דוברי אנגלית

Moondust

New member
דוברי אנגלית../images/Emo41.gif

המורה לאנגלית הציעה לי לפני כמה ימים לגשת לבחינה לדוברי אנגלית, ולהצטרף בשנה הבאה (אני בכיתה י'). בתחילת השנה לא רציתי לגשת למבחן - למרות שרמת האנגלית שלי טובה מאוד. פשוט לא רציתי להישאר ארבע יומיים, ולהעמיס על עצמי עוד שיעורים ועבודות. וחוץ מזה, לא עדיף לעשות בגרות בי"ב ולהוציא בה ציון מעולה מאשר לעשות את אותה בגרות בדיוק בי"א ולהוציא ציון סביר (בהנחה שאני עלולה להתקשות בדוברי אנגלית)? אבל אחרי מה שלמדתי השנה בשיעורים הרגילים... לא הייתי קוראת לזה למידה. החומר שאנחנו לומדים בשיעור לא קשור בכלל למבחנים, אפילו שיעורי Grammar נראים מיותרים כי אמנם לפעמים אני מסתבכת בתרגילים עם הזמנים אבל בקטעי הכתיבה אני כמעט תמיד יודעת במה להשתמש. שיעורי אנגלית השנה היו פשוט בדיחה, שיעורים שבהם אני משפרת את טכניקת הציור שלי או קוראת ספר (אם אני זוכרת להביא). אז חשבתי לגשת לבחינה ההיא, אבל חברה שלי בדוברי אנגלית והיא אמרה לי שבשנה הבאה נתחיל ממש ללמוד, דברים שהם למדו השנה (הם למדו את "מקבת" והיא אמרה שנלמד מחזה כלשהו, ויהיו לנו עבודות של ממש). בקיצור, השאלה שלי - האם שיעורי אנגלית בי"א הם שיעורים שבאמת *עושים* בהם משהו? ואם כך, כדאי לי בכל זאת להיבחן לדוברי אנגלית?

אני אגיד לך ככה...

המעבר הוא מאוד קשה. יש אנשים בדוברי אנגלית שהרמה שלהם מרקיעה שחקים, והרמה הכללית היא באמת של דוברים-דוברים. מצפים ממך לדעת את כל הדקדוק, אוצר המילים, הכל. השיעורים עצמם לא רציניים, כנ"ל העבודות.. אבל במבחן (תמיד דמוי-בגרות) מורידים לך נקודה על כל פסיק. אני בקבוצת דוברי אנגלית; רוב עמיתי לספסל יושבים על 70 ואפילו 60. אני לא יודעת עד כמה זה שווה את זה. הצעה נוספת- גשי פשוט לבגרות חורף באנגלית (בתחילת י"ב).

כדאי לך רק ודאי שיש לך מורה טובה

בדוברים, כי לי הייתה אחת מרשעת ו*&%^, קיבלתי במגן 95 והיא הגישה אותי על 95 בטענה שהיא לא מגישה אפילו אנשים שהם באמת דוברי אנגלית על ציון יותר גבוה אף-פעם... ושתביני שבנות שקיבלו 90 בכיתות הרגילות של י"ב הוגשו על מאה כי היה מגן קשה ביותר לטענתם והבנות המעולות שלהן קיבלו בעיקר 86 ומטה... אז בקיצור, ודאי שאין לכם מורים שחוקים עם עקרונות טיפשיים, ומבחינת רמת שיעורים זה סתם שטויות לא משהו רציני... לפחות תתחילי ואם לא נוח לך תפרשי אבל שווה בהחלט לעשות

p i n g o

New member
אני אמנם לא הייתי בדוברים,

(וגם לא היה לנו משהו כזה בבית הספר שלמדתי בו), אבל בתור אחד שהאנגלית שלו די טובה (מאוד טעונת שיפור אבל), אני יכול לומר לך שבכל התיכון לא למדתי בכלל לאנגלית, השיעורים היו משעממים ולא הועילו יותר מדי. הקושי הכי גדול שלי היה שהיינו צריכים לקרוא את המחזה המשעמם All My Sons ב-י"ב וגם אותו קראתי רק חצי ממנו, ואת השאר השלמתי מסיכומים ומחברים שקראו. בקשר לשעתיים הנוספות שיהיו לך, תחשבי אם עדיף לך להישאר עוד 5 שעות בשבוע ב-י"ב עם זה. אני באמת הרגשתי שזה בזבוז זמן. המורה שהייתה גם המחנכת שלי לא סבלה אותי (באופן הדדי
) למרות שהוגשתי על 100 וציון סופי שלי היה 99, אם אני לא טועה. ככה שתשקלי את שתי האופציות.

C o s m i C

New member
המממ..

מאז שעברתי לישראל (גרתי בקנדה 8 שנים מאז שהייתי בת שנתיים) הייתי בדוברי אנגלית, או תמיד נתנו לי לעשות מה שרציתי בשיעורי אנגלית. בתיכון ישר הכניסו אותי לדוברי אנגלית ובבית ספר שלי רוב מי שבדוברי אנגלית באמת דובר אנגלית כשפת אם או קשור לזה איכשהו. אלה שלא גם ממש מצליחים. בכיתה י' הייתה לי מורה קשה והproject היה הדבר הכי מעצבן שעשיתי בחיים שלי. שנה שעברה לא היה קל להוציא ציונים כי המורה פשוט הייתה מטומטמת. השנה לימדה את הכיתה מורה חדשה והיא הייתה הרבה יותר כיפית. אין שיעורי גראמר, אין בעיה של זה. בדרך כלל פשוט העלנו נושא שאנחנו רוצים לדבר עליו ופשוט דיברנו ודיברנו. כמובן, עשינו עבודות וכאלה, אבל זה לא רציני אם את יודעת אנגלית. השנה היה לי ממש ממש כיף! המורה שלי חובבת ספרות אנגלית (היא בעצמה אמריקאית) והביאה לנו כל מיני סיפורים ושירים שניתחנו שהיה גם משהו די כיף. לקראת סוף השנה עשינו רק אנסינים ותרגלנו המון- אבל זה היה כיף. כל הכיתה שלי קיבלה 100 באורל בגרות והממצע של המגנים לא היה פחות מ93...כולנו הוגשנו על מאה (לפחות בכיתה עם המורה שלי). לדעתי הרוב תלוי במורה. שיעורי האנגלית הם ממש תלויים במורה. אצלנו עשינו המון יחסית, אבל זה היה כל כך כיף כשעשינו..אפילו המורה ויתרה לנו על בוק ריפורט וכאלה. ציפינו לשיעורי םשלה ותמיד נשארנו אחרי הזמן. אם מה ש"מפחיד" אותך זה לעשות הרבה עבודות וכאלה בי"א- אל תתני לזה להפריע לך. תעשי את מבחן ההעברה- יכול להיות שתצליחי מאוד במואץ (ככה אנחנו קוראים לזה..אנגלית מואץ)..אם לא את יכולה לרדת חזרה. חוץ מזה, תחשבי על כמה שעות אנגלית ירדו לך בי"ב. זה תענוג. :) חברה שלי עלתה השנה מאנגלית רגיל למואץ והיא השתלבה מצויין..היא אפילו הוגשה על 100! אז לדעתי לכי על זה!

gofida

New member
מנסיון

אני עשיתי בגרות בי"א במסלול מואץ. באמת זה לא נחמד שאת כל העבודות צריך להגיש כבר בי"א, אבל שנה שלמה לשבת על הדשא בזמן שכולם לומדים... זה היה שווה כל רגע... (ציון סופי 96) אם אתה יודע אנגלית, לך על זה. חבל לך להשתעמם בשיעורים.

למעלה