבנין ומשם חזרה לקומה העליונה (למה ? לקבלן פתרונים...) מדובר על בניין של שלוש קומות כאשר אני גר בקומה העליונה דוד השמש עומד והקולטים נמצאים באמצע הדוד כמו בציור זאת המציאות אצלי בבית, מה שאומר שלוקח 10 דקות עד שמגיעים מים חמים למשתמש. ההגיון שלי אומר שאם אני גר בקומה העליונה יש לחבר את צינור המים החמים בדרך הקצרה ביותר לדירה (בפועל: הפרש גובה של מטר וחצי) האם יש מניעה לעשות חיבור כזה?

מאגר

New member
כן יש הצדקה במקרה שהמערכת היא מערכת

מרכזית ואז הספירלות עובדות מלמטה למלעלה ע"פ חוק הידרוטרמיקה בכל מקרה המים החמים של הדוד שלך מגיעים ישרות לדירה שלך אך אילו לא מים שאים מהקולטים אלה מהדוד בלבד.

אף מים

New member
אז זהו שלא ?

למיטב הבנתי זו אינה מערכת מרכזית לכל דוד יש את הקולט שלו. תקן אותי אם אני טועה חן חן

shlang

New member
חיבור צינור

אינני מבין מדוע הצינור יורד ועולה חזרה - תבדוק שוב אם הקולטים מגיעים עד למרכז הדוד אז רק חצי מהדוד יהיה עם מים חמים (כלים שלובים) הקולט חייב להגיע עד לקצה העליון של הדוד כדי שכל הדוד יתמלא במים חמים מהקולט, משהו לא בסדר נראה לי אצלך בדוד אגב. המערכת שלך אינה מערכת סולרית.

מאגר

New member
בדוד שמש על הדוד להיות גבוה יותר

מהקולטים והכניסה מהקולטים היא במחצית גובהו של הדוד והיציאה אל הקולטים היא מתחתית הדוד. ראה שרטוט מצורף

רשר

Well-known member
מנהל
אין תשובה כי אין בעיה

ציירת דוד וקולט לבעיה של קשר בין דוד לבית! צייר את מהלך הצנרת ואז אולי תובן הבעיה שלך ונוכל לעזור.

אף מים

New member
אז ככה

המצב ההדדי בין הדוד והקולט בעודו עומד כפי שציירתי מצב הצינור יותר טוב מהבוקר ז"א הולך ישר לדירה ולא עובר את כל הבנין ובכל זאת למים החמים לוקח המון זמן להגיע יש לציין כי הצינורות מבודדים והדוד בן שנתיים אולם גם שהיה בן יומו המים הגיעו מאוחר מה עושים ? מלבד לפתוח את המים החמים רבע שעה לפני המקלחת ? תודה תודה

למעלה