דוד שמש וחשמל

יש101

New member
דוד שמש וחשמל

אמנם ראיתי בפורום מספר תשובות אך בכל זאת: יש לנו, משפחה בת 5 נפשות, דוד שמש 200 ליטר שוכב. בחורף המים מתקררים בו במהירות ואם לא עושים מקלחות אחת אחרי השניה צריך לחכות זמן רב עד שהוא מתחמם. מה הפתרון הטוב ביותר לאספקת מים חמים בהנחה שרובם נצרכים בשעות הערב והבוקר המוקדמות למקלחות. האם כדאי לקנות דוד 200 ליטר עומד ולהשתמש בקולטים הקיימים או לשים דוד קטן בהמשך הדוד הגדול או כל הצעה אחרת. אנחנו גרים מתחת לגג.

rayven11

New member
אני הייתי שם דוד שמש 120 ליטר

כי הוא יתחמם יותר מהר מ-200 ליטר בחורף כמובן, מה שאומר שבקיץ אתה לא צריך להפעיל אותו בכלל (דוד שמש) מה גם שאתה קרוב מאוד לגג ז"א שתשלם על דוד שמש רק בחודשי החורף ומחישוב פשוט 200 ליטר לחלק ל 120 שווה ל 1.666 מה שאומר שתחסוך סביב ה 66 אחוז

30 ליטר וזהוא . אתמואל היתקנתי

את הדוד ב4 במישפחה וכולם מאושרים . 3-4 נפשות בכול מישפחה .

rayven11

New member
אני הייתי ממליץ לו על 60 אבל בגלל

שהוא קרוב לגג עדיף שבקיץ במשפחה של חמש נפשות שלא ישלם על חימום אני הייתי הולך על דוד 60 ליטר חשמל

30 ליטר מתחמם ב-10-15 דקות

ומספיק בדיוק למקלחת אחת. בהחלט חסכוני. אהבתי את הסידור הזה בדירה שכורה כשהמטרה היתה לחסוך, אבל לטעמי זה לא "מרגיש בבית". אני אוהב גם לרחוץ את הכלים, את הפנים וכו' במים חמים, וכאן בגלל כמות המים המצומצמת- אתה חייב להיות מחושב.

עופר טעות בידך . 30 ליטר כול עוד

הוא דלוק יש מים חמים . ולא משנה כמה מיתרחצים . אים אחד אחרי השני . או בהפסקות . המים מיתחממים מהר צריך דוד של כרומגן עים נצילות גבוה . וזה כמובן בחורף . כול עוד דלוק המים רותחים

אני מניח שאתה צודק, וזה אומר..

1. גוף החימום שלך כנראה הרבה יותר חזק ונציל מזה שהיה לי. 2. מחק את המיותר: א. לחץ המים בביתך נמוך יותר. ב. הדוד שלך מחובר בצינורות דקים יותר (שלי היו 20". ראיתי שמשתמשים לפעמים אפילו בצינורות 10" והספיקה המקסימלית יורדת בהתאם). ג. אינך נוהג לפתוח את הברז עד הסוף במשך זמן רב כמוני. איך שלא יהיה, אני לא עובד עליך: בספיקה מקסימלית, המים החמים הפכו פושרים ונגמרו לי תוך פחות מ-3 דקות של מסאז' לגב...

תיקון בחישוב, ועוד..

120/200=0.6, כלומר 120 הם בדיוק 60% מ- 200. אם חיממת רק 60% מכמות המים המקורית, חסכת 40% בהוצאות האנרגיה (החיסכון חל על אותם 40% של מים ש"נשארו בחוץ" ולא צרכו אנרגיה). דוד "שוכב" הוא בזבזני ביותר בהשוואה ל"עומד", כי הוא לא מאפשר הפרדה טובה בין מים חמים לקרים בתוך הדוד. זה אומר ש: 1. אין בד"כ אפשרות לחכות זמן קצר יחסית, עד לחימום חלק מכמות המים בדוד, אלא הוא חייב להתחמם בשלמותו כדי שיהיה נוח להתקלח. 2. מים קרים נכנסים לדוד בעת המקלחת, מתערבלים במים החמים ומורידים את הטמפ'. מכאן התחושה שהמים מתקררים מהר. בדוד "עומד" המים החמים נשאבים מראש הדוד והקרים זורמים בתחתית - כך שכל עוד יש מים חמים בדוד, הם מרוכזים למעלה. לכן נרגיש מים חמים כל הזמן, עד לאותו רגע שבו הם ייגמרו.

rayven11

New member
הטעות בחישוב אינה שלי והסביר למה

בהשוואה שמחממים דוד של 120 ליטר לעומת 200 ליטר החיסכון הוא של 66 אחוז מפני ש..... בכדי לחמם דוד של 200 ליטר יש להוסיף !!!! 66 אחוז יותר בכדי לקבל 200 ליטר ולא 40

יש101

New member
דוד 120 או 60

מכיוון שהדוד הפעם יעמוד בדיוק מאותן סיבות שעופר כתב, אז האם ניתן להתקלח בדודים אלו עוד לפני שהם מתמלאים? ומה עם גז?

ניתן לרכוש דוד עם חמם

שמפריד טוב יותר בין מים חמים לקרים ומאפשר להתקלח (מקלחת אחת) אחרי 10-15 דקות של חימום. גז - זול בהשוואה לחשמל ומאפשר זמינות מקסימלית של מים חמים. החסרונות הם עלות התקנה ורכישה גבוהות, הצורך בבדיקות והוצאות אחזקה תקופתיות וכמובן סכנה מתמדת לפליטת גזים רעילים (בהרצליה כמדומני מתה משפחה שלמה כתוצאה מכך). העלות הראשונית הגבוהה משתלמת רק אם יש צורך בכמויות גדולות מאד של מים חמים. לכן במרבית המקרים מתקינים מחמם כזה לא רק לצרכי חימום מים, אלא כחלק ממערכת הסקה מרכזית.

שוב טעות מצידך, אבל הבנתי את כוונתך

העובדות הן כדלקמן: 1. החיסכון באנרגיה במעבר מדוד 200 ליטר ל- 120 הוא בדיוק 40%. 2. תוספת האנרגיה במעבר מדוד 120 ליטר ל- 200, היא של 66%. הסיבה להבדל היא ש-100% במעבר הראשון מתייחס ל- 200 ליטר (שזהו הדוד שמותקן אצלך בתחילת החישוב וביחס אליו אתה מחשב את ההבדל), ובשני - 120 ליטר (הפעם אתה שוקל לעבור לדוד בנפח גבוה יותר ומחשב את ההבדלים ביחס לדוד ה-120 שכבר מותקן אצלך). הסבר נוסף: 120 הם 60% מ- 200. 200 הם 166% מ- 120.

דוד 60 ליטר מספיק ל- 2 מקלחות

רצופות לכל היותר, ובשום אופן לא ל- 5, אלא אם תתקלח בזרם חלש מאד ובחיפזון. היתרון הוא בכך שדוד כזה מתחמם לגמרי תוך 30 דקות לכל היותר.

רשר

Well-known member
מנהל
דוד שמש וגיבוי חשמלי בדוד קטן 30 ל'

במקרה של דוד שוכב יש בעיה עם ערבול המים בתוך הדוד עם כל כניסת מים קרים. אם הדוד עבד בסדר לפני שנה, סביר שיש לו סתימות וצריך לנקות אותו ואת הקולטים. בכל מקרה עדיף לנתק את החשמל מדוד השמש (כך הוא יצבור פחות אבנית)ולהוסיף דוד קטן של 60-30 ליטר שיקבל מים חמים מהשמש ויחמם אותם בחשמל לחום הרצוי 50 מעלות, את הדוד צריך להתקין כמה שיותר קרוב לצריכה העיקרית - אמבטיה,, צריכת החשמל נקבעת ע"י נפח המים והפרש החום שצריך לחמם, בשיטה זו מקטינים את הנפח ואת הפרש החום, מכאן החסכון בחשמל, בנוסף נתן להפריד בין סוגי הצריכה כך שהמטבח, כביסה, יקבלו רק מים מהשמש, עלתה כאן השאלה אם דוד כזה מספיק לכסות את הצריכה? השואל חושב שהדוד צריך לאגור את כל המים לצריכה שוטפת של יממה, גוף חימום טבול בהספק של 2500W מכסה בדוד 30 ליטר את הצריכה השוטפת (במיוחד אם המים מגיעים מדוד שמש) כך שיש שפע מים חמים זמינים כל הזמן במחיר זול, במקרים מיוחדים של צריכה מוגברת בו-זמנית אפשר להגדיל את גוף החימום או להוסיף לו עוד אחד.

למעלה