דוד עם מחליף חום.

דוד עם מחליף חום.

היות וזמן חימום המים ארוך החלטתי להחליך את גוף החימום והפלנצ'. בעת ניקוז המים מהדוד הבחנתי שכמות המים בדוד די קטנה ביחס לגודל הדוד [ 150ליטר] . לדעתי יצאו מהדוד לא יותר מ 50 ליטר ...יתכן? לאחר הפירוק הבחנתי שבדוד היה רק גוף חימום ללא הפלנצ'. כאשר פתחתי את הברזים של המערכת הסולארית [ כלומר ,הברזים שמכניסים מים מהקולטים לחימום המים בדוד, הבחנתי שהמים נכנסים לתוך הדוד! כלומר שהמים מהמערכת הסולארית מתערבבים עם המים בדוד. בקיצור, הרכבתי את הפלנצ' וגוף החימום [2500w] ,סגרתי ובדקתי. בכדי לבצע בדיקת חימום המים ע"י גוף החימום סגרתי את הברזים של המערכת הסולארית [בגלל החדירה של המים לתוך המים בדוד עצמו] והדלקתי את מפסק החשמל של גוף החימום . נק' לציון: המים בדוד היו קרים מאד, מדובר בשעת בוקר מוקדמת. לקח כשעתים עד שהמים התחממו כך שניתן היה לבצע מקלחת. אבל...לאחר כ5 דקות המים הפכו לפושרים. אני מבין שברגע שיש יציאת מים חמים מהדוד נכנסים במקומם מים קרים ואז הטמ"פ יורדת [למרות הגוף החימום עדין פועל] אבל הצפיה שלי היא לפחות ל 15 דקות מים חמים. הטרמוסטט מכובן ל 55 מעלות וכנראה שבחלק העליון של הדוד טמפ' גבוה יותר. השאלות: איך יתכן שבדוד של 150 ליטר הכמות שיצאה בעת ריקנו הינה בערך 50 ליטר ואולי פחות. מדוע המים אינם מספקים למקלחת של יותר ממספר דקות בודדות ? זאת בהנחה שבודדתי את המים מהמים של המערכת הסולארית ע"י סגירת הברזים והדלקתי את גוף החימום במשך זמן ארוך. תודה לכל המשיבים. ירון

g a z o n

New member
הדוד מקולקל וצריך להחליף אותו

אסור שיהיה ערבוב בין המים שבדוד למים שבשרוול .

ברור.

אני שוקל במקום להחליפו למקם דוד של 40 ליטר בהמשך [בטור] כך שחימום המים יבוצע בדוד הקטן ואילו בימי שמש אקבל הספקת מים בדוד הגדול מהמערכת הסולארית . מה דעתך ?

מאגר

New member
זו הדרך הנכונה ביותר לעשות אך יש

לזכור כי ככל שהמרחק של המקלחת מהדוד גדול יותר יקח יותר זמן לקבל מים חמים במקלחת.דבר נוסף אפשר לעלת את הטמפרטורה של הטרמוסטט ל 75 מעלות ואז יהיה לך יותר מים חמים. אך אין ספק כי יש להחליף את הדוד בדחיפות מאחר והוא עובד לא נכון או שחיברו אותו לא נכון.

g a z o n

New member
אני לא הייתי עושה כך

להחליף דוד או להוסיף דוד אחר ואפילו קטן יותר יעלה כמעט אותו המחיר. לדוד החדש והקטן צריך למצוא מקום נוסף ולהעביר לשם קוי חשמל ומים דבר שיגדיל את העלות . ומה בכלל הרווח בתוספת דוד ? יותר מזה . לא הייתי משאיר דוד שמערבל מים לצריכה בבית עם המים של המערבת הסולארית . לא ברור מה יקרה שם מבחינת טיב המים ואגירת החום . בשורה תחתונה אני הייתי מחליף את הדוד לחדש עם חמם מהיר

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

מערכת סולארית היא מערכת מאולצת סגורה. כלומר המים במערכת הם קבועים ולמעשה נשארים במערכת במשך שנים ללא תחלופה.[רק במקרה של נזילה אות תקלה אז מרוקנים את המערכת ומחזירים מים חדשים.]. יש במערכת משאבת סיחרור שמזרימה את המיים החמים מהקולטים לעבר הדוודים בדירות[דרך המחליפי חום]. אילו לא היתה משאבת סיחרור אז המים החמים היו נשארים למעלה בגג בקולטים ולא היו מגיעים מים לדוודים בדירות מתחת לגג. כלומר שאתה יכול להבין שלמעשה מצב של עירבוב מים משמעותו שאתה משתמש במים שכבר שנים מסתחררים בצנרת הסולארית של הבניין. בדרך כלל המים הם שחורים ומלוכלכים מהשנים שעברו ללא תחלופה. אתה אמור לראות זאת בצבע המים ואולי אף להריח ריח שונה במים החמים. הפתרון הזמני והמאוד לא טוב זה בנתיים לסגור את הברזים של מחליפי החום ולהשתמש רק בחימום חשמלי ארוך. אבל אין מנוס מהחלפת כל הדוד. בהצלחה

תודה

בדקתי אצל כל השכנים - כל הדודים ישנים - שנת יצור 90 . לדעתי כמעט רוב הדודים במצב שלי [רק שאף אחד לא יודע ולא מודע למצב...] ולכן כולם משתמשים במים של המערכת המאולצת. היות שכך המערכת נהיתה "פתוחה" ,משמע שמוזרמים אילה מים נקים מאותם דודים לא תקנים . כאשר אני מדליק גוף חימום אני אכן סוגר את הברזים של מחלפי החום אבל מרגע שאני צורך מים חמים מהר מאד הם מתקררים .[לא מספיק לקלחת של 10 דקות]. מדוע?

למעלה