אני לא מכירה את דוד ילין ולא יודעת להביע דעתי לגביו,
אבל יש לי כיום 3 תלמידים בכיתות מחוננים (בפתח תקווה) ושלושתם מאוד מרוצים. כאמא מעורבת בכל הוועדים ובוועדת היגוי שהוקמה באחד מבתי הספר, וכתלמידה לשעבר בכיתת מחוננים אני יכולה להעיד, שבית הספר מקפיד להציב בכיתות מחוננים רק את המורות הטובות ביותר שיש לו להציע, וכולן מחוייבות לעבור באופן שוטף הכשרות מיוחדות בחינוך מחוננים, כולל התייחסות למאפיינים הייחודיים למחוננים, בעיקר מבחינה רגשית.
האווירה בכיתות אלה הרבה יותר נעימה מהאווירה בכיתות ששלושת ילדיי עזבו בעת המעבר, וככל שהמעבר היה בגיל מאוחר יותר, הקשיים שלהם בכיתה הרגילה הלכו והתגברו, למרות שאצל שלושת ילדיי לא מדובר במחונני-על או כאלה שהיו חריגים מבחינה חברתית או התעניינו בתחומים מוזרים/חריגים.
התלמידים מקבלים המון העשרות, הן בבית הספר עצמו והן מחוץ לבית הספר, והלמידה נעשית ב"מוד" שונה. המון עבודות יצירה והגדלת ראש ויצירתיות.
ממליצה לנסות ליצור קשר עם הורים שילדיהם לומדים כיום בבית הספר שאליו אתם מיועדים ולשמוע עוד חוות דעת עדכניות. גם מאלה שלא מרוצים הייתי מבקשת לקבל פירוט ממה בדיוק הם לא מרוצים. ייתכן שחשובים להם דברים שונים מאלה שחשובים לכם.