דוד חשמל

• פותח הנושא amub
  • פורסם בתאריך

amub

Active member
דוד חשמל

שלום,אני מבקש לברר מה כדאי להתקין לאדם בודד: דוד שמש או דוד חשמל. האם דוד שמש מתאים לשימוש מועט? תודה.

rayven11

New member
ברור שדוד שמש

אתה יודע כמה עולה לחמם מים תן לשמש לעשות את העבודה

דוד שמש.

דוד חשמלי של 60 ליטר מספיק בהחלט לאדם אחד. אין כדאיות כלכלית להתקין דוד שמש לשימוש מועט. אילן.

לי יש בשתי דירות 30 ליטר ל 4 נפשות

החורף ובקיץ . עלות דוד השמש מאוד יקרה . יספיק לחמם 5 שנים בגסף הזה בחשמל

rayven11

New member
חשבון פשוט לקרמר

לחמם דוד של 30 ליטר חשמלי לוקח כשעה 10 אמפר לשעה משמעו כחמישה ש"ח 5 ש"ח כפול 365 שווה ל 1825 ש"ח והנה לך דוד שמש חדש לא חמש שנים ולא בטיח וכן בארץ חמה כמו פה אין צורך בחשמל כתשעה חודשים אז תהיו רציניים

wil

New member
הגזמת

10 אמפר = 2.2 ק"ו = 1.1 שקל לשעה. לא 5 שקל לשעה.בדיוק 5 שנים יקח לחסוך את הסכום (כ2000 שקל) לדוד שמש.

טעות טעות גדולה . חימום המים

לוקח 5 דקות בקיץ . בחורף 10 דקות . והמים בטמפרטורה של 80 מעלות מערבבים עים קרים ברוב . ומישפחה מיתקלחת נהדר . היום קניתי עוד אחד לבת שלי כרומגן במיפעל . שער העמקים שעת חימום ?. מאיפו הנתון הזה . יש לי מעל 10 שנים בויילר כזה ב3 דירות . וזה משהוא . אני צורך חשמל ב300 ש"ח לחודש . 3 פזות ומיתוך ה300 ש"ח אולי 50 ש"ח זה חימום מים . כי יש לי מיקרו גל מכונת כביסה , טלןיזייה מקרן גדול . חדר עים מערכת סטרוא 3 מגברי כוח . טלויזיה 16:9 . 3 מחשבים . ועוד דברים שצורכים חשמל והכול ב300 ש"ח לחודש

i29

New member
כלומר, צריך יותר מ-5 שעות כדי שכל

ה-4 נפשות יתקלחו? 20דק' מקלחת לכל אחד + 4 שעות חימום בינהם... בעניין העלות, 1.1 שקל לשעה כפול 4 שעות זה 4.4 ליום, וזה, בשנה, יוצא יותר מעלות של קולט שמש. (לא הבנתי מה זה דוד שמש, הדוד כבר קיים בשני המקרים, רק נשאר להוסיף קולט שמש)

rayven11

New member
צודק צריך חמש שנים

טעות שלי 2 קילו וואט כפול חצי שקל זה כ 1 ש"ח ליום משהו כמו 360 ש"ח לשנה

רשר

Well-known member
מנהל
ואחרי 5 שנים צריך לתקן את מערכת

השמש כי יש נזילות/סתימות וכ"ו,, ואז מגלים שהמחיר לא נגמר ולהזמין אינסטלטור עולה כמו שנת חימום בחשמל. ליחיד דוד חשמל קטן 30-45 ליטר.

i29

New member
אני מנסה לבחון את הפתרון

של קרמר עבור משפחה בת 4 נפשות מבחינה כלכלית.. בעניין העקרוני, גם בדוד חשמלי יש צנרת שאחרי 5 שנים עלולה להסתם או שיווצרו נזילות ונראה לי, שאפילו אבן מים יצטבר על גוף החימום של הדוד החשמלי בקצב הרבה יותר גבוה מאשר בזה של דוד השמש.

rayven11

New member
כנגד סתימות מתקנים היום פילטר

מה גם שדוד שמש מחזיק יותר מחמש שנים ולטווח הארוך לדעתי הוא זול יותר מה גם שאתם משווים דוד שמש לדוד קטן של 30 ליטר ואם הוא מסתפק בדוד של 60 ליטר שזה כפול ממה שאתם משווים אליו עדין הוא יעלה סביב ה 1500 ש"ח שלאורך זמן זה זול יותר

rayven11

New member
אני הולך על דוד שמש

מה גם שככה יהיה לי יותר שטח פנוי בבית

רשר

Well-known member
מנהל
קולטי שמש מפיקים אבנית מהמים

כמעט ללא קשר לכמות השימוש במים, אלא בעיקר בתלות בחום המים, המים בדוד עם מערכת פתוחה מתחממים ומיצרים אבנית בכמות גדולה ככל שהשימוש פוחת, זרימה איטית וחום גבוה שאין שליטה עליו. בדוד חשמל החום לא עולה על 50 מעלות והאבנית מצטברת בכמות גדולה החל מ 65 מעלות ומעלה, לכן הוא יצרוך פחות אחזקה והיא תהיה יותר קלה וזולה.

החישוב יותר מורכב...

בחישובי עלות צריך לקחת את כל הפרמטרים ולא רק מה שנוח. 1. כ-4 חודשים בתקופת החורף יעילות החימום של דוד השמש מאוד נמוכה, מה גם שצריכת המים החמים גבוהה כיון שבמזג אויר קר נוטים להתרחץ יותר זמן ובמים יותר חמים. 2. כ-4 חודשים בתקופת הקיץ החמה, למרות שהמים בדוד השמש יהיו מאוד חמים, הנטיה היא להתרחץ במים פושרים, ואז במקרה של דוד חשמלי כמעט ולא יהיה חימום של המים וגם לא צריכת חשמל. 3. החזר ההון על ההשקעה בדוד שמש (הריבית המשולמת על הכסף המושקע) הוא גבוה. 4. בבתים משותפים בהם התקנת הדוד נעשית על הגג, ישנה צנרת ארוכה וכך נגרם הפסד אנרגיה גדול. 5. בקיצור גבירותיי ורבותיי, החיסכון הוא בעיקרון ענין פסיכולוגי. בברכה...אילן.

למעלה