דוד, בת שבע, ומאיר שלו

יוסי ר1

Active member
לגמרי במיקרה גם אני מכיר כמה צמחי

רעל הגדלים בארץ, שניתן להכין מהם שיקויים בעלי השפעות כאלו ואחרות. ואין לי ספק שבימי קדם הכירו הרבה יותר טוב מאיתנו צמחים והשפעותיהם. אבל כמו שהיבוסים שאתה טוען הכירו צמחים, כך היו גם אנשי דוד ורופאיו. וכיון שלאורך כל הפרקים המתארים את האירועים שדנו עליהם לא הופיע רמז לחשד מסוג זה, אני מניח כי אנשי דוד לא חשבו שמדובר בהרעלה. אפשר להניח גם שמדובר על תופעות שהתחזקו לאורך זמן (מהתיאור והמלך דוד זקן), ולא הופיעו בתקופה קצרה, כפי שאפשר להניח מניסיון הרעלה.

masorti

New member
רואים שאתה לא מכיר זקנים...

לזקנים תמיד קר. זה נובע בין השאר מבעיות בזרימת הדם הקשורות לזיקנה (כלי הדם לא נעשים טובים יותר עם הגיל), מהידלדלות הרקמות, מתת-תזונה (הזקן מתקשה לאכול), וכו'.

יהוי

New member
תשובות לשניכם

אמנם לזקנים תמיד קר אך לא ברמות שאש לא תצליח לחממם. לגבי העובדה שאין לכך רמז בתנ"ך יכולים להיות שני הסברים: 1. מכיוון ששלמה הוא זה שהיה מעורב וגם המרוויח הראשי הרי שלא היתה לו שום סיבה לספר על כך. כידוע לכולנו את ההיסטוריה כותבים המנצחים. 2. אנשים כיואב ואבישי מן הסתם הכירו צמחי רעל אך מכיוון שכפריים לא עוסקים בהרעלות, לא ידעו על הסימפטומים שנגרמים ממנות קטנות של הצמח. ברור שדוד לא תפקד תקופה מסויימת לפני התמלכותו של שלמה ותומכיו של שלמה ניצלו זאת.

יוסי ר1

Active member
הדברים שאתה טוען מתאימים להפליא

להסטוריה הרומאית. לטעמי, התנך כתוב קצת אחרת, ודמויותיו פועלות ממניעים קצת שונים. נוסף לכך, אנשים כיואב ואבישי, שרי צבא מנוסים, הכירו מן הסתם את כל הידע שהייה רווח בזמנם. או לפחות היו להם יועצים בקיאים בתחום שהכירו. מה עניין לכפריים, ולמה נראה לך שכפריים יכירו פחות מעכברי העיר?

יהוי

New member
אכן יש הקבלות להיסטוריה הרומית

צבא דוד החל ככנופיה (דרישת דמי חסות באיזור מדבר יהודה) וקציניו הבחירים המשיכו להיות אנשים כפריים במהותם לאורך כל חייהם. זו הסיבה שדוד נזקק ליבוסים ע"מ לשלוט במדינה. יואב ואבישי בודאי ידען כי צמחים מסויימים הם רעילים אך בטח ובטח לא ידעו מהם הסימפטומים של הצמח כאשר הוא ניתן במנות קטנות לאורך זמן כי כשכפריים רוצים להרוג הם עושים זאת בדרך ישירה.

אלי ו.

New member
מחסור בברזל יעשה את זה

אם תביט בסביבתך הקרובה תראה אנשים (בעיקר נשים) שתמיד קר להם. אני מכיר מישהי שגם באוגוסט לובשת בגדים חמים ומשתמשת במשרד במפזר חום. חסר בברזל יכול לפגוע בין השאר בויסות חום הגוף. (ולא, אני לא מתכון לאבחן את דוד המלך)

למעלה