דה הרטוך כמשל

דה הרטוך כמשל

חיכיתי לראות מה תהיינה התגובות של חברי הפורום הנאורים. אם נסכם אותם אז הרוח הכללית היא שדה הרטוך לא היה צריך להוריד סטירה על ח"כ כהן אבל מי שקורא לחברו נאצי שלא יתפלא אם הוא חוטף סטירה. האמת היא ואני בכלל לא ציני שאני מסכים איתכם. דה הרטוך הוא אומנם אדם קשה שמתעמר בחרדים אבל לקרוא ליהודי נאצי זה דבר מגעיל שדורש סטירה. הבעייה שלי היא שאני לא אומר את זה בגלל שמי שחטף את הסירה הוא חרדי אלא בתור כלל. לפי דעתי בכל עניין שבו אדם מבצע פרובוקציה ומסתתר מאחורי שלטון החוק הוא איננו זכאי להגנה . מי שקורא לשוטר נאצי שלא יצפה שהשוטר יפעל לפי ההוראות כאילו היה רובוט. מצ שני יסמני"ק שקרע מתנחלים בעמונה ואחרי זה דחף לבנות ידים שלא יתפלא אם בשתיים בלילה האוטו שלו עולה באש. וגם מי שהולכת בלב מאה שערים עם מיני שלא תתפלא אם יירקו עליה כי הכלל הזה תקף לשני הצדדים. ולכן אני מצפה מכל מי שהבין את הסיבות שהביאו את דה הרטוך להוריד כאפה על כהן להפסיק להיות צבוע ולהבין גם אנשים אחרים.

עם ההתחלה אני מסכים

יעקב כהן היה ראויי לחטוף סטירה מצלצלת אחת שתשבור לו את השיניים. הוא קיבל תמיכה מהנדל, פינס ובייילין אנשים שלא קשורים זה לזה ומסכימים על משהו. הכינוי נאצי הוא דבר שאסור בתכלית האיסור להשמע. לא היסמני"קים לא דחפו אצבעות לבחורות בעמונה אולי היו כאלו שהתפרעו וחטפו עונש ראויי. זכותה של אשה ללכת עם מיני במאה שערים ואם אני רוצה זכותי לבצע את רצוני באותה אשה אם וכאשר שנינו נרצה גם במאה שערים

זהו שאי אפשר לחלק

או שאתה מסכים שמי שמבצע פרובוקציה שלא יתפלא אם הוא חוטף או שאתה לא מסכים. ניקח למשל את עמונה. גם בן אדם ששונא מתנחלים וגם מי שאח שלו משרת ביס"ם מבין לבד שמשהו שם לא בסדר. לא צריך להיות חכם בשביל לתפוס את זה. אם בהפגנה יש מאתים חמישים איש שנפתח להם הראש אז או שכיוונו להם את האלות בראש או שזה מוזר. אם המשטרה לא מגישה כתבי אישום ודווקא ה"מתפרעים" תובעים אז זה מאוד מוזר. אם במקריות מדהימה אודי חמודי אומר יום לפני זה שתהיה אלימות בעמונה אז או שהוא נביא או שזה מאוד מאוד מוזר. אם שלושים בנות מספרות אותו סיפור בדיוק שדחפו להם ידיים אז מאוד מוזר ומאוד מסריח. ועכשיו לפואנטה: אני מניח שאתה פחות או יותר מכיר את הנושא ומודע לאמת. ולכן העובדה שאתה מיתמם וטוען שהתחילו עם השוטרים היא בדיוק הצביעות שדיברתי עליה בפרשת דה הרטוך. גם אני יכולתי להיות כמוך ולטעון שדה הרטוך צריך להיכנס למעצר באבו כביר בגלל שהוא החטיף סטירה. אבל אני מקווה שאני קצת יותר הוגן ממך ואני רואה גם את הצד של דה הרטוך אחרי שקיללו אותו ואמרו שהוא נאצי. אגב מעניין שבן אדם רגיש כמוך ומבין מניעים של בן אדם אחד לא מבין מניעים של ציבור שלם. כשאדם רגיש כמוך לא מבין למה בחורה לא צריכה להסתובב במיני במאה שערים הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שלדעתך חרדים הם לא בני אדם ולכן לא צריך להתחשב בהם.

ניתן לחלוק

אני לא שונא מתנחלים יש להורים שלי חברים מהגדה המערבית והם מאוד בסדר. אני לא מסכים עם הדעות שלהם. לא הייתה אלימות בעמונה אם כבר אז המתפרעים אלו שתקפו. כשהיו צריכים לפנות את הבחורות הביאו את השוטרות כך שלא נשלפו ידיים זאת סתם הסתה. לגבי דה הרטוך הסטירה שנתן ליעקב כהן הייתה מוצדקת. מדוע אתה רושם שאני רגיש אני ממש לא רגיש אני אזרח שאכפת לו מהנעשה. בעניין מאה שערים מותר לאישה ללכת עם מיני החרדים הם בני אדם השאלה איזה. החרדים הם אוייבי המדינה מה אכפת להם מה האישה לובשת הם הולכים כל יום שבת בשכונה שלי ואני לא מתלונן זכותם בתנאי שגם לי יהיו זכויות בשכונתם

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר

בעמונה לא היתה אלימות{!} הבחורות פונו ע"י שוטרות {יעני כולן תיאמו גירסאות} בחורה יכולה ללכת במיני בשכונה שכולה חרדית {למה לא?} ומשפט המחץ החרדים הם אויבי העם. אני מקווה שהגברת מנהלת יותר לא תמצא לנכון לצנזר אותי כשאני אומר ששונאים כאן חרדים.

עדיין לא הבנתי מה הבעיה

בעמונה לא היייתה אלימות ואולמרט הודיע על הפינוי מראש זה ישוב לא חוקי זה מעבר לקו הירוק, וכן שוטרות פינו בחורות אם היו מיעוט של חמומי מח הגיע להם לחטוף. בחורה יכולה ללכת בבני ברק ומאה שערים עם חציאת מיני בדיוק כמו שחרדי יכול ללכת עם בגדי פינגוויון בתל אביב והרצליה רשמתי זאת כבר בשרשור הזה. שינוי לא שונאת חרדים זה שאני שונא חרדים לא אומר ששאר שינוי שונאת את החרדים. צנזרו אותך עברך אני מבין למה

אשרת

New member
לידעתך... ככה בקטנה...

תומי החילוני היחיד מייצג אך ורק את עצמו. עד כמה שאני יודעת תומי אינו אוחז בתפקיד כלשהו במפלגת שינוי, והוא אדם פרטי לחלוטין. על אותו משקל אפשר לומר שבפורום הזה שונאים בעלי הון (כמו ה-DNA והממתיק) שונאים חרדים (כמו טומי") שונאים קומוניסטים (כמו נמיאד) שונאים אנשים שלא מסוגלים לנהל דיון מבלי להביא נתונים מדוייקים ואמפיריים (כמו פורמן). שאני אמשיך?

אשרת אני מסכים אתך

הדעות שלי מייצגות רק את עצמי ואת צודקת איני אוחז בשום תפקיד במפלגת שינוי, אני אדם פרטי ואנחנו מפלגה דמו' לא יודע איך זה במפלגות אחרות. שינוי היא המפלגה הכי קרובה אליי, אבל זה לא אומר שאני מסכים איתה בכל נו', מה שכן אני מסכים עם 95 אחוז מהמצע. הדוגמאות שנתת בפורום ראויות לא הייתה לי דרך יותר טובה להעמיד אותו על טעותו

טומי איכפת לך לענות על 2 שאלות

1 האם לדעתך מפלגת שינוי איננה שונאת חרדים. 2 כמה אחוזים {בערך} מחברי שינוי שונאים חרדים כמוך.???

אשרת

New member
הוא לא יכול להשיב לך על השאלה

ולו משום שהוא לא מכיר את כל חברי שינוי ולא מכיר את הדעות של כולנו.

אשרת עוד פעם נתת תשובה יותר מדויקת

בקשר בעניין השאלה השנייה אני לא מכיר את כל חברי מפלגת שינוי לשמחתי יש הרבה חברי מפלגה. יש כאלו שאני מכיר את השמות ולא בקיא במיוחד בדעות. שאין חבר מפלגה ששונא את החרדים יותר ממני וזאת אני יודע עקב שנאתי העזה אליהם

אני יכול לענות על שאלה אחת בוודאות

1) שינו לא שונאת את החרדים היא תומכת בהפרדת הדת מהמדינה. 2) אין לי מושג כמה אחוזים מחברי שינוי שונאים חרדים. כמוני אף אחד אני שונא את החרדים יותר מכל אדם

Original DNA

New member
../images/Emo31.gif

"זכותה של אשה ללכת עם מיני במאה שערים "? ממש לא. זה אזור שגרים בו רק חרדים. אתה לא חושב שצריך להתחשב בהם? "ואם אני רוצה זכותי לבצע את רצוני באותה אשה אם וכאשר שנינו נרצה גם במאה שערים" ממש. אתה מוזמן לנסות.

לאורגינל שלום

זכותה של אישה ללכת עם מיני בבני ברק או מאה שערים, אני מתחשב מאוד בחרדים גם בדעה הזאת. זכותה של אישה ללכת עם מיני בבני ברק ומאה שערים בדיוק כמו שזכותו של חרדי ללכת עם הלבוש הפינגוויון והזקן בתל אביב והרצליה. לשנינו זה מפריע בדיוק באותה מידה. אם אני ובת זוגתי לעתיד נמצא לנכון לבצע את רצונינו במאה שערים זו זכותנו ואף אחד לא יעז להכתיב לנו מה לעשות

Original DNA

New member
זכותך ללכת שם, לא להתפשט שם.

כמו שזכותו של החרדי ללכת בשכונה בעלת רוב חילוני, אבל לא להכריח את העוברים ושבים להניח תפילין. בזה שאתה וחברה שלך עושים דברים לא צנועים במאה שערים, אתם כופים על החרדים לראות משהו שבעיניהם הוא תועבה, כמו שבעיניך תועבה שיכפו עליך להניח תפילין.

פלסטיק

New member
בעיני תועבה ללכת עם כובע מפרוות חיות

וללבוש בגדים/מדים זהים לאלה שלבשו הפורעים שפרעו פרעות בעיירה של סבא וסבתא שלי. בעיני תועבה נשים המצהירות על מצב בתוליותן באמצעות נוכחות או היעדר כיסוי ראש. הפגנת המיניות הזו פשוט גורמת חלחלה. מה דעתך? צריך לאסור על חרדים ודתיות לצאת מתחומי שכונתם כל עוד הם לובשים לבוש שכזה?

קנטרנות עלובה

לפי השיטה שלך, אם אפשר לקרוא לדברי הבל שכאלו שיטה אז כל אישה חילונית שהולכת עם טבעת נישואין אז היא גם פרובוקטיבית. חוץ מזה ברור לי שאם נמתח את הוויכוח למחוזות האבסורד אז נוכל לטעון שגם אדם שאוכל שווארמה בפיתה הוא פוגע בצמחונים. אבל זה בדיוק העניין שאני לא רוצה למתוח את הוויכוח אלא להחחזיר אותו לפסים נורמלים. במצב נורמלי גבר שרואה כוסית במיני חייב להתגרות, שום בג"ץ לא יעזור בנידון כי הטבע חזק יותר. אם נפסיק לשנייה להיות יורמים אז נהיה חייבים להודות שהבחורה לובשת את זה על מנת שכולם יסתכלו. עכשיו אם זה ברחוב רגיל שבו יש לא מעט אנשים שאין להם רגשות אשמה על זה שהם נהנים אז ניחא, לפחות היא לא פוגעת ברגשות של כולם. אבל ברחוב חרדי שבו כל מי שנהנה אחרי זה אוכל את עצמו בגלל רגשות אשמה ,ואני לא מדבר על הנשים החרדיות שמתפוצצות כשהן רואות את הבעלים מזילים ריר , האם יכולה להיות סיטואציה שבחורה סבירה לא תבין זה קצת יותר מדי?.????? שזה לא מתקבל הדעת שבחורה אחת תגיד לשכונה שלמה לקפוץ לה??.?? והתשובה היא כן, יכול להיות. אם למשל הבחורה היא מהזן שחושב שחרדים הם לא בני אדם.

אשרת

New member
מה שאתה אומר זה אובסורד לחלוטין.

א. לא ברור לי, למה כל גבר אשר רואה בחורה במיני צריך להתגרות ועוד פחות ברור לי למה זה אמור לעניין אותה במיוחד. ב. אתה טוען שעל אותה בחורה אשר נכנסת לשכונה חרדית צריכה להתחשב באופי המקום ולהתנהג בהתאם. לפי הלוגיקה הזאת, על החרדי אשר נכנס לשכונה חילונית לחלוטין, עליו להסיר כל סממן אשר מזהה אותו כחרדי כי הוא עלול לפגוע בתושבי השכונה. בשורה התחתונה, בגין- מי שרוצה כבוד ורוצה שיתחשבו ברגשותיו עליו להעניק בדיוק אותו יחס. אם החרדים זורקים אבנים על בחורות אשר לא הולכות עם חצאית וחולצה עד המרפקים, אזי שלא יתלפאו אם יום אחד, מישהו יעיף עליהם אבנים בדיוק בגלל אותה סיבה! (לשם הבהרה: איני תומכת בזריקת אבנים על איש ולא על הכפפת לבוש האדם לאופי השכונה שהוא עובר בה בצורה חד פעמית ולזמן קצר ביותר).

ואני חושב שמה שאת אומרת זה אבסורד

ומקוננת בי תחושה עמומה שאת מודעת לכך. נתחיל עם הטענה הראשונה שגבר לא מתגרה כאשר הוא רואה כוסית במיני או כמו שנהוג לאחרונה בלי מיני. לא יודע למה אבל אני לא בטוח שאת ממש מאמינה לעצמך. הרי תעשיות שלמות נבנו על חוק הטבע הזה ,את יודעת כמה דוגמניות ,צלמים ,ומעצבי אופנה יצחקקו כשהם ישמעו את הטיעון הזה..?. אם זה לא היה נכון אז למה דוגמנית חצי ערומה מפרסמת מילקי??.? נמשיך הלאה : את טוענת למה שזה צריך לעניין בחורה. אני טוען שאם כל השכונה כולה מעדיפה שלא תעבריי שם וגם מי שלשנייה אחת נהנה מזה שהציץ לך אוכל אחרי זה את הלב כי הוא חושש שייענש ,את צריכה להיות חזירה בשביל לא לשים עליהם. ובקשר לחרדי שנכנס לשכונה חילונית. אני לא חושב שהלבוש שלו מעורר מינית ולכן זאת זבל של השוואה. אפשר לטעון שאנחו שונאים חרדים ובגלל זה הם לא צריכים להיכנס לנו לשכונה אבל האנלוגיה למקרה הזה היא בחורה ילונית שהולכת בלבוש צנוע וחרדים ששונאים אותה בלי קשר ללבוש. במקרה כזה גם אני אסכים שזאת זכותה המלאה ללכת שם.

אשרת

New member
תמוהה בעיני.

גם אתה מחליט עבורי דברים וגם ממתיק החליט שאני הולכת לבחור בנתינהו, נחמד. ראשית כל, אני אבקש ממך להמנע מלחלק "מחמאות" לי או לכל דמות וירטואלית אחרת, גם אם זה לשם הדוגמה, אני בטוחה שאוצר המילים שלך רחב למדי שתוכל להשתמש במילים אחרות. האם השכונה או רחוב הוא רכוש פרטי? לא. לכן, מבחינה חוקית לאיש אין זכות להחליט עבור אדם אחר אם כן או לא מותר לו לעבור ברחוב ובאיזו צורה. מה שכן, הם בהחלט לא חייבים לקבל את אותה בחורה לבית שלהם. מאותה סיבה, אני לא יכולה למנוע מאף אחד לעבור מתחת לבית שלי, גם אם זה נורא נורא נורא לא מתאים לי. לגבי פגיעה ברגשות- מה הקשר לעוררות מינית? האם רק פגיעה מינית היא פגיעה? ואולי הסירחון שיוצא מאותו אדם הלבוש כך באמצע הקיץ מפריע לחוש הריח שלי ושל הסביבה שלי? הרי גם זאת סוג של פגיעה , לא?
אני מבינה שאתה מתעקש להמשיך לטעון דברים שלא נאמרו, ולומר שרגשות החרדים חשובים יותר מרגשות החילונים. אם זה המצב, אז באמת שאין לנו יותר על מה לדבר. נקודת המוצא שלי, שפגיעה ברגשות החרדים שווה לפגיעה ברגשות החילונים.

למעלה