דג-דולפין?

בת ים

New member
דג-דולפין?

אני קוראת עכשיו את הספר "הזקן והים" מאת המינגווי (אגב, מומלץ ביותר!). בספר מוזכר דג דולפין-ירקרק עם כתמים ופסים סגולים. מישהו מכיר באיזה דג מדובר? בנוסף, הדג שמוליך את הזקן במסע הדייג המשונה הזה נקרא: Marlin (הספר באנגלית), מישהו מכיר? מצרפת תמונה של דג מעופף (שמו??) שנחת על סיפון הספינה עליזה במסעותיה באוקינוס השקט. *צולם ע"י אפרים שוורץ-כל הזכויות שמורות.

seafox

New member
דג דולפין זה ו דג שדיברו עליו כאן

הרבה דווקא.ובשמו השני אל דורדו יש כאן גם כמה תמונות בפורום. המרלין הוא אחד הסוגים של דגי החרב. יש דג חרב,מרלין ו sailfish.

אדם ל

New member
המינגווי ודייג....

שלום!!! דג דולפין הוא סוג של דג אשר מבלה רוב ימיו בגוף המים או על פניהם.הוא מאוד נפוץ בארה"ב(וכפי שאת רואה,גם בקובה,היכן שמתרחש הסיפור). בניגוד לגיבור הספר,אשר תופס אותו על חוטים(פשוט מוריד חוט עם סרדין ומוציא אחד,כמה רומנטי.) נהוג בדרך כלל לתפוס אותו עם ז'ורז'רה אשר נגררת מסירה.אם את רוצה לראות תמונה שלו(אני פשוט לא יודע איך מצרפים) אז יש את האתר של דאויל(ראי קישורים) ושם יש התמונה. בקשר למרלין: בדומה לדולפין פיש הוא נתפס על ז'ורז'רות בגרירה מסירה.דג מרשים עם מאבק מטורף,נפוץ גם כן בארה"ב. אה.... ודרך אגב,מי שרוצה לקרוא את הספר,אני ממליץ בחום על הגרסה האנגלית,שפה פשוטה ואותנטיות בשמיים(כלומר...פשוט עדיף לקרוא את זה איך שזה נכתב). טוב אני מקווה שעזרתי עם עוד קצת פרטים. דייג מוצלח לכולם!!!! אדם ל

אוריא

New member
שני דגים שונים.

אלה שני דגים שונים dolfin fish או דורדו נמצא גם בחופי ארצנו בעיקר בתחילת החורף. לעומת זאת המרלין, חלומו של כל דייג, לא בים התיכון.

alonps

New member
../images/Emo110.gifתיקון - יש מרלינים בים תיכון

לדברי דר' גולני יש מעט מרלינים בים התיכון. הם נידוגים בעיקר באיזור איטליה/צרפת /ספרד.

באדי

New member
בעיקר במיצר מסינה

בין המגף האיטלקי לסיציליה ישנם עשרות סירות דיג כשעליהם 2-3 אנשים, לעיתים הסירות בגודל של המרלינים שהם מוציאים.

S K I P E R 2

New member
צירפתי לך תמונה של

דג הדולפין-דורדו-תוכי-מאו מאו ועוד הרבה שמות לדג המדהים הזה. דרך אגב הצבעים שנראים כאן נעלמים תוך כחצי שעה מרגע התפיסה וצבעו הופך לכהה. דג מטעים בצורת הלחימה שלו ובטעמו הערב.

למעלה