דואר ישראל במצוקה

דואר ישראל במצוקה

הדואר נמצא באחת מנקודות השפל בכל 67 שנות קיומו (אולי יותר) היה דיון בכנסת וכן בתוכנית של גיא לרר, והדואר הוגדר כאסון לאומי......
שירותים כושלים,ללא שרות לקוחות שיחזורו בתשובה חזרה-הם לא מסוגלים ,לא שאינם רוצים ,פשוט אין להם תשובות,
לא בשרות של EMS ולא בדואר רשום .יצוא ויבוא ,לא ניתן לקבל מענה חצי שעה ויותר במענה הקולי שלהם קריסה טוטאלית.
ללא חלוקת דואר יומי סדיר ,ערמות ענקיות של דואר רשום שנכנס לישראל נערמות בסניפי הדואר ובנתב"ג ,צמצום כח האדם גרם לימי חלוקה אחדים בלבד ,עובדים ממורמרים שחרב הפיטורין מונחות על צווארם, הנהלה מבוגרת -זקנה שפג תוקפה ,ללא רעיונות חדשים שרק מבקשים לשמר את הקיים ,שמפחדות מוועד כוחני .ומשינויים ונוסף על הכל חברה פושטת רגל .
מחירי הדואר לא מעודכנים ועדין בחלקם הפסדיים ,הם חוטפים קנסות ממשרד התקשורת לא מזמן קיבלו 100 אלף שקל קנס על דואר שישב חודשיים ללא חלוקה
לכן אל תצפו לשינויים בחודשים הקרובים ,למרות הרפורמה המתגבשת בדואר לא תראו בשנתיים הקרובות שינוי כל עוד ההנהלה ההזויה הזאת שולטת בדואר.

MegaMan4

New member
אני באמת לא מבין את הפוסטים שלך

הם דיי מגעילים אותי, תחשוב שמנכ"ל הדואר היה מלכלך פה על הדואר הצרפתי, זה נשמע לך הגיוני ?
לפחות תציין שאתה בעל אינטרס.

צודק בהחלט וחבל שנותנים לו פה במה

הטקטיקה השיווקית שלך להשמיץ את דואר ישראל חופרת לך בור ולא בונה לך סולם.
מאיש עסקים כמוך, שמתהדר בתואר מנכ"ל.... הייתי מצפה שיפסיק להעסיק את עצמו בשטויות ולכלוכים ותתעסק בלפתח את השירות שאתה מציע.
כולם יודעים שדואר ישראל במצוקה - אתה לא מחדש כלום.
תרומתך למצב הנוכחי אף היא הועלתה פה בעבר.
אתה יוצא מאד קטן בכך שאתה רוקד על הדם ומשמיץ את המתחרים שלך.
אותי כלקוח פוטנציאלי - איבדת.

כישלון הדואר תגובה

אני מנסה להסביר את מצב הדואר,תחליט מה שתחליט תמחוק את הפוסטים שלי אל תקרא אותם תתעלם מהם ,תשמיד אותם ,זו זכותך,כמו שזכותי להביע דיעה .
,אני לא מתנער מהעובדה שאני בעל חברה אלטרנטיבית לדואר ישראל שמוציאה מיליוני דברי דואר בשנה זה רשום בכותרת שלי.
אני לא מנסה להסתיר את ,אבל זה לא מונע מימני להביא לידעת הציבור מה שאתה כאזרח לא מודע לו ואני מטבע הדברים חשוף לאינפורמציה שאני יודע ,קצת יותר מימך.
בשבוע שעבר הוצג פרויקט בגיא לרר על מצב הדואר ,והוא הגדיר אותו כמצב חירום לאומי ,זה לא ששלפתי לך מהמותן זה לא מונח שאני קבעתי זו התקשורת שהוציאה את זה לציבור.
לאור התלונות שיש בפורום הזה ,אני מנסה להסביר כל עוד שהנהלה הגרועה הזאת עומדת בראש אירגון כושל ,ומפסיד ,כמו הדואר לא תהיה תקומה לדואר,לעובדי הדואר,ללקוחות הדואר,לתחרות חופשית בדואר, מי שימשיך לסבול מכך זה אנשים כמוך שמטאטאים את הבעיה מתחת לשטיח ,זה כמוך שיורקים עליך ואתה אומר זה רק גשם.....

alex155

New member
אתה יכול ומוזמן להביע את דעתך מתי שרק תרצה

זה פשוט קצת מביך.
אתה אומר את המובן מאליו, מצטט אייטמים מתוכנית בערוץ 10, לא ראיתי את התוכנית אבל את הדואר אני מכיר היטב.
אין ספק שהדואר הצרפתי שאתה משמש לה זכיין פה בארץ יכלה להיות אלטרנטיבה טובה, אבל לאור התעריפים, האופרציה וכל ההתנהלות, שגם משתקפת היטב מול העילגות שלך כאן, האופציה הזאת לא ממש אפשרית.
אגב, קיימת חברה אחרת, שלי אין בה שום עניין אישי מעבר להיותי לקוח מרוצה, שנותנת פתרון, והם הצליחו לייצר את המומנטום של להעביר אליהם פעילות, ולא, בלי פוסטים פה עם דמורליזציה על הדואר שנשמעים כמו קול הרעם מקהיר או המנון החמאס תקוף תעשה ביגועים.

תסמוך עלי, ועל יתר הנוכחים פה, אנחנו יודעים ה-י-ט-ב מה מצבו של דואר ישראל, אני פוגש מכרים בבית המיון, בווטסאפ, בפייסבוק, כאן, תאמין לי שההודעות שלך לא מחדשות דבר ואף פוגעות באלטרנטיבה שאתה מבקש להציג. חבל. בעיקר לך.

העילגות שלך מבישת אותך

אל תטיף לי מוסר ,מה שאני יודע אתה לא יודע ,אני בקשר עם משרד התקשורת יותר משראיתי את הילדים שלך חצוף.......

air mail express בדרך לעוד לקוח מרוצה...

מסיר את הכובע בפניך מר עיני - אתה
בשיווק!
עלה והצלח.

trilliane

Well-known member
מנהל
הרפורמה דווקא התחילה והשינויים כבר בשטח...

לא "צמצום כוח האדם גרם" אלא חלק מתוכנן מהרפורמה כלל מעבר לחלוקת דואר 2–3 בשבוע, אבל דווקא בשעות מאוחרות יותר כך שהרשומים יחולקו בזמן שאנשים בבית ויחסכו מהם את ההגעה לסניף. למעשה מכיוון שנפח המכתבים (גם הרשומים) בירידה גדולה כבר שנים, ואפילו רוב החשבונות מחולקים ע"י "מסר", אין סיבה מוצדקת לחלוקת דואר יומית וזה בסדר גמור. כמו כן בסניפים רבים כבר עובדים בחלק מהימים גם עד 8 בערב ואפשר להזמין תור באינטרנט כדי לקצר את זמן ההמתנה.

alex155

New member
טריליאן אני חושב שאת מדברת על שטח אחר...

שהוא ככה"נ השטח של חבילות נכנסות וחלוקת דואר פנים ארצי, נושא חשוב אם כי פחות מעניין את משתתפי הפורום או השרשור הזה לכל הפחות...
כי בשטח של החבילות היוצאות, ואני לא מדבר מפי השמועה, דברים לא יוצאים. המזל שלי הפרטי הוא שאת ארה"ב אני כבר לא שולח עם דואר ישראל, כי אם כן הם היו דופקים לי את המדדים באמזון שזה עבורי קאזוס בלי.
בכל מקרה באירופה ויתר העולם, שווקים פחות דומיננטים אצלי, דברים פשוט לא מגיעים, יוצאים באיחורים של 5-6 ימים מהארץ, ויש לי כמה דוגמאות אקו שיוכיחו שלא מדובר "בהתרשמות" שלי. משהו רקוב בממלכה שממילא הייתה רקובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מדברת על הדברים שהוא כתב, קרא שוב את דבריו

"ללא חלוקת דואר יומי סדיר ,ערמות ענקיות של דואר רשום שנכנס לישראל נערמות בסניפי הדואר ובנתב"ג ,צמצום כח האדם גרם לימי חלוקה אחדים בלבד" [...] "לא מזמן קיבלו 100 אלף שקל קנס על דואר שישב חודשיים ללא חלוקה".
&nbsp
אם דבריו לא מעניינים את משתתפי הפורום, אפשר לדלג עליהם; אני בסה"כ רציתי להעמיד דברים על דיוקם והתייחסתי לדברים שנכתבו.

dobo

New member
קאזוס בלי הוא הכפיל של קסיוס קליי

אותה הקלילות רק בלי העוקץ

הבעיה היא ההנהלה

ההנהלה לא אחראית אשר הוכיחה לנו ,שהפסד של 150 מיליון שקל בשנה זה לא כל כך נורא.....יש לנו "אבא" כלכלי בשם משלם המיסים שתמיד יממן את ההתנהלות ההזוייה שלנו .
לא מזמן אישרה וועדת הכלכלה כחצי מיליארד שקל לכיסוי גרעונות הדואר(פיצוי פיטורים) וחלק מההסדר של הרפורמה ,שישולם כמובן מצד משלם המיסים כי לדואר אין כסף ,לממן את זה ,יש לו חוב למחזיקי האג"ח כ300 מיליון שקלים ,ואייל גבאי מטעם הנושים ישב להם על הזנב וקבל ביטחונות מהמדינה לכיסוי החוב. שימומן כמובן ....נכון ...צדקתם מאיתנו ...מציבור משלם המיסים. הדואר ללא עליית המחירים האחרונה היה על סף פשיטת רגל,ללא אפשרות לשלם משכורות לעובדים.....לספקים לבתי הדואר בעולם ועוד...הדואר היה נסגר ואתם המוכרים בבעיה..(ראו מקרה אגרקסקו שהיתה חברה ממשלתית והיום האנשים חותמים אבטלה)
ההנהלה הלא אחראית הזאת מכרה שירותים בהפסד במודע, במשך שנים.. כן... כן גם בדואר רשום לחו"ל ... גם בדואר בארץ גם בשירותי EMS הכל מפסיד מיליוני שקלים ולאורך תקופה וההנהלה ממשיכה באותה מדיניות גם לאחר הרפורמה האחרונה ההכנסה לא מכסה את העלויות התפעוליות הכבדות שלהם.
הפחד מאובדן נתח שוק למתחרים ,מסר או חברות הבלדרות/הדואר כגון UPS Fedex DHL TNT AME שמא יקחו להם עוד פלח שוק מוציא אותם מדעתם, ולכן המסקנה של ההנהלה היתה ועודנה למכור בהפסד העיקר להראות היקפי פעילות על חשבון השרות.
כי אין כסף לשרות לקוחות זה עוד משכורות ועוד הכשרת עובדים ,אין תקציב לזה הכל משולם לגורמי חוץ באירגון הUPU שזה ארגון הדואר העולמי.כי אחרת היו סוגרים להם את השערים למדינות ,וכך הגרעון צמח לממדים גדולים.
גם לאחר הרפורמה המחירים זולים בעשרות אולי מאות אחוזים מדואר זהה בחו"ל , וודאי חלקכם מכיר שדואר של 0.1 ק"ג מאנגליה לגרמניה יעל 8-10 פאונד כאשר דמי הקצה שהדואר הישראלי משלם לבתי הדואר בחו"ל להפצת המוצרים שלכם ,זהים לגמרי במדינות אירופה ,ארה"ב ,אוסטרליה ניו זיילנד ועוד מדינות בעולם המתקדם , לדוגמא :ההתנהלות הלוגיסיטית באירופה היא ברכבות /משאיות וכלי רכב אחרים ,ומישראל הכל יוצא במטוסים ,כלומר העליות לוגיסטיות הרבה יותר כבדות. לדואר ישראל ,אבל המחיר הוא חצי מאירופה? תכפילו במיליוני החבילות תקבלו מיליוני דולרים בהפסד !!!
דוח וועדת רייך הצביע על הליקויים חמורים בניהול החברה ,וכן מבקר המדינה בדוח משנת 2013 הצביע על ליקויים ניהוליים הן בשכר והן בהתנהלות הכלכלית הלא הגיונית כלכלית..
דוח וועדת רייך לא יושם באופן מלא , הדואר ביצע "מחטף" בדקה האחרונה והוריד מחירים בעיקר בדואר רשום לחו"ל מחשש שיאבד פלח שוק למתחרים ,(את זה וודאי אתם לא יודעים ) כך שדוח וועדת ד"ר רייך המקורי הצביע על מחירים הרבה יותר גדולים מהמחירים הקיימים היום.
אז לפני שכולכם יתלהמו ויגידו מה איכפת לי שהדואר יפסיד העיקר שהעסק שלי לא יפסיד ,תרשו לי להגיד לכם מילה.....יש גורמים מתחרים בשוק המשלוחים בישראל שמנהלים חברות עסקיות ושלא נשענים על גב משלם המיסים ומפרנסות משפחות רבות בישראל ומעגל גדול של ספקים שמתפרנסות מאיתנו בעלי החברות ,רק בחברות הבלדרות מועסקים כ3000 עובדים ועוד מאוד ספקי משנה אחרים.

זכותם לעבוד ולהתפרנס בדיוק כמו כל עובד דואר שזכאי למקום עבודה בטוח ורווחי. שמתנהל בשוק תחרותי.

הרפורמה שאת מצביעה עליה היא רק התחלה של מסקנות וועדת רייך ,אבל ללא חריש עמוק בהנהלה , רענון השורות להנהלה צעירה תוססת אחראית ובעיקר בעלת מוטיווציה להשגים ושינוי דיסקט לחברה כלכלית בריאה שום דבר לא יתקדם הכל קוסמטיקה זולה מסין.
שוק תחרותי בריא יחד עם שירותים ממלכתיים כמו דואר ישראל ,כפי שנעשה ברוב מדינות העולם המערבי. זה הדבר שיביא להתיעלות ומתן שרות לקוחות איכותי .

לדאבוני , ואני לא איש בשורות הדואר ימשיך "לדמם " כלכלית גם בשנים הבאות.וימשיך להשען על גב משלם המיסים .
אלא אם יגיע שר תקשורת במשרה מלאה ויעמוד על עקרונות השיוון והתחרות החופשית נצא כולנו נשכרים מהשינוי המיוחל.

הדואר היא חברה ממשלתית, ממתי ההנהלה קובעת תעריפים???

שוב אתה טועה ומטעה.
מקום המדינה ועד 2006 דואר ישראל פעלה כיחידת סמך ממשלתית במשרד התקשורת, מי שקבע את התעריפים אלו שרי התקשורת של הממשלות השונות.
החל משנות החמישים במאה הקודמת ובהחלטות ממשלה מדינת ישראל סיבסדה את משלוחי דברי הדואר לחו"ל כדי לעודד את הייצוא ממדינת ישראל.
סיבסוד ממשלתי עולה כסף ולכן ברור שדואר ישראל יהיו בהפסדים.
הכל אותן שנים הכנסות דואר ישראל עברו ישירות לאוצר המדינה והדואר תוקצב ע"י משרד התקשורת. לכן דואר ישראל לא יכול היה להתייעל לא יכול היה להתפתח ונשאר דפוק מאחור.

ב- 2006 הפכה רשות הדואר לחברה ממשלתית בשם "דואר ישראל בע"מ". היא לא הופרטה (הפכה לחברה פרטית) ולכן כל ההשוואות שלך לשוק חופשי וחברות פרטיות לא מחזיקות מים.
כחברה ממשלתית היא עדיין כפופה לממשלה שקובעת לדואר ישראל בע"מ את התעריפים שמותר לה לגבות כך שלכתוב בכותרת שההנהלה אשמה זה פשוט חוסר הבנה משווע.
להפיך, שהנהלת דואר ישראל ב- 2008 או 2009 הגישה בג"צ נגד ההגבלות שמשרד התקשורת הגביל אותה ובינהם בנושא העלאת התעריפים - בג"צ דחה את העתירה וקבע שטובת הציבור בקבלת שירותי דואר זולים ומפוקחים.

גם את המלצות ועדת רייך מי שקיבל ובחר מה מהן לאמץ ומה לדחות היה שר התקשורת הקודם גלעד ארדן ולא הנהלת דואר ישראל...
ועל עליות המחירים האחרונות של הדואר מלפני שלושה חודשים מי שחתם עליהם היה בכלל ביבי שהחזיק בתיק התקשורת לפני הבחירות האחרונות. הנהלת הדואר שנים התריעה וביקשה שיאפשרו לה להעלות את התעריפים. בדיוק ההפיך ממה שאתה מציג.

אתה ממש לא מעודכן

חברת הדואר היא לא חברה פרטית היא חברה ממשלתית שהייתה רשות סטטוטורית לפני 2006 ב2006 הפכה לחברה ממשלתית בע"מ , ומאז הפכה לחברה כושלת ומפסידה בעלת איכות שירות ירודה.
דו"ח וועדת רייך קובע ,יוכנס שותף עיסקי בגובה של 20% והתהליך הזה קורם עור וגידים אצל משרד התקשורת בימים הקרובים . וכשהיה גורם פרטי בחברה ,החברה לא תוכל למכור בהפסד,הוא הרי השקיע כסף ורוצה לראות רווחים .
&nbsp
כחברה ממשלתית החברה כפופה למחירים שמשרד התקשורת מכתיב,לצורך זה הוקמו 2 וועדות 2006 דוח וועדת ד"ר שגיא
ודו"ח וועדת ד"ר רייך שהאחרון אושר על ידי ראש הממשלה והשר ארדן , בין הייתר קובעת הוועדה שהדואר נמצא על סף קריסה כלכלית והצורך ברפורמה הוא מידי.
וללא שינוי התעריפים, וארגון מחדש הדואר פושט רגל ,את זה גם קבע מבקר המדינה בדוח חריף על דואר ישראל ב2013 שהוא מתריע על ניהול כושל של הנהלת הדואר ,ומתח ביקורת מרומזת על התנהלות המנכ"ל הקודם ,שהיה אז עוף מוזר בדואר והוועד לא שיתף פעולה איתו ,והלך כנגדו.
אכן שהדואר הבין שהוא מוכר בהפסד בעיקר בשירותים הבינלאומיים (דואר רשום ,דואר כמותי) הדואר דרש העלת מחירים ,
&nbsp
אז קרה תהליך מדהים יום לפני שראש הממשלה חתם על ד"ח הוועדה הם ביצעו מחטף והורידו 25% מהתעריף הבינלאומי (כנראה הצליחו לשכנע את משרד התקשורת) ממסקנות וועדת רייך-אני שולח אותך לדוח וועדת רייך המקורי מופיע באתר משרד התקשורת ,לך תלמד מה המליצה הוועדה בדואר בינלאומי יוצא ,כן כולל דואר רשום לחו"ל ומה שהמחירים בפועל ,המחטף הזה מראה כמה הדואר מפחד מהתמודדות עם המתחרים הפרטים......!!!
לא לאורך זמן המחירים הנוכחים יחזיקו מים ,הגרעון שלהם יצטבר שוב והשינוי יגיע ,ואני טוען גם לטובתכם ,הרי תרצו לקבל שירות איכותי ואמין יותר ,ולא להמתין שבועיים לקבל דואר מירושלים לתל אביב.

דואר עם מחלות אבל אחלה דואר.

אין לי שום בעיה איתם, לא לשלוח ולא לקבל.
בשביל המחיר שזה עולה אני מקבל אחלה שרות.

מי שמשלם על "סוסיתא" ומצפה למרצדס תמיד יתבאס.

אם היית שולח בדואר לאומי של מדינות אחרות
אז היית מדבר אחרת.

למעלה