דוד חשמל

basdanny

New member
דוד חשמל

התקנתי דוד חדש ואחרי חימום של שעה המים פושרים, הטרמוסטט מכוון ל-70 מעלות האם יכול להיות שהבעיה היא שאין לי בידוד על הצנרת (עשוי פלסטיק) שאורכה כ-20 מטר מחוץ לבית? דברים נוספים?

אם יש לך מערכת סולרית משותפת עליך

אם יש לך מערכת סולרית משותפת עליך לסגור את הברז המקשר למערכת כשאין שמש המערכת המשותפת מזרימה מים קרים לדוד שלך ואז חום המים אצלך בדוד יורד

מאגר

New member
למה אין מיים חמים הסיבה פשטה מאוד

מאחר ואורך הצינור החסוף הוא 20 מטר, הווה אומר כי כ 20 ליטר מים חמים מתבזבזים עד שאתה מקבל מים חמים בברז בשל הצורך לחמם גם את הצינור. באותו זמן ניכנסים מים קרים לדוד ומתערבבים במים החמים, ומורידים את הטמפרטורה וככל שאתה צורך יותר מים חמים יותר מים קרים ניכנסים. ומאחר ובחורף טמפרטורת המים נמוכה בהתאם לטמפרטורה בחוץ אתה צריך פחות מים קרים בכדי להוריד את הטמפרטורה בדוד. יש לצפות את הצינור בחומר מבודד. ורצוי מאוד להתקין דוד קטן חשמלי של 45 עד 60 ליטר במרפסת היכן שניכנס הצינור מהדוד הגדול ולחמם את הדוד הקטן ולא את הגדול. כי לפי ההסבר שלך אני מבין שאתה גר בבתים ישנים בהם הדודים הם על הגג והצנרת הולכת חיצונית, כי הבתים האלה ניבנו לפני שהיה דוד השמש ותקן אותי אם זה לא כך, ולדעתי הפיתרון הטוב ביותר הוא דוד נוסף. החיסכון של חשמל ומים יהיה הרבה יותר גדול מההוצאה של הדוד.

basdanny

New member
כיצד עובד דוד חשמל?

האם ישנם דודים שמכניסים מים חדשים כשהדוד מתרוקן או שהדודים תמיד אוטומטית מתמלאים? ואם הם אוטומטית מתמלאים, איך בבתים אחרים שהמים חמים? היתכן שלצנרת תפקיד כול כך חשוב? פלסטיק עדיין מבודד, לא?

מאגר

New member
דוד מים חמים תמיד מלא מים כאשר אתה

מוציא ממנו מים מים אחרים ניכנסים אם תחבר את הדוד הקטן ליציאה של הדוד הגדול לא יהיה צורך לחמם את הדוד הגדול רק את הקטן

fireman

New member
בדוד תמיד יש כניסה ויציאה של מים

כאשר אתה פותח ברז בבית אחרת בשלב מסויים המים המדוד לא יזרמו גם כלפי מטה בגלל ואקום בדוד, כך שעל כל מ"ל מים שיוצאים מהדוד נכנס 1מ"ל מים לתוך הדוד. צנרת פלסטיק אינה מבודדת אם היא אינה מבודדת בעצמה, לא סתם מכניסים את הצינורות לתוך שרוולי בידוד אם כי גם אלו לא מונעים את השפעת הטמפרטורה סביבתית על המים בתוך הצינור באופן מוחלט ותמיד בפתיחת מים חמים לאחר פרק זמן ממושך של אי שימוש במים חמים תגרום לזרימה של מים קרים בתחילה עד שיתרוקן הצינור מהמים שעמדו בתוכו. אגב, בצינור 16 באורך של 20 מטר נכנסים כ10 וחצי ליטר ולא 20 ליטר כפי שכתב אחד מקודמיי.

basdanny

New member
החלפת גוף החימום והטרמוסטט

בשיחה עם החברה שהתקינה לי את הדוד לא הסכימו לשים בידוד בצנרת, הם מתעקשים שזו לא הבעיה. הם אמרו שהם יחליפו את גוף החימום והטרמוסטט כבר היום ושהתקלה היא רק בגוף חימום. האם יתכן שהם פשוט יעלו לי את הטרמוסטט ל90 מעלות? וכך גם יהיו מים חמים? איך משכנעים אותם שהבידוד כן חשוב?

fireman

New member
עד כמה שזכור לי טרמוסטט

של דוד מים מגיע רק עד לטמפ' של 70 מעלות מעבר לזה יש סיכון של התפוצצות הדוד או הצנרת. אצלי בבית לפני כמה שנים הזמנתי מישהו להחליף את הפלאנש של הדוד שהיה כנראה גמור כבר, האידיוט שכח להרכיב את התרמוסטט בדוד ועם ההפעלה הראשונה שלו (של כשעה וחצי) הצינורות של המים החמים נתלשו מהמרכזיה של המים בגלל הלחץ.

למעלה