דואליות כלכלית

אגל ט ל

New member
מיותר בכלל להשוות בין מה שעשינו אז לבין

מה שעושה הדור הצעיר היום ומה שקיים היום ומה שקיים היה אז..
נכון להיום - המצב מחפיר.
 

אודרי11

New member
איך אפשר בכלל להשוות..

כשאנחנו רכשנו את הדירה הראשונה, נתנו משכנתאות לא צמודות....כמעט כולם קנו דירות, כמובן גודל הדירה, והמיקום, היו לפי היכולת...אבל בעקרון כל אחד יכול היה לקנות דירה.

כמו כן היו המון משרות קבועות, וטובות, גם למי שלא היתה לו השכלה מאד גבוהה, גם בוגרי תיכון התקבלו לעבודות מצויינות...משרות בבנקים, משרדי ממשלה, חברות גדולות, מוסדות גדולים...אפשר היה לעבוד, לחסוך לפנסיה וגם לעתיד.

המצב היום בשוק העבודה והדיור ממש מחפיר...
 

מקאיירה

New member
בתור סטודנט לתואר ראשון במדעי המדינה

אני כבר מזמן הגעתי למסקנה הגורפת הבאה, אליה אני ממשיך להגיע שוב ושוב:
אני רוצה תוך 5 שנים להיות מסוגל להעתיק את חיי לחו"ל מבלי לחוות שום קשיים כלכליים או קשיי משרה. דהיינו תוך 5 שנים ברצוני להיות בעל השכלה, ניסיון וחסכונות מספיקים כדי למצוא עבודה טובה בחו"ל ולעבור לצמיתות.

מה שמדאיג אותי הכי הרבה הם לא כמה נמוכים המדדים, אלא באיזה קצב הנמכתם התבצעה. מדינת ישראל היא מקרה מיוחד מאוד, מעולם לא קמה מדינה מודרנית כ"כ מוצלחת כ"כ מהר. הבעיה היא שנדמה שהגענו לצד השני של הפרבולה ואנחנו בתחילתה של שקיעה שעשויה להיות מהירה לא פחות.

יש פה מאבק בין כוחות מודרניצזיה לבין כוחות של אנטי-מודרניזציה; החרדים. האם בעוד 10 שנים תישאר עיר חילונית אחת? האם בעוד 10 שנים כבר יאסרו על הצגת נשים בטלוויזיה? שהרי רק בחנוכה הזה באונ' בן גוריון, שנחשבת ליברלית ושמאלנית, נאסר בטקס החנוכה על נשים לשיר (בהשתתפות מלאה של הדיקן ד"א). האם בעוד 10 שנים מעכשיו יהיו מהומות בין חרדים וחילוניים? כשצינור ביוב יתפוצץ בשבת, יהיה אסור לתקן? תהיה צנזורה על האינטרנט של כל המדינה כמו באיראן?

יתרה מזו, יש פה מאבק כוחות (לא ממש מאבק, יותר נכון ביריון אחד שנטפל לכולם) בין מדיניות ההפרטה למדיניות הרווחה. ממשלת הפרוטקציות של ביבי מפרקת את המדינה לחלקי חילוף כבר 3 עשורים. נוצרת פה אליטת הון השולטת על הכל, ומדממת את הציבור אל תוך כיסיה. ב-10 השנים האחרון התמ"ג ומחירי הדיור עלו בהתאמה, רק השכר נותר קפוא. ההפרש זולג אל כיסיהם של המנשלים.

ואני מקים קול זעקה - גם ביחס למאבק הראשון וגם ביחס למאבק השני - זעקה שכבר נשמעה פעם אחת בהיסטוריה - לנשל את המנשלים.
 
לאדון קקטוס הנכבד, תראה חבוב


כתבתי לך משו יפה בעיניי, אבל המנהלת שלנו מקנאת בגלל שאני עיראקי והיא לא, אז מחקה לי, אני תוהה אם הספקת לקרוא אותי ????

תזכור ידידי היקר, עבור רובינו, אתה אדם מאוד רצוי כאן, זה כבוד גדול בשבילי, שאתה פה.

אני לא רוצה מצב שבו מיעוט יוצר מצב עבור הרוב.

אני גם כן כמוך הרגשתי לא טוב כשקראתי את כתיבתו של הבחור, אבל אני בן אדם אדיב ולא מתבטא קשה.

בכאלה מצבים, למנהלת אין ברירה חוץ מאשר למחוק ( גם בגלל שהיא מקנא שהיא לא עיראקית) ........ גם כשהיה קורע ברך, גם אז הוא היה תוקף ואז המנהלת הייתה נאלצת למחוק, למרות שהיא נורא מוקירה את הבן אדם, אבל אין לה ברירה.

יש לי הרגשה שיש אנשים שעוקבים אחרייך במיוחד לפורום הזה כדי לריב איתך, אנשים שבכלל לא היו בעבר בפורום........מוזר.

מאחל לך כל טוב.
 
למעלה