דוד שמש וחשמל

topt1

New member
אם הייתי מקבל שקל על כל פעם שראיתי

את הסרטוט הזה... כמה שאלות על דודים למיניהם בלי שאף אחד ניסה להפעיל חיפוש..

מונע מהמים החמים לצאת מהדוד דרך

הפתח הלא נכון (הוא כניסת המים הקרים). בלעדיו הדוד שלך היה מתרוקן בכל מקרה של ירידת לחץ המים בבית (למשל עקב פתיחת הממטרות בבניין) או הפסקת מים.

רשר

Well-known member
מנהל
החוק דורש אל-חוזר ושסתום ביטחון

בכניסה לכל דוד חשמלי, הברז נועד לעקוף את הדוד הקטן בקיץ.

גם מונע המשך זרימת מים חמים,כאשר

יש תקלה בצנרת וצריך לסגור את המים, על מנת להחליף ברז למשל... מה שקורה במקרה כזה, מים חמים ממשיכים לצאת מהצנרת גם של המים הקרים.

הסתייגות קלה לגבי 30 ליטר..

על סמך נסיון עם דוד 30 ליטר, המים אמנם מתחממים מהר מאד - אך בד"כ נגמרים באמצע המקלחת (מבלי להזכיר צריכה נוספת במטבח, למשל). לא הכי נעים (מנסיון!) לעמוד רטוב באמצע החורף ולחכות להתחממות מחדש, גם אם זה דורש בסה"כ 10-15 דקות... לכן מבחינתי המינימום המומלץ הוא 60 ליטר. מחכים לכל היותר 30 דקות - ונכנסים בבטחה למקלחת. נ.ב. נקודת זכות אישית לטובת דוד 30 ליטר - בעבר העדפתי לכבות את הבוילר בשעה שאני מתרחץ (מסורת פולנית שלמדתי מסבתא
). הדוד הזה אילץ אותי לחרוג דרך קבע מהרגל מגונה זה, עד שנגמלתי ממנו.

רשר

Well-known member
מנהל
בדוק בעצמך! איזה גוף חימום היה

בדוד שעשה לך בעיות? 850W או 1200W? טבול או חרסינה בצינור ברזל? זה נעשה ע"פ דרישת ח"ח לביקוש נמוך. כיום מתקינים גוף חימום של 2500W ואפילו 2X2500W אם יש דרישה חריגה של צריכה בו-זמנית (5 טושים בחדר כושר). המקום היחיד שהתקנתי דוד חשמלי גדול (120 ליטר) היה במערכת למטבח ציבורי 1000 מנות ביום והוא חימם מים שבאו מ 8 קולטים עם 4 דודי שמש של 150 ליטר

בטוח לא היה 5000w..

זה כבר מחמם מים מיידי לכל דבר, אפילו די חזק בשביל טוש. גוף החימום היה (כנראה) 2000w והוחלף ע"י בעל הדירה ל- 2500w. אני אומר "כנראה" כי האצת זמן החימום לא היתה משמעותית במיוחד כפי שהייתי מצפה בהשוואה ל-850 או 1200w - הזמן אמור היה להתקצר פי 2 לפחות. לא ידוע לי האם גוף החימום היה טבול או לא. האם ניתן להתקין ג"ח כזה (טבול) בדוד ישן יחסית? או שמא הוא מתאים רק לדוד חדש המיועד לכך?

למעלה